HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç’ı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Şahap Bozkurt, Ödemiş İlçe Başkanı Zafer Bayaltuğ ve Saadet Partililer karşıladı.

Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç, Ödemiş Belediye Başkan Adayı Şahap Bozkurt ve beraberindekiler Ödemiş’in en uzun çarşısı olma özelliğine sahip Cumartesi Pazarını gezerek, esnaflarla sohbet ettiler.

"200 bin ton patates ithal edilecekmiş"

Kılıç, Ödemiş’te patates soğan tezgâhının önünde durarak satıcıyla sohbet etti. Son dönemde artan patates soğan fiyatlarına ve depolara yapılan operasyonlara değinen Kılıç şunları ifade etti ; “ Bu ülkede patates soğan tarladan sökülür saklamak için depolara konulurdu. Şimdi bunu dışarıdan getirdikleri patates ile biraz daha, 200 bin ton patates ithal edilecekmiş! Patates tarladan sökülür satılır. Bu işin raconu budur. Siz bir adamın deposunda şu kadar soğan var patates var diye onu terörist ilan edemezsiniz. Bu üreticiye o yöreye o insanlara yapılmış en büyük hakarettir. Dolasıyla biz üreticinin yanındayız. Üreticiye belediye olarak destek vermeye hazırız. Bunun için öncelikle hibrit tohumların kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Gübre, mazot sulama elektrik karşısında yetkilerimiz dahilinde üreticilerimize pazarlamada depolamada destek vereceğiz” dedi.

"Tarımı bitirdiler"

Kılıç ve Bozkurt esnaf ziyaretlerinin ardından Ödemiş Park Kafede basın açıklaması yaptılar.

Ödemiş Belediye Başkan Adayı Şahap Bozkurt yaptığı açıklamada,“ 31 Mart’ta bilindiği üzere tüm Türkiye’de yerel seçime gideceğiz. Bende bu seçimde Saadet Partisi Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak yola çıktım. Yerel seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ederim. Saadet Partisi olarak tüm, Türkiye de olduğu gibi Ödemiş’te de ittifaksız yola çıkmıştır. Bu seçimlerin favorisi Saadet partisi olacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Gerek köylerimizde gerek mahallerimizde halkımızla iç içeyiz. Bazı partiler birbirileriyle ittifak içerisinde oldular. Genel merkezlerde yapılan bu ittifak halka yansımadı. Halkımız “biz sahipsiz kaldık” dediler. Saadet partisi olarak ülkücü kesimden ve Cumhuriyet Halk partisinin tabanında oy alacağız.  Biz belediye başkanlığını kazandığımızda yolların çukurlarıyla değil!  Ödemiş ovasında yetişen ürünlerin pazarlamasıyla ilgileneceğiz. Üreticilerimizin, ürünlerinin karşılığını alması için elimizden geleni yapacağız. Ödemiş ovasında 15-20 yıl önce üretilen Pamuk tütün bitti. Şuan ovamızda bir numaralı üretim hayvancılıkta bununda devlet tarafından desteklenmesini istiyoruz. Ben bunun için verilen hibe desteğinden bahsetmiyorum. Bunlardan elde edilen süt peynir var. Ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilan eden şirketler var. Bunlardan bir tanesi de Aynes diye bir şirket . Bilindiği gibi konkordato ilan eden şirketlerin borçları donduruluyor. Biz bu noktada üreticimizin ürettiği ürünlerin kazanca dönüşmesi için üreticimizin yanında olacağız.”

"Ödemiş Belediyesi bize geldiğinde Ödemiş’in parası malı mülkü korunacak kollanacak"

Kılıç, “31 Mart’ta yapılacak seçimlerin tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaptığımız araştırmalarda görülmüştür ki tüm İzmirli belediyelerde bir yönetim sorunu var. Bu ne demek? Hizmetlerin iyi yönetilmediği ve adil götürülmediği demek, bazı kesimler tamamen ihmal edilirken öbür kesimlere çok daha hizmetler gidiyor adalet yok demek. Eğer belediyede adalet yoksa orada belediye yok demektir. İşler olmuyorsa rüşvet var demektir. Belediye başkanı demek emin insan demektir. Ödemiş’in parası malı mülkü belediye başkanına emanettir. Belediye başkanının Ödemiş’in malını kendisine emanet sayarak hareket etmesi lazımdır. Emanete hıyanet ihanet edilmez. Emanete sahip çıkılır, emanet yerli yerinde kullanılır. Eğer siz Ödemiş’in malını çarçur edecekseniz emanete sahip çıkıldı denilemez. Ödemiş Belediyesi bize geldiğinde Ödemiş’in parası malı mülkü korunacak kollanacak Ödemiş için harcanacaktır.”

Editör: Haber Merkezi