HABER: DİLEK AYVALI 

Mart 2019 yerel seçimlerinde Partisinin belediye başkan adaylığı görevini üstlenip, seçim sürecinde güçlü ve hazırlıklı bir şekilde yer almayı hedefleyen CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı Yücel özen, aday adaylığı sürecinin bir seçim yarışı gibi algılanmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Bu süreçte partili arkadaşlarımız adaylık görevine talip olduklarını partimizin yetkili kurullarına bildirdiler. Partimiz de merkez yoklaması ile göreve talip olan bizlerden birini belediye başkan adayı olarak belirleyecek ve hep birlikte, şu anki yönetimin düştüğü yanlışlara düşmeksizin, Tire'ye gerçek bir CHP belediyeciliğini yaşatabilmek için, adayımız etrafında seçimlerde güç birliği yapacağız” dedi.

Yetki Almadan Halkımızla Mutabakat Kuramayız 

Aday adaylığı sürecinde sahada yeterince görünmediğine dair görüş ve beklentileri değerlendiren Özen, “Yıllardır tanıdığım Tireli hemşehrilerim, köylülerimiz ve partililerimiz neden benim sahada çok görünmediğimi soruyorlar. Oysa aday adaylığı süreci, halkla seçime dair somut iletişimler kurmak için uygun bir pozisyon değil. Çünkü  henüz, bu çalışmaları yapmak ve partimiz adına halkımızla mutabık kalmak için yetki beklediğimiz bir süreçteyiz. Bence aday adaylığı süreci halkın karşısına çıkmak ve hazırlanan projeler kapsamında, partimiz adına oylarını, desteklerini  istemek için partimizden görev ve yetki talebidir”dedi. 

CHP’nin Belediye başkan adaylarını merkez yoklaması ile belirleyeceğini açıkladığını hatırlatan Yücel Özen, “Bu durumda aday adayları öncelikle kendilerini ve projelerini kendi partilerine kabul ettirerek adaylık yetkisi alabilirler. Partimiz merkez yoklaması yerine ön seçimle aday belirleyecek olsaydı aday adaylığı aşamasında saha çalışmaları bir nevi gerekli olurdu. Ancak merkez yoklamasında durum çok farklı.  Bu ayrıntının göz ardı edildiği durumlarda, partimizin aday adayları sanki bir seçim yarışına girmiş havası oluşabiliyor. Bu da bazen bir takım kırılmalara veya bölünmelere yol açabiliyor. Ben inanıyorum ki, aday adaylarımızın hepsi de mevcut yönetimin ilçemize açtığı yaraları sarmak için partimizden adaylık yetkisini bekliyorlar. Partimiz aday belirleme çalışmasını tamamladığında asıl o zaman, hep birlikte sahaya çıkıp, adayımız etrafında birleşerek, el birliğiyle seçimlerden galip çıkmak için çalışmalıyız”dedi.   

Adaylık Görevine Hazırım   

40 yılı aşkın süredir CHP’nin her kademesinde görev yapan bir siyasetçi olarak defalarca seçim çalışmalarına katıldığını hatırlatan Yücel Özen, " iki dönem il genel meclisi üyeliği yaptım. Tirenin tüm sokaklarını, yollarını, köylerini adım gibi ezbere biliyorum. Kentimizin ve köylerimizin sorunlarını, sebeplerini, sonuçlarını ve çözümlerini köylülerimizle defalarca değerlendirme fırsatım oldu. Gerek il genel meclisi üyeliğim, gerekse il yönetiminde görev yaptığım süreçte gücüm yettiğince Tiremizin ve köylerimizin sorunlarını çözmeye, hizmet üretmeye çalıştım. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği adaylıklarım sürecinde de Tire'yi karış karış dolaşarak bilmediğim her konuyu halkımızdan öğrendim, dertlerini dinledim. Görev yaptığım ya da aday olduğum süreçlerde halkımıza somut şeyler söyleyerek, hayata geçirmeye çalıştım.“ diyerek “Geldiğimiz süreçte edindiğim tüm tecrübeleri ve birikimleri Tiremiz için hayata geçirmek adına partimizden yetki ve görevlendirme bekliyorum. Tüm geçmişim, tecrübelerim, birikimim Tirelilerle yıllardır kurmuş olduğum gönül bağı ile adaylık görevine hazırım. Aday olarak ismimin açıklanmasının ardından yaptığım tüm ön hazırlıklar kapsamında halkımızın ve köylümüzün desteğini isteyecek, onlara düşüncelerimizi anlatacak ve onların taleplerini kayıt altına alarak mutabakat içinde olacağımız bir seçim çalışması yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Hedefimiz Üreten Güçlü Yeşil Tire  

Yücel Özen ayrıca,  aday adaylığı süreciyle ilgili çalışmaları ve hazırlıkları  yoğun bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, “Yaptığım çalışmalar sonucunda seçim programımı ve seçim çalışmaları ile ilgili ekibimi ve diğer detayları tamamlamış durumdayım.  Projelerimi de Tiremizin ihtiyaçları doğrultusunda tamamladım. Sadece partimizin beni adaylıkla görevlendirmesini bekliyorum. Tire Belediye Başkan adayı olarak partimizi en iyi şekilde temsil etmeye ve seçimlerden galip çıkmaya hazırım. Adaylık yetkisini aldıktan sonra halkımızla kucaklaşacak, projelerimi anlatacağım. Halkımız ve köylümüzü dinleyerek, onlarla yeni dönem için sözleşeceğiz. 85 bin Tireli hemşehrimle kutuplaşmaları bir kenara bırakıp, elele ortak kaderimizi yeniden çizeceğiz. Hedefimiz üreten, güçlü Yeşil Tire’dir. Eminim ki, iki kişiden birinin oyunu alarak seçimlerden galip çıkacağız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi