AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ı hedef alan sözlerinin ardından suskunluğunu bozan İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

PROJE BİZİM İŞİMİZ

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı Tire Belediyesinin 2 yılda hiç proje üretmediğini söylemesi üzerine, cevap İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt’tan geldi. Şenyurt projeler ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’ya kızmak istemiyorum. Arkadaşımız genç tecrübesiz. Eline bir metin vermişler bunu paylaş demişler. Kendisi zaten muhasebe işlerine zor yetişiyor. Bizim projelerimizi demek ki görememiş. Ben başlıklar halinde seçim öncesi hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gelin hep birlikte inceleyelim. İki senede neler yapmışız hep birlikte görelim. Dolayısı ile Mert Falakalı arkadaşımız da bilgi sahibi olsun.”

SEÇİM ÖNCESİ HEDEFLER

KARİYER MERKEZİ: Kariyer merkezimizi Belediyemizde oluşturduk. Yüzlerce gencimize buradaki sistemimizden iş imkânı sağladık.

MESLEK EDİNDİRME MERKEZİ: Halk Eğitim Merkezi ile ortak kurslar açıp halkımızı meslek sahibi yaparak onların da istihdamına öncülük yaptık

RESTORASYON: Tire’de tarihi yapıların ayakta kalabilmesi adına restorasyon çalışmalarına destek verdik. Lütfi Paşa Hanının proje ihalesini yaptık. Bitiminde İzmir Valiliği (YİKOB) desteği ile tamamlamak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız protokol ile mülkiyeti belediyemize ait 3 adet tarihi eser statüde eski binayı restore edeceğiz. Ecdat yadigarı eserleri gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz

FESTİVAL TİRE:  Zafer Bayramımız 30 Ağustos ile şehrimizin kurtuluşu 4 Eylül tarihleri arasını kurtuluş haftası olarak festivale dönüştürdük. Şehrimizde yetişen en önemli meyvelerden inciri festival ile üreticiden tüketiciye ulaştırdık.

BÖLGE SPOR VE AKTİVİTE TESİSLERİ: Tire’de yapılmayanı yaparak altyapıya önem verip Tire’nin evlatları ile yolumuza devam ettik. Birçok kırsal mahallemize spor alanları yaparak mevcut alanlarda da iyileştirme çalışmaları yaptık.

MEYVE PARKLARI: Tire Sokaklarını meyve Bahçesine çevirmeye devam ediyoruz. Yol kenarlarına birçok meyve ağacı diktik ve dikmeye devam ediyoruz.

ARENA TİRE: Deve güreşi, at yarışı ve birçok faaliyeti için bir arena çalışmamız Tire bekleme mevkiinde devam ediyor.

EL EMEĞİ ÇARŞISI: Bayanlarımızın evlerinde ürettiği ürünlerin satılması konusunda belediyemiz öncülük yaparak onların aile bütçelerine katkı sağlamalarına öncülük yapıyor.

KANALİZASYON: İlçemiz şuanda şantiye gibi birçok noktada çalışmalar devam ediyor.

KATI ATIK DÖNÜŞÜM TESİSİ:  Bu tesisimiz İBB ile görüşmelerimiz neticesinde Ödemiş ilçesine kaydırılarak tüm bölgeye hizmet etmesi planlandı ve tesis yapıldı.

OTO PARK- MOTO PARK: Tire’de bir ilki gerçekleştirerek ilçenin kanayan yarasına pansuman değil neşter vuruyoruz. Söz verdiğimiz gibi Tire Belediyesi’nin altına 2 katlı yeraltı otoparkı yapıyoruz. Proje hazır çok yakında ihaleye çıkıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: kentsel dönüşüm için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bakanlığa vereceğimiz kentsel dönüşüm stratejik palanının ardından ihaleyi alan firma çalışmalara başlayacak.

TİMER: Tirede Kurduğumuz hemşeri iletişim whatsApp hattı ile vatandaşlarımızın dertlerine anında ortak oluyoruz.

ENGELSİZ KAFE: İçerisinde Engellilerin çalışabileceği Fethi Sekin parkının alt tarafında bulunan bir alanda modern bir kompleks için İhaleye çıkıldı. Kısa süre sonra bu projemizde bitmiş olacak.

ÇOCUK VE GENÇLİK MERKEZİ:  Bu çalışmamız da devam ediyor. Tapu Müdürlüğü’nün bulunduğu binanın üst katında mülkiyeti Belediyemize ait olan alanda tadilat çalışmalarımız başladı. Kısa süre sonra bitecek.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ: Göreve geldiğimiz günden bu yana mevcut hayvan barınağını sil baştan yenileyerek modern cihazlarla donattık.

