HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut başkan Hamdi Halis koltuğunu korudu. Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti seçimine geçildi. Divan Başkanlığına İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, Divan Başkan Yardımcılığına Erdem Boyacı ve divan üyeliklerine ise Gülin Varış Özlü, Deniz Devrim Kahraman seçildiler.

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları ve İl yöneticileri, eski bakanlardan Yüksel Çakmur, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  CHP İzmir Eski İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP’li çevre ilçe başkanları ve belediye başkanları,  AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanı Güven Kılıç ve yönetimi, Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, sivil toplum örgütünün temsilcileri ve partileri katıldı.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Kuruluş felsefesini ve ilkelerini kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının belirlediği, mayasını ulusal kurtuluş savaşımızdan alan cumhuriyetimiz sıkıntılı günler geçiriyor. Ülkemiz çok uzun bir zamandır emperyalizm ve onun yerli iş birlikçilerinin sistematik saldırısı ile karşı karşıyadır. Partimizin altı ilkesini simgeleyen devrimcilik hepten terk edildi. Devletçilik özelleştirmeler adı altında yok edildi. Halkçılık, popilizm suçlamalarıyla unutturuldu. Milletçilik ırkçılığa dönüştürüldü. Laiklik ayaklar altında. Cumhuriyeti ve ülkeyi şeriatçı vakıflar teslim aldı. Ülke içinde ve dış siyasette iyi yönetilmiyoruz. Özelleştirme adı altında yeraltı ve yer üstü zenginliklerimiz, cumhuriyetimizin tüm temel kurum ve kuruluşları, santrallerimiz, şeker fabrikaları, çimento fabrikaları, madenlerimiz,  bankalarımız hatta ulusal güvenliğimizin teminatını oluşturan tank-palet fabrikamız yabancılara yok pahasına satıldı. Karadeniz kıyıları gibi ülkemin güzelliklerinin satışı tamamlandı. Kanal İstanbul ile doğa ve çevre katliamı ve yeni yeni rant alanları oluşturulmak isteniyor. Çiftçilere destek olsun diye kurulan ziraat bankası, esnafa destek olsun diye kurulan Halk Bankası asıl amacının dışında kullanılmaya başlandı, Asli görevleri göz ardı edildi. Devletin asli görevlerinden olan eğitim özel sektöre devredildi. Eğitimin her aşaması da, anaokulundan üniversiteye kadar paralı hale geldi. Eğitim ticarileşti. Artık okullar ve eğitim kalitesine göre değil, karına göre değerlendirilir hale geldi. Değerli dostlar okullarda andımız kaldırıldı. Tüm resmi kurumlar başta olmak üzere ‘’TC’’ kaldırıldı. Ulusal birliğimiz yok sayıldı. Sağlık devletin görevi olmaktan çıktı. Hastalar müşteri haline getirildi.”

“ÖDEMİŞ’TE ÜRETİCİ HAK ETTİĞİ YAŞAMIN ÇOK GERİSİNDE”

Ekonomi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Halis, “Ekonomi yerle bir oldu. Esnaf, emekli, memur, çiftçi, üretici, öğrenci velhasıl toplumun bir avuç iktidar yandaşı azınlık dışındaki tüm kesimler perişan hale geldi. Tarım ve hayvancılığın, süt ve süs bitkilerinin başkenti Ödemiş’te üretici hak ettiği yaşamın çok gerisinde. Alın terinin karşılığını alamıyor. Girdi maliyetleri çok yüksek, elektrikten mazota, gübreden yeme ve ilaç girdileri üreticinin elindeki avucundakileri alıp götürüyor. Bu sıkıntılarımızın tek çaresi örgütlü olmaktır. Tüm dünya kooperatifler aracılığıyla üreticinin derdine derman olmayı başarmıştır. Tarım politikaları kooperatiflere yönlendirilmeli. Ulusalda elektrik mazot, ilaç gibi konularda ziraatçının maliyeti azaltmak için, yerelde kooperatifler ile mahsullerin değerlenmesini sağlamak için CHP teşkilatı olarak çalışacağız. Bu yolla üretici maliyetleri azalacak, ziraatçı kazanacak; uygun üretilen mahsul ile alım gücü artacak tüketici kazanacak.”

“Ülkemizin acilen tüketen toplumdan, üreten topluma dönüştürülmesi gerekiyor.”

 Halis, “Dış siyasette ilkemiz olan ‘’Yurtta Barış, Dünya da Barış’’ ilkesi terk edildi. Komşularımızla sıfır sorun sloganı ile iktidara gelen AK Parti hükümetleri aradan geçen bunca zaman içinde dünya ile kavga eder hale getirildi. Arap ve Libya çöllerinde süren iç savaşın içine Mehmetçiğimizin gönderilmesi doğru değildir. Dilerim hiçbir Mehmetçiğimizin burnu dahi kanamadan vatanımıza dönerler.

  Mustafa Kemal ne güzel söylemiş, ‘’ Ne Mutlu Türküm Diyene’’  özdeyişi ile… Biz kimsenin ırkına, kökenine, soyuna, dinine, mezhebine bakmadan, herkesi biz sayan bir toplumken şimdi içine düşürüldüğümüz durum iyi değil.

