Ödemiş Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı pazartesi günü gerçekleştirildi. Olağan başlayan meclis toplantısının daha ilk dakikalarında bağımsız belediye meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına’nın meclis başkanlığına sunduğu itiraz dilekçesi tansiyonu yükseltti. Fırtına, bir önceki oturuma ait meclis toplantı tutanaklarından gündem dışı konuşmalarının çıkartılmasına tepki göstererek itiraz etti. Dilekçesinde eleştiri, tespit, görüş ve önerilerini içeren konuşmalarının tutanaklardan çıkarılmasının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirten Fırtına’ya Keskin’in cevabı ağır oldu. Keskin Fırtına’ya “İki de birde bu tarz dilekçeler vermeyin. Önce yazı işlerine bir sorun. O meclis toplantısının gündeminde dilek ve temenniler yoktu. O konuşmalarınız sohbet tarzında gelişti. Onları tutanaklara almak zorunda değilim. Böyle dilekçe sokuşturup durmayın” dedi.
Daha sonra olaya AK Parti grubu da müdahil oldu. AK Parti grubu adına konuşan Hasan Uruktan, Belediye Başkanı Bekir Keskin’e bu yaptığının doğru olmadığını ve bu şekilde muhalefetin sesinin kısılmak istendiğini ifade etti. AK Parti’li belediye meclis üyelerinden İsmail Gölcük de daha öncede benzer durumlar olduğunu tutanaklardan bazı yerlerin çıkarıldığını, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. CHP meclis üyelerinden biri ise önceki belediye başkanı döneminde dilek ve temenniler kısmındaki görüşmelerin tutanaklar da yer almadığını iddia etse de bu durum yazı işleri müdürü tarafından kabul edilmedi.
SOHBET SALONU DEĞİL, MÜNAZARA ALANI
Belediye meclis toplantı salonunun belediye başkanının iddia ettiği gibi sohbet edilecek bir mekan olmadığına ve oranın bir münazara alanı olduğuna dikkat çeken Fırtına konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak şunları söyledi:
“Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin makamına kapanıp saatlerce arşivleri karıştıran, tarihe değer veren, tarihe sahip çıkan birisidir. Zaman zaman meclis toplantılarında yaptığı arşiv çalışmalarında eski tutanaklardan gözüne çarpan hususları bizimle paylaşır. Bu tavrı benim çok hoşuma gitmiştir. Fakat geçmişe bu denli sahip çıkan bir belediye başkanının bugünün izlerini silmeye yönelik hamlelerini ise anlayabilmiş değilim. Geleceğe yön verecek hadiselerin tutanaklardan çıkartılmasına çok üzüldüm. Bugün bizler gelecek için bir tarih yazıyoruz. Hatalarımıza sevaplarımıza gelecek nesiller karar verecek. Ama tutanaklara istediklerinizi alır istemediklerinizi almazsanız da geleceğin bugünkü gerçekleri tam olarak öğrenmelerinin önüne geçmiş olursunuz. Sosyal demokrat bir belediye başkanının böylesine faşizan çağrışımlar içeren uygulamalara imza atmış olmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Konu ile ilgili söz alma talebime rağmen bana söz vermeden alelacele toplantıyı kapatması da ayrı bir kısıtlamadır. Ayrıca toplantıda usul ve uygulama hataları da yapılmıştır. Benim itiraz dilekçemin gündeme alınmaması bile başlı başına bir sorundur. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği gereğince itirazım üzerine toplantı tutanağı için istenen düzeltmelerin oylanması gerekirken buna gerek duyulmamıştır. Ayrıca belediye meclis toplantı salonu belediye başkanının bahsettiği gibi sohbet edilecek bir mekân değildir. Orada sohbet edilmez. Orada gündem konuşulur. Ve gündem dışı öneriler getirilir. Bunun olurları, olmazları üzerine fikir yürütülür. Orası münazara alanıdır. Orada müzakereler yapılır. Bakın benim bir senedir mikrofonum yoktu. Dün gördüm ki önüme bir mikrofon konulmuş. Bana konuşmam için söz vermeyecekseniz o mikrofonun ne hükmü var? Kimse önüme mikrofon koyarak kendisini kandırmasın. Ben inanıyorum ki Ödemiş halkı tüm bunların muhakemesini vakti zamanı geldiğinde yapacaktır.”
Editör: Haber Merkezi