ÇÖP TAKSİ: AK Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın tek yaptığınız dediği projemizi diğer projelerimiz gibi hayata geçirdik.

EVDE BAKIM HİZMETİ: Pandemi nedeni ile bu projemizi bekletiyoruz. Pandemi’nin hemen ardından kolları sıvayarak bu projemizi de söz verdiğimiz gibi yapacağız.

MAHALLE AŞEVLERİ: Bu projemizde mevcut aşevinin kapasitesini arttırarak mutfağımızı modern aletlerle donatarak tüm ilçeye tek noktadan kaliteli hizmet sağladık.

HALK EKMEK, HALK SÜT: Yeni fırınımızın imalatı tamamlanmak üzere. Şehrimizin muhtelif noktalarına koyacağımız büfelerle halkımıza ucuz ekmek ve ucuz süt temin edeceğiz.

İYİ KART: İyi kart için çalışmalarımız olması gereken hukuki alt yapıyı da dikkate alarak devam ediyor.

YAYALAŞTIRMA: Projemiz fizibilite aşamasında olup çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

BALIK HALİ: Projemiz hazır İhaleye çıktık ancak içerisinde bulunduğumuz olumsuz durumlar nedeni ile ihaleye giren olmadı. Çok yakında yeniden ihaleye çıkıyoruz. Ne dediysek o. Tire çok yakında modern bir balık haline  kavuşacak.

ÜRETİM YOLLARI: Göreve geldiğimiz günden bu yana tabiri caizse hiç kontak kapatmadan çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

YERLİ TOHUM: Bu projemizi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşarken yerli tohumu bereketli topraklarımızla buluşturduk.

MODERN HAYVAN PAZARI: Çalışmalarımız devam ediyor. Milli Emlak’dan yer talep ettik ama aynı gün talebimiz reddedildi. Yer arayışlarımız devam ediyor. Söz verdik yapacağız.

MEZBAHA: İzmir Büyükşehir Belediyemiz İhaleye çıktı. Çok yakında Modern mezbaha için ilk kazma vurulacak

BİSİKLET TİRE: Yeni yapılan tüm parklarımızda ve gölet alanında yürüyüş ve bisiklet yollarımız yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

ENERJİ TİRE: Projemiz haziran ayında ihaleye çıkıyor. Yeni stadyumun çatısına yapılacak olan sistemle kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz.

FUAR TİRE: Pandemi öncesi kurtuluş şenliklerinde bu projemizi hayata geçirdik.

PAZAR TİRE: Bu projemiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehit Gültekin Başargan Caddesi üzerinde bulunan Pazar yeri işaretli alana İBB ile birlikte yapılacak.

MODERN İTFAİYE BİNASI: Yangın ve doğal afetlere anında müdahale edebilecek modern bir itfaiye binası için yer hazırlığı yapıldı. Eski soğuk hava deposunun olduğu yer modern bir itfaiye kompleksine dönüşecek.

BİR KAVŞAĞI YÖNETEMEYEN İLÇEYİ NASIL YÖNETECEK

İki yıla birçok hizmeti sığdırdıklarının altını çizen Tire İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt AK Parti’nin Tire’de en kötü dönemini yaşadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. AK Parti maalesef Tire’de en kötü dönemini yaşıyor. İlçe Binasının kapıları bile kapalıyken hizmet beklemek olmaz tabii ki . Arada bir ilçe binasına girip odaları havalandırsalar bile olacak ama içlerinde hizmet aşkı olmayınca maalesef olmuyor. Basiretsizlik, liyakatsizlik, vurdumduymazlık hepsi bunlarda birleşince haliyle bir hizmet beklemek yanlış olur. Biz Belevi yolunun yapılmasını zaten beklemiyoruz. Tire’de bir kavşak sorununu çözemeyen ve biz yapamadık siz yapın diyerek Kavşağı bize devreden bir İlçe Yönetiminden sizler ya da bizler ne bekleyebiliriz ’ki

ÖDEMİŞ’E ÜNİVERSİTE TİRE’YE YOK

Ödemiş Belediyesi’nin de CHP li olduğunun altını çizen İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt; Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı ilçesine Sağlık Bilimleri Üniversitesi kazandırdı, siz ne yaptınız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Ödemiş AK Parti İlçe Başkanı ilçesine Üniversite kazandırdı. Kendisinin başarılarını takdirle izliyoruz. Peki, siz ne yapıyorsunuz? Tire bir Üniversiteyi hak etmiyor mu? Tabi ki bunun için çalışmak koşturmak lazım ama maalesef o da sizde yok. Neyse siz zahmet etmeyin. Yakında biz sizin yerinize gider bir üniversite talep ederiz. Çünkü biz Tire’ye ve Tirelilere sevdalıyız. Sizin eksikliklerinizi de biz örteriz.”