Ülkemizde hukuk ve demokrasi uygulamaları da dünya standartlarının çok altında kalmıştır. Oysa çağdaş bir insan için hukuk ve demokrasi su kadar ekmek kadar gereklidir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen; kol kola, omuz omuza, hep beraber örgütlü bir şekilde çalışmaya ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde gelecek kuşakların minnetini kazanabiliriz. Ancak bu şekilde “ilkelerim için yaşadım” diyebiliriz!

son günlerde hepimizi rahatsız eden toplumsal olaylar da yaşıyoruz. Kadına ilk seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir ülke iken şimdi sokaklarda kadına şiddet, hatta üzülerek kadın cinayetlerinin olağanlaştırıldığı bir toplum olduk. Oysa kadınlarımız toplumun yarısıdır. Kadının toplumsal rolünde yaşatılan erozyonun farkındayız. 

 Oysa bu yüce Türk Milleti çok daha iyi yönetilmeyi hak ediyor. Cumhuriyetimizin tüm birikim ve değerleri yandaşlara ve yabancılara peşkeş çekilirken de söyledik. Bütün bu olumsuzluklar karşısında çaresiz değiliz. On yıl öncesine kadar kendi kendine yetebilen bir ülke iken, şimdi samanı bile ithal eder hale geldik.

 Biz her bakımdan zengin bir ülkeyiz. Yeter ki doğru yönetilsin. Ülkemizin acilen tüketen toplumdan, üreten topluma dönüştürülmesi gerekiyor. Üretimin önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Oysa ülkemizde üreten cezalandırılıyor. Dünyanın en özel üç ovasından biri olan Küçük Menderesin üreticileri kazanamıyor. Oysa en büyük sorunlarımızdan biri olan işsizliğin çözümü de burada. Tarımda üretmek, sanayide üretmek, teknoloji üretmek zorundayız. Üretmeden gelişme, üretmeden büyüme olmaz. Burada bir Norveç atasözü hatırlatmak isterim. Avrupa’nın refah seviyesi en yüksek ülkesinde, işin içinden çıkılması zor bir durumla karşılaşıldığında ya da çözümü imkânsız gibi olan olaylar karşısında söylenen ‘’Atatürk gibi düşünmek’’ ya da ‘’Atatürk gibi olmak’’ deyimi kullanılır. Bizler de her zorluğu, her engeli Atatürk gibi düşünerek aşacağız. Yerel seçimden 1,5 ay önce göreve geldik. Yaşanan sorunları aşarak Ödemişimizde güzel bir başarı elde ettik. Seçim gecesini unutamıyorum. Bu başarıyı devam ettirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ödemişli’nin bizlere verdiği hizmet görevinin sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler yönetim kurulu adayı arkadaşlarımızla birlikte Ödemiş’ten başlayarak partimizi iktidara taşımaya ant içtik. Bu hedefe ulaşacak bilgi, donanım, deneyime ve ön önemlisi inanca sahibiz.”

“CHP ÖDEMİŞ’TE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Halis,  “Bu görev süremiz içinde üye sayımızı artırmayı planlıyoruz. Seçim sonrası pek çok mahallemizden üye kaydı yaptık. Üye sayımızı artırmaya devam edeceğiz. Tüm sivil toplum kuruluşları ile sıcak ve yakın temas kuracağız. Mahallelerde hizmet etme gayretinde olan muhtarlarımızın sözcüsü ve gönüllüsü olacağız. Partimizin özellikle kadın ve gençlik kollarında üye kazandırmaya devam edeceğiz.

 Üyelerimizin parti içi eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Siz değerli delege ve üyelerimizle sık sık beraber olacağız. İktidar yolunda ortak akıl hep bizimle olacak. Ödemiş’te işsizlik en önemli sorun. Bu sorun ülkemizin de en önemli sorunu. Çözüm belediyelere girmek yerine, Ödemiş’te yeni iş alanları yaratmak olmalı. Bu konuda Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yeni iş sahalarının açılmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yerel yatırımlarının doğru ve verimli bir şekilde gerçekleşmesine ve yönlendirilmesine katkı sağlayacağız. Hiç kimseyi dışlamayacak, herkesi gönlümüze alacağız. Aramıza yeni katılan ya da katılmak isteyen arkadaşlarımızın rehberi olacağız. Ancak son günlerde sıkça tanık olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ne sızma girişimlerine izin vermeyerek, kurulan kumpaslara da engel olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bireysel çıkarlar doğrultusunda siyaset yapılmasına asla izin vermeyeceğiz.

 Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ’nun gösterdiği hedeflere bağlı kalacağız. Atatürk’ün kurduğu demokratik laik cumhuriyetimizin değerlerine ve ulusal değerlerimize hep sahip çıkacağız.

