AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları’nın 3. Olağan Genel Kurulu, perşembe (dün) akşamı parti binasında gerçekleştirildi. Genel Kurula AK Parti Gençlik Kolları Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enes Şişman, İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Gençlik Kolları İl Teşkilat Başkanı Süleyman Aksoy, Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, Teşkilat Başkanı Kadir Kaçar ve milletvekili adayı Müjde Özkumova katıldı.
Kongrede çoğunluk sağlandıktan sonra, Divan Kurulu seçimleri yapıldı. Emre Cemil Ayvalı’nın başkanlığını yaptığı divan kurulunda, Eyüp Kadir İnan ve Sema Altınöz yardımcılıklarını yaptılar.
ALİ HADİM, “GENÇLER ÇALIŞTIKÇA SIRTIMIZ YERE GELMEZ”
Kongrede kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ali Hadim ise, gençlik kollarında görev yapanların ve gençlerin çalışmalarının önemine dikkat çekti. Hadim, “Bir siyasi partinin gençlik kolları yoksa ya da çalışmıyorsa başarılı olması beklenemez. Biz bu yönden şanslıyız. Bugün buradaki arkadaşlarımızın gözlerinin içine baktıkça çalışma heyecanını görüyorum. İnanıyorum ki gençlik kolları yönetiminde görev almış ve alacak olan arkadaşlarımızı ana kademe yönetim kuruluna alsak, bizlerden daha iyi çalışırlar. Sizler böyle çalıştıkça da sırtımızın yere gelmesine imkan yok. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum” söylemlerinde bulundu.
BİLAL KIRKPINAR, “ÇOK ŞANSLIYIZ”
Genel Kurulda gençlere hitaben bir konuşma yapan İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, 12 Haziran’da önemli bir seçim yaşandığını hatırlattı. Kırkpınar, seçim öncesinde tüm Türkiye’de küçük farklarla tüm siyasi partilerin alacağı oyların önceden anketler aracılığıyla öğrenilmiş olmasına rağmen, İzmir’de bunun pek mümkün olmadığını ifade ederek, “Seçim öncesinde tüm gözler İzmir’deydi. Birilerinin uyguladığı korku politikası, insanların açıkça ‘Ben AK Partiliyim’ diyebilmesine engel oluyordu. Seçimlerle birlikte bu durum değişti. İnsanlar artık çok rahat ‘Ben de AK Partiliyim’ diyebiliyorlar. Ben bu tablonun oluşmasında büyük emeği olan, gece gündüz demeden, kavurucu sıcakların altında bile broşür dağıtan, bayrak asan gençlerimize çok teşekkür ediyorum” söylemlerinde bulundu.
Siyaset açısından çok şanslı olduklarını öne süren Bilal Kırkpınar, bunun da sebebini ilk defa AK Parti siyaset yapıyor olmaları şeklinde gösterdi. Kırkpınar “Biz gözümü AK Parti’de açtık. Bugün sadece Türkiye’de değil, ülkemiz dışındaki coğrafyalarda, Kafkaslarda hatta daha uzak yerlerdeki ötelenmiş, ezilmiş insanlar için umut kaynağı olan bir siyasi partide açtık. Bu umuda sebebiyet veren hizmet iradesini ortaya koyan bir Başbakan’ın partisinde siyaseten hizmet ediyoruz. Bu nedenle çok şanslıyız” şeklinde konuştu.
Hamza Dağ’ın milletvekili olmasıyla birlikte yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Bilal Kırkpınar, bu durumun Başbakan’ın gençlik kollarına verdiği önem ve duyduğu güvenin anlaşılması açısından bir gösterge olduğunu söyledi. Kırkpınar, bu güven duygusuyla yeni hedefler için çıktıkları yolda, yine gençlik kollarından yeni belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekilleri çıkarmak istediklerini dile getirdi.
ŞİŞMAN, “SADECE ÜYE SAYIMIZLA BİLE BARAJI AŞIYORUZ”
Süreci takip etmek için İzmir’e gelen Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Şişman ise kongrelerin yenilenme, geleceğe dönük yeni bir heyecan ve tatlı bir rekabetin yaşandığı başlangıç noktaları olduğunu söyledi. Gençlik teşkilatlarının millete hizmet için siyaset yapmak isteyen bütün gençlere açık olduğunun altını çizen Şişman, “Diğer siyasi partilerin ana kademelerine örnek teşkil edecek bir kongre süreci yürütüyoruz. CHP’nin tüm Türkiye’de 900 bin üyesi varken bizim sadece gençlik kollarımızın üye sayısı 1 milyon 200 bin. Yine CHP’nin gençlik kolları üye sayısı 110 bin iken bizim sadece İstanbul’da son bir ayda 120 bin yeni üye kaydı yaptığımızı söyleyebilirim. Partimizin resmi üye sayısı ise 5 milyon 500 bin. Bu rakamla bile Türkiye’deki seçim barajını çok rahat aşabiliyoruz. 12 Haziran genel seçimlerinde 25-35 yaş arasında 75 arkadaşımız milletvekili adayı gösterildi ve 30’a yakını şu an Meclis’te görev yapıyor. Türkiye şu anda dünya lideri, dünyaya yön veren ülke olma yolunda ilerliyor. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor.
Mustafa Pekdoğru’nun başkan seçildiği kongrede yönetimde ise şu isimler yer aldı:
Mutlu Tez, Tuğba Deliorman, Özge Pekdoğru, Halit Salih Durmazoğlu, Müjde Kuzeydemir, Burak Tokmak, Mehmet Kaşçalı, Serkan Cavlak, Ecdar Cezayerli, Halil İbrahim Kirazlı, Hüseyin Sönmez, Gencabay Çayır, Arzu Sivri, Ali Rıza Süel, İbrahim Datlı, İsmail Tek, Halil İbrahim Gül, Semih Ergin, Fatih Temizel, İsmail Şahin, Abdullah Turan, Metin Karabal, Onur Aktar, Burçin Er, Serkan Sezen, Şevket Köksal, Vahit Topal, Hasan Balcı, Zülal Kızıler.
Editör: Haber Merkezi