İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, savunma hakkı elinden alındığı gerekçesi ile Genel Başkanları Doğu Perinçek başta olmak üzere Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan diğer yurtsever vatandaşlara destek olmak amacı ile Küçük Menderes’ten Özgürlük Yürüyüşü başlatıyor.
İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Silivri Ceza ve Tutukevi’nde tutuklu bulunan Genel Başkanları Doğu Perinçek başta olmak üzere diğer yurtsever arkadaşları için ‘Özgürlük Yürüyüşü’ başlatma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde 21 Mart 2012 Çarşamba günü saat 12.00’de Kiraz’dan başlayacak olan Özgürlük Yürüyüşü, Beydağ, Kaymakçı, Ödemiş, Ovakent, Konaklı, Gökçen ve Tire’nin ardından diğer ilçe ve beldelerde başlatıldıktan sonra, 24 Mart 2012 Cumartesi günü İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan basın açıklaması ile son bulacak.
Bugün Tire’de destek masası açılıyor
Yürüyüş programıyla ilgili olarak bir açıklama yapan İşçi Partisi Tire Örgütü Başkanı Ali Rıza Türköz, planladıkları destek yürüyüşlerinin sadece İşçi Partilileri değil; hukuka, özgürlüğe ve demokrasiye ihtiyaç duyan toplumun her kesiminden insanları ilgilendirdiğinin altını çizdi. Türköz tüm vatandaşları mücadeleye destek vermeye davet ederek, “Özgürlük Yürüyüşü; vatansever vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir destek yürüyüşüdür, mücadeledir. Hukuka, özgürlük ve demokrasiye inancı ve ihtiyacı olan tüm insanların mücadelesidir” söylemlerinde bulundu.
Ali Rıza Türköz Türkiye’de hukuk tanımaz bir yönetim anlayışının hüküm sürdüğünü belirterek, “İşçi Partisi’nin önderliğini yaptığı bu mücadele için hukuk tanımazlığa isyan eden her siyasi görüşten ve toplumun her kesiminden tüm vatanseverleri el ele olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bugün Tire’de Cumhuriyet Meydanı’nda eski belediye binası önünde destek için masa açacaklarını söyleyen Türköz saat 14.00’de bir basın bülteni yayınlayacaklarını belirtti.
İşçi Partisi’nin Özgürlük Yürüyüşü planı şöyle:
21 Mart 2012 Çarşamba
12.00   Kiraz’da yürüyüş ve basın açıklaması
14.00   Beydağ’da yürüyüş ve basın açıklaması
15.45   Kaymakçı’da yürüyüş ve basın açıklaması
17.30   Ödemiş’te yürüyüş ve basın açıklaması
19.00  Ödemiş’te “Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük” gecesi; Belediye Nikah Salonu’nda

22 Mart 2012 Perşembe

10.00   Ovakent’te yürüyüş ve basın açıklaması
11.15   Konaklı’da yürüyüş ve basın açıklaması
12.30   Gökçen’de yürüyüş ve basın açıklaması
14.15   Tire’de yürüyüş ve basın açıklaması
16.30   Bayındır’da yürüyüş ve basın açıklaması
17.45   Çırpı’da yürüyüş ve basın açıklaması
19.30   Torbalı’da “Doğu Perinçek ve Yurtseverlere Özgürlük” gecesi; Belediye Düğün Salonu’nda

Program 23 Mart ve 24 Mart tarihlerinde Torbalı, Kemalpaşa, Armutlu, Ören, Bağyurdu, Sarılar Köyü, Belkahve, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Konak, Alsancak gibi belde, ilçe ve merkez ilçelerdeki yürüyüşlerin ardından 24 Mart 2012 Cumartesi günü saat 17.30’da İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklaması ile son bulacak.
Editör: Haber Merkezi