AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Ankara’ya giderek, Bakanlıklarda görüşmelerde bulundu. Ankara’da yaptığı görüşmelere dair ilçe binasında basın mensuplarıyla biraraya gelen Hadim, Ödemiş’i ilgilendiren birçok konuda temaslarda bulunduklarını söyledi.
İlçe binasındaki basın toplantısına Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Ali Hadim, “Tüm eli öpülesi annelerimizin, bu özel gününü yürekten kutluyorum. Annelerimizin günü bir gün değil her gün” dedi.
Hafta içerisinde Teşkilat Başkanı Kadir Kaçar ve İlçe Başkan Yardımcısı Doğan Özkumova ile beraber Ankara’ya gittikleri ifade eden İlçe Başkanı Ali Hadim, “Ödemiş’i, beldelerimizi ve köylerimizi ilgilendiren birçok dosyayla Ankara’ya gittik. Burada ilk olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’la görüştük. Bakanımıza, depolarda bulunan patateslerle ilgili bilgiler verdik. Aynı zamanda Gölcük’ten Boğaz’a kadar uzanan yolun bizi ilgilendiren kısmının tamamlandığını, Manisa bölümünün de tamamlanması konusunda görüş bildirdik. Bakanımız Binali Yıldırım konuyla bizzat ilgilenerek Manisa Valisini arayarak, konunun hızlandırılması için gerekli talimatı verdi” diye konuştu.
CEZAEVİ İHALESİ 15 GÜN İÇİNDE
Daha sonra Adalet Bakanlığı’na giderek Sadullah Ergin’le görüştüklerini belirten Hadim, buradaki görüşmede Adalet Sarayı inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacağını, Kaymakçı’ya yapılacak cezaevinin ihalesinin de Bakanlıkta ilk sırada olduğunu ve 15 gün içerisinde ihalenin yapılacağını bildirdi.
FEN LİSESİNİN YENİ YERİ HAZIR
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le de görüşerek, son günlerde ilçede yayılan spekülasyonlara son verdirdiklerini kaydeden Ali Hadim, “İlçemizdeki Fen Lisesi’nin Tire’ye gideceği yönündeki duyumlar, lisenin yeni yerinin tespitiyle son buldu. Fen Lisesi, Birgi yolundaki Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yanına yapılacak. İzmir Valimiz Cahit Kıraç’ı da ziyaretimiz de bu konuyla yakinen ilgilenmişti. Bakanlıkta ayrıca Gölcük beldesinde okul yapılabileceğini, bunun için arsanın hazırlanabileceğini görüştük.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüşmemizde ise belediye başkanlarımızın taleplerini ilettik. Gölcük, Kaymakçı, Kayaköy ve Çaylı beldelerimizde altyapıyla ilgili olarak ödenek çıkarılması konusunda görüşmelerimiz oldu. Yine Bakanımızla görüşmemizde Ödemiş Tapu Müdürlüğü’nde işlerin yavaş ilerlediği yönünde yaşanan sıkıntılardan dolayı memur istediğinde bulunduk. Bakanımız da Ödemiş Tapu Müdürlüğü’ne 3 memur kadrosu daha açılacağını söyledi.
Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile bulunduğumuz temaslarda ise Ödemiş Devlet Hastanesi’nde mevcut gastroloji uzmanının bulunmadığını ve kadro açılmasını talep ettik. Hastanemizde başka doktor sıkıntımız kalmadı. Ayrıca yeni Ödemiş Devlet Hastanesi’nin de ihalesi yapıldı ve Kat İnşaat yüklenici firma oldu. Firma sahibi Edip Kart’la bizzat görüştüm. Haziran ayı içerisinde temeli atacağız. Temel atma törenine Bakanımız Binali Yıldırım da katılacak” dedi.
VEKİLLERLE TOPLANTIDA GÜNDEM: PATATES
Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etmeye gittiklerini ancak kendisinin yurtdışında olması sebebiyle görüşemediklerini ifade eden Hadim, Bademli Kiraz Festivali için davetiye bıraktıklarını söyledi. TBMM’ye giderek bütün İzmir milletvekillerinin yer aldığı bir toplantıda biraraya geldiklerini kaydeden İlçe Başkanı Ali Hadim, “Bu toplantının da ana gündem maddesi üreticilerimizi ilgilendiren patates konusu oldu” şeklinde konuştu.
Ali Hadim, Ankara ziyaretiyle ilgili olarak açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Dış Ticaretten Sorumlu Bakanımız Zafer Çağlayan da, Binali Yıldırım’la görüşerek, patates konusunda ihracat için görüşmeler yapılacağını ifade etti. İller Bankası’na yaptığımız ziyarette ise Gölcük beldemizin altyapı sorunu için 12 milyon TL’nin gerekli olduğunu konuştuk, olumlu karşılandı. Biz AK Parti olarak halkımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. AK hizmetten herkes faydalanacak.”
Editör: Haber Merkezi