Uzun bir zamandan sonra AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı iki adaylı bir seçim yaşayacak. Bir tarafta mevcut İlçe Başkanı Ali Hadim diğer tarafta yeni yönetim için adaylığını ilan eden Ramazan Şerif Delibalta… Her ikisi de AK Parti’ye gönül vermiş iki siyasetçi. Peki İlçe Başkanlığına aday olan R.Şerif Delibalta kimdir? Niçin aday oldu? Hedefleri nelerdir? Tüm bu ve benzeri soruları kendisine sorduk.
 
Yerel Güç: Sayın Delibalta kısaca kendinizi okurlarımıza tanıtır mısınız?
R.Şerif Delibalta: Öncelikle röportajınız için teşekkür ediyorum. Doğma büyüme Ödemişliyim. İlköğretimimi memleketimde tamamladıktan sonra yatılı olarak Gökçeada Öğretmen Lisesi’nde orta öğretimimi tamamladım. Yüksekokul olarak 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. Allah bağışlarsa, Esra ve Büşra adında iki kızım var.
Yerel Güç: Uzun bir siyasi geçmişe sahip olduğunuzu biliyoruz. Bu nasıl ve ne zaman başladı?
R.Şerif Delibalta: Belki size ilginç gelebilir fakat özellikle ailemin teşvikiyle değişik dernek ve partilerde birçok görevde yer aldım. Bu süreç lise çağlarımdan bu yana sürdü. Malum 2002’de kurulan AK Parti’nin kendi görüş ve düşüncelerime yakın olduğunu düşünerek hemen üye oldum.
Yerel Güç: Niçin siyaset?
R.Şerif Delibalta: Siyaset hangi şartlarda olursa olsun, insanlara hizmet etme aracıdır. Gerçekten de amaç insana hizmetse, bu da siyasetle olur. Bu nedenle siyaset ve AK Parti…
Yerel Güç: Neden AK Parti?
R.Şerif Delibalta: Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından bu yana dikkatle takip ettim. Çalışmaları, liderlik yapısı ve azmi beni çok etkiledi. Yani kısaca onun bu ülke için müthiş bir şans olduğuna inanıyorum. Bu vizyonda bir lider kolay kolay yetişmez. Bu liderle kurulan AK Parti’nin, böyle bir düşünce yapısına sahip olmasından dolayı, AK Parti…
Yerel Güç: Kendinizi siyasi kimlik olarak nasıl tanımlarsınız?
R.Şerif Delibalta: Başbakanımızın AK Partilileri tanımladığı gibi “Muhafazakâr sosyal Demokrat” bir yapıya sahibim.
Yerel Güç: Bu süre içinde geleceğe yatırım olduğunu düşündüğünüz bir çalışmanız oldu mu?
R.Şerif Delibalta: Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda düşündüğüm birçok proje var ki İlçe Başkanı adayı olmamdaki esas amacım da bunlardır. Geçmişte İl Genel Meclisi üyeliği ve daimi encümenliğim sırasında Ödemiş’in beldelerinde ve 74 köyünde insanlarımızın refah seviyesini artırmak amacıyla birçok hizmeti yaptırdım.
Bölgemiz için yapılacak o kadar çok iş var ki bunları ancak ilçe başkanlığı sıfatının bana verecek olduğu güç ile hep beraber yapacağız.
Yerel Güç: İl Genel Meclisi üyeliği ve daimi encümenliğiniz sırasında yaptığınız önemli hizmetler nelerdi?
R.Şerif Delibalta: 2004 yerel seçimleri sırasında AK Parti’nin oylarıyla, Allah bana İl Genel Meclisi üyeliğini nasip etti. Bu görevim esnasında Küçük Menderes Havzası’ndaki bütün belde ve köylerimiz yaptığım hizmetlere şahittir. Bu hizmetleri, asıl, köy ve beldelerimizde yaşayan insanlarımıza sormak gerekir.
Yerel Güç: Neden ilçe başkanlığına aday oldunuz?
R.Şerif Delibalta: Az önce belirttiğim gibi bölge insanıma, ayrım gözetmeksizin hizmet yapabilmem için gereken yetkinin bu olduğuna inanıyorum.
Yerel Güç: Bölge insanımızın sizce en büyük sorunu nedir?
R.Şerif Delibalta: Bence en büyük sorun kapalı havza olan Ödemiş ilçesinin ekonomik anlamda refah seviyesinin hak ettiğinden düşük olmasıdır ve bu sorunun aşılması için gerekli ekonomik yatırımların ilçemizde yapılamamasıdır.