İktidar yürüyüşü Küçük Menderes’in merkezi Ödemiş’ten başlayıp Ankara da sonlanacaktır. Görev süremizce demokrasi sözcüğünü her yönüyle içselleştirmiş, hukuka-tüzüğe bağlı, şeffaf ve sorgulanabilir yönetim anlayışında olacağız. Huzurunuza aday olarak çıkmış olan Hamdi Halis’i tanıtmak istiyorum. Birgi doğumluyum. İlköğretimi Birgi de Kazım Paşa İlkokulunda orta ve lise eğitimimi Ödemiş lisesinde tamamladım. Uşak Eğitim Enstitüsünden Türkçe öğretmeni olarak mezun oldum. 26 yıl öğretmenlik yaptım. Emekli olduktan sonra bisiklet ve motosiklet yedek parça ticareti yapmaktayım. İki dönem Atatürkçü Düşünce Derneğinin Yönetiminde görev aldım. Üyeliğinden onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Şubat 2019 dan beri Ödemiş İlçe Başkanlığını yapmaktayım. Evli ve üniversite eğitimini tamamlayan iki çocuk babasıyım. Torunlarım var. Onlara’’ Atatürk ve Cumhuriyet adına sorumluluklarımı yerine getirmek için elimden geleni yaptım!’’ diyebilmek için de adayım. Değerli Cumhuriyet Halk Partisinin delegeleri, bu dönem için kongremizden sizlerden görev izni istiyoruz.

Tüzüğümüz gereği yönetim kurulu listemiz 16 asil,16 yedek ve 1 başkandan oluşuyor. Biz asil yedek ayrımı yapmadan tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, il delegelerimiz ve belediye meclis üyelerimizle bir bütün olarak çalışacağız. En büyük güç örgüttür. En büyük güç sizlersiniz. Gücümüzü sizlerden, örgütümüzden alıyoruz. Birlik ve beraberlik ruhunu daha güçlendirerek yerelde elde ettiğimiz başarıyı taçlandırmak zorundayız. Güzel ülkemde de iktidar olacağız. Birlikte başardık, birlikte başaracağız.”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,“ Yıllardır CHP Ödemiş siyasettin de var olmuş, ömrünün büyük bir bölümünü bu alanda da vermiş. İyiliğiyle, eksiğiyle ve doğrularıyla Emin Öztürk Başkanımız iki hafta önce toprağa verdik. Orada da gördüm ki siyasi partilerle birlikte olmanın en güzel örneğini yaşadık. Burada da farklı siyasi partilerin temsilcileri var. Emin başkanımıza da buradan rahmetle anarak yad ediyorum. Millet ittifakı olarak yola çıktığımızda bizde bir ilçe başkanlığı değişikliği yaşadık. ama alanda olmak zorundaydık. Yine alana çıktığımız zaman İYİ Partili yönetim kurulu arkadaşlarımız yine bizleri alanlarda yalnız bırakmadılar. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Bundan bir ay önce Beydağ Belediye Başkanımızın da olduğu ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantı da söyledi. Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye iyi gitmiyor. Dolasıyla bu süreçte başkanlık sistemi sürdüğü sürece biz bunun en güzel örneklerini Millet ittifakının beraberliği son ana kadar devam edeceğiz.  Ve bunu güçlendirme konusunda da daha da çalışacağız. Bugün iyi partiyle, Saadet partisiyle ve bölgesel ağırlığı hangi parti var ise Türkiye’de Millet ittifakı olarak Cumhur ittifakına karşı olma adına değil ülkenin daha iyi yönetilmesi daha iyi bir yerlere varması adına bu ittifakı son anına kadar sürdürmesi ve güçlendirilmesi yönünde de çabalarımızı sürdürmek hayata uygulamak zorundayız. Bunun sorumluluğunu, görevini alan hizmet veren Belediye Başkanından Meclis üyeleri, ilçe başkanı ve yönetimi ve il yönetici arkadaşlarımız kadar bunu vurgulamak örnek olmak zorundalar. Bundan iki gün önce CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi de alarak ülkenin sorunu haline gelmiş olan Kanal İstanbul projesinin çalıştayını birlikte katıldılar. Yanlışa birlikte dur demek için bütün bilim adamlarından görüş aldılar. Bunun içinde zaman zamanda görüyoruz. Bunun içinin doldurulması ve sürdürülmesi ülkemizin geleceği adına çok önemlidir”

Konuşmaların ardından seçime geçildi ve yapılan oylama sonrasında tek liste olarak gidilen seçimde mevcut ilçe başkanı Hamdi Halis 256 geçerli oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis’in İlçe Başkanı olduğu ve tek liste halinde gidilen kongrede yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Başkan Hamdi Halis, Mehmet Afyonlu, Bilgesu Bilgi Cezayirli,  Yaşar Cura, Hatice Çakır, Melis Çakıroğlu, Erdal Çiçek, Ayla Gacar, Levent Cevdet Gerçek, Ekrem Güner, Tayfun Kökten, Osman Toprakçı, Selçuk Uysal, Adem Yanılmaz, Gözde Yatar, Uğur Yıldız, Halil İlker Yılmaz’dan oluştu.

Editör: Haber Merkezi