SİYASET YAPMAK İÇİN BİRAZ PİŞMEK GEREKİR

Tire AK Parti’nin başına gelmiş en vizyonsuz İlçe Başkanı’nın Mert Falakalı olduğunu söyleyen İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt; Maalesef bu işi Tire’de yürütemeyeceğini anlayanlar siyaset tecrübesi olmayan bu genç arkadaşımızı işin başına getirerek orta yerde bıraktılar. Ankara’nın yolunu dahi bilmeyen bu genç arkadaşımız da maalesef tecrübesizliğinin kurbanı oluyor.  

HALI SAHALAR KAPALI, STADYUMU KONUŞUYORUZ

İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Şenyurt, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın Stadyumun Kapısının kilitli olduğunu ve bir faaliyet yapılmadığı eleştirilerine cevap olarak şunları söyledi. “Bir seneyi aşkın bir süredir tüm Dünya Covid illeti ile uğraşırken Bizim genç tecrübesiz başkanımız 70 milyonluk stadyumun kapalı olduğunu söylemiş. Sevgili kardeşim inan bu tarz açıklamalarla kendini rezil ediyorsun. Covid ortamında evimizden çıkamıyoruz. Halı sahalar bile uzun süredir kapalı, sen kalkmışsın Stadyum kapalı diyorsun. Olsun biz sana kızmıyoruz. Senin de kapasiten belli.  Abilerinin yönlendirmesi ile anca bu kadar oluyor. Bak stadyumu gerçekten özlediysen Bayramdan sonra kapıları açalım birlikte içeride bir tur atarız” dedi.

ANKARA’NIN YOLUNU BİLMİYORSUNUZ

Ak Parti Tire İlçe Başkanı Falakalı’nın tecrübesiz bir siyasetçi olduğunun altını çize İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt Falakalı’nın Ankara’da dikkate alınmadığının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Siyaset tecrübe ister, vizyon ister, misyon ister. Bu hasletlerin eğer bir tanesi sizde yoksa zaten siz bu işte başarı sağlayamazsınız. Üzülerek söylemek istiyorum Mert Falakalı ‘da bunların hiç birisi yok. En son Ankara’ya ne zaman gittiniz? Ankara’dan Tire’ye ne getirdiniz? Yanlış anlamayın Afyon’dan aldığınız lokumları sormuyoruz, hizmet olarak ilçeye ne getirdiniz? Maalesef Ankara’da sizi takmıyor. Çünkü ilçede bir inandırıcılığınız yok ki, Ankara’da olsun. Bir kavşağı açtıramayan, İzmir Büyükşehir Belediyesine devreden ve bunu bir başarı gibi manşetlere taşıyan bir İlçe Başkanından Tireliler ne bekleyebilir ki? Üzülmeyin Başkanımız geçen hafta Ankara’ya gitti. Geçtiğimiz ay yine gitti. Önümüzdeki ay da gidecek. Sizin yapamadıklarınızı biz yapmaya çalışıyoruz.

ESNAFIN ARKASINA SIĞINMAYIN

Tire’de yapılan alt yapı çalışmasının Tireli esnafı mağdur ettiğini söyleyen AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’ya cevap veren İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt şunları söyledi.” Tire’de sizin döneminizde bile cesaret edemediğiniz bir altyapı hamlesini Millet ittifakı olarak biz yapıyoruz. Cefa çekilmeden sefa sürülmez. Bu sıkıntıyı sadece esnafımız değil tüm Tireliler çekti. Ancak çalışmalar tamamlanmak üzere. Tire’de 37 yıllık kanayan bir yaraya neşter vurduk. Tabiki siz bu yollara beyaz pantolan saçlar jöleli giremediğiniz için araç içinden selfi yapmayı uygun gördünüz. Unutmayın ki bu borulardan çocuklarınız hatta torunlarınız su içecek. O yüzden bazı noktaları eleştirirken esnafın ya da başkalarının arkasına sığınıp yorum yapmayın. Tire İYİ olacak.”