Sanıyorum bu durumu örneklemek için, yıkıntılar içinde bıraktığımız tekstil fabrikamızı gösterebiliriz. Birçok oda ve dernekle işbirliği içinde üretime dönük tekstil fabrikamızı yeniden canlandırabiliriz. Bu “iş” demek “aş” demek. Bölgemiz insanının refahı, ancak bu yolla sağlanabilir.
Yerel Güç: Ödemiş’in kalkınması için atılması gereken adımlar nelerdir?
R.Şerif Delibalta: Toprağından bereket fışkıran bir bölgede yaşıyoruz. Üretiyoruz ama satamıyoruz. Niçin? Ne yazık ki ürettiğimizi işleyip satacak tarımsal sanayimiz yok. Diğer yandan bölgemiz çiftçisinin ekolojik tarıma önem vermesi gerektiğini de biliyoruz.
Kentimizde nüfus hızla artıyor ve buna paralel olarak fiziki altyapımız, zaman içinde yetersiz kalacak. Bu durumu şimdiden görerek, 2014’teki yerel seçimlerin değerini daha iyi anlıyoruz ve Ödemiş’in kalkınması için bunu önemsiyoruz.
Yerel Güç: İlçe Teşkilatı 2002’den bu yana ilk kez bu kadar ciddi ve renkli bir seçim yaşayacak. Bu size neyi düşündürüyor?
R.Şerif Delibalta: 2002 yılında kurucu başkanımız Mustafa Akdemir, uzun bir süre hizmet ederek ilçe başkanlığı görevinde bulunan İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Emin Davran ve mevcut ilçe başkanımız Ali Hadim’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Bu kongrede  mevcut ilçe başkanının bu yola devam etmek istemesinin yanı sıra, benim de bu hizmet yarışında, AK Parti bayrağını daha iyi noktalara taşıyacağıma inanan AK Parti’ye gönül veren dostlarımızın desteği ile aday oldum.
Bize verilen desteğin büyük olmasından dolayı bu kongremizin renkli geçeceğini ve AK Parti’nin demokrasi kuralları içinde daha iyi kurumsallaştığını, büyüdüğünü düşündürüyor.
Yerel Güç: Sizce AK Parti Hükümetinin Ödemiş’e yaptığı en önemli yatırımı ne olmuştur?
R.Şerif Delibalta: Bunu çok fazla düşünmeye gerek yok. Herkesin benimle hemfikir olduğuna inanıyorum. Tabii ki Beydağ Barajı ve şu an yapımı devam eden Bademli beldesindeki Bademli Barajı ve Kayaköy beldesindeki Aktaş Barajı. Çalışmaları devam etmekte olan bölünmüş yol projesi. Ayrıca şu an ki AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Ödemiş Eski Belediye Başkanımız Mahmut Badem’in döneminde Ödemiş için yapılan yatırımlar da tek tek saymakla bitmez. Şu an devletin gücüne bu dev projelerde daha yakından tanık oluyorsunuz. Ama yapılması gereken daha çok şey var.
Yerel Güç: Mevcut yönetim kurulunuzu oluştururken nelere dikkat ettiniz?
R.Şerif Delibalta: Kişilik yapımdan dolayı; samimiyete, dürüstlüğe ve ilkeli olmaya çok önem veririm. Birbirine karşı saygılı ve samimi olan, 1 kişilik yönetimi değil, 30 kişilik yönetimi önemseyen, küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun AK Partililerin olsun düşüncesiyle yönetimi oluşturuyoruz.
Yerel Güç: Sandık sonucunu nasıl görüyorsunuz?
R.Şerif Delibalta: Yönetim kurulu arkadaşlarımızla 3 aylık bir çalışma dönemi yürüttük. Bu çalışma döneminde ilçemizin 9 beldesini, 74 köyünü ve Ödemiş merkezindeki delegelerimizi tek tek ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde delegelerimizin büyük sevgisini ve teveccühünü hissettik. Bu sevgi ve teveccühün sandığa yansıyacağını düşünerek, 26 Kasım’da 30 kişilik yönetim kurulumuzla beraber bu görevi devralacağız.
Yerel Güç:Sayın Şerif Delibalta samimi açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Seçimin siz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.
R.Şerif Delibalta: Ben de teşekkür ediyorum.26 Kasım’da şölen havasında geçecek olan ilçe kongremize bütün delegelerimizi ve Ödemiş halkımızı davet ediyoruz. Saygılarımla…
Editör: Haber Merkezi