TİRE’DE OY VER HİZMET GELSİN ANLAYIŞI VAR

AK Parti Tire ilçe Başkanı Mert Falkalı’nın Belediyeyi eleştiren söylemlerine sert cevaplar veren İYİ Parti ilçe Başkanı Yüksel Şenyurt, Yıllardır Tire’de İktidar Partisi temsilcileri Oy verin hizmet gelsin anlayışı ile siyaset yapıyorlar. Bence bu uygulama çok yanlış sen hizmetini yap sandıkta destek iste. Bu işin doğrusu budur.”

AŞKIMIZ BELEVİ YOLU GİBİ HİÇ BİTMESİN

Tire’de yeni evlenecek çiftlerin araçlarının arkasına “Aşkımız Belevi yolu gibi olsun. Hiç bitmesin” şeklinde yazı yazmaya başladıklarını söyleyen İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt; “Belevi yolunun temeli 6 Nisan 2017 yılında Ulaştırma Bakanı tarafından atıldı. Geçen 4 yıl içinde ciddi bir yol alınamadı. Karayolları Genel Müdürlüğü Belediye başkanımıza Belevi yol inşaatı ile ilgili hedeflerinin 2021 yılı için %60 inin bitirilmesi olduğunu bildirmişti. Bu imalatın temel atma töreni 2017 yılında yapıldı. Soruyorum sizlere bu yol ne zaman bitecek? Sayın Mert Falakalı Ak Parti İlçe Başkanı olduğu günden bugüne İktidardan şehrimize hangi hizmeti getirdi. Önce bu soruyu cevaplasınlar.” Dedi.

KARTAL DAĞININ HESABINI VERİN

Tire Kartal dağına maden ocağı yapılması ile ilgili olarak AK Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın kaçak güreştiğini,  bölgeye gittiğini ancak net bir açıklama yapmadığını söyleyen İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, sözlerini şöyle sürdürdü. “ İlçemizin adeta akciğerleri olan kartal dağına maden ocağı yapımı ile ilgili neredeyse tüm Tire ayağa kalkarken, AK Parti Tire ilçe Başkanı nedense kaçak güreşmeyi tercih etti. Bölgeye gidip açıklama yapması beklenen Falakalı, orada açıklama yapacağına muhabirliğe soyunarak bir bekçi ile röportaj yapıp Tirelilerle resmen dalga geçmiştir. Gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu olduğuna göre, Mert Falakalı’nın Kartal Dağı duruşu da ortaya çıkmıştır.”

TİRE KABUĞUNU KIRACAK

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın Tire’ye gelmiş ve gelebilecek en İYİ Başkan olduğunun altını çizen İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt sözlerini şöyle sürdürdü. “Millet İttifakı olarak Tire’de hizmetlerimize devam ediyoruz. Malum ülkemiz bir yandan Covid belası ile uğraşırken bir yandan da hizmet üretmeye devam ediyor. Biz şunu biliyoruz ki seçimle iş başına gelen insanların mazeret üretme lüksü yoktur. Bu sebeple bizim genç tecrübesiz siyasetçilerle polemik yapacak onları eğlendirecek zamanımız yok. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısa süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde yapacağımız büyük projelerle Tire’nin çehresini değiştireceğiz. Biz söz verdiklerimizin arkasındayız. Bunun yanı sıra söz vermediğimiz güzel projeleri de birlikte yürütüyoruz Falakalı arkadaşımızın yapamadığı Atatürk Mahallesinin kavşak sorununu da biz çözeceğiz. Bakalım 2024 yılına kadar Belevi yolunu da bitiremezlerse zaten burayı da kavşak gibi bize devredecekler ve biz Belevi yolunu da bitireceğiz. Bu projeleri görmezden gelip kamuoyunu mübarek ramazan ayında meşgul eden AK Parti Tire İlçe Başkanına son olarak şunu söylemek istiyorum.  Sevgili Başkan hadsiz eleştiriler yapacağınıza yapılanı takdir edin ki vatandaşlarımızın da size olan güveni artsın. Yalan yanlış hazırlanmış sipariş haberlerle halkın karşısına çıkıp komik duruma düşmeyin. Bakın şeffaf bir şekilde seçim öncesi verilen vaatleri tek tek yazdım.  Biz Tire için bunları yaptık. Peki, Mert Falakalı ve yönetimi Tire için ne yaptı?”

Editör: Haber Merkezi