12 Haziran genel seçimlerinde büyük bir hüsran yaşayan Demokrat Parti’de kongre tarihlerine yaklaşıldı. Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı Mutahhar Ateş, 9 Ekim’deki kongrede başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
400 delegeli partinin şu anda 126 delegeye kadar düştüğünü dile getiren Mutahhar Ateş, “Kırat’ı Ödemiş’te tekrar şahlandırmak için aday oldum. Yılların partilisiyim. Genel seçimlerde çok büyük bir başarısızlık yaşadık. Hem Türkiye genelinde hem İzmir’de hem de Ödemiş’te seçmenin oyunu alamadık. Önümüzde yerel seçimler var ve seçimlere şahlanmış bir şekilde girmek istiyoruz” dedi.
Ödemiş halkını kucaklayacak, halkın içinden, halkın istediği kişilerden oluşan bir yönetim kurulu ile kongreye katılacaklarını ifade eden DP Ödemiş İlçe Başkan Yardımcısı Mutahhar Ateş, “Demokrat Parti olarak çok köklü bir teşkilattan geliyoruz ve partimizi eski günlerine geri döndüreceğiz” diye konuştu.
Yıllardır siyasetin içinde olduğunu ve edindiği tecrübeler ve partiye olan gönülden bağlılığı nedeniyle ilçe başkanlığı görevine talip olduğunu söyleyen Ateş, “Başkan seçildiğim taktirde oluşturduğumuz yönetim kurulu ile tabiri caizse Ödemiş’te girip çıkmadık yer bırakmayacağız. Merkez dışında köy ve beldelerimizde de halkımızın sorunlarını dinleyip, bire bir temas kuracağız” şeklinde konuştu.
İSMET YALGIN DESTEK VERDİ
Mutahhar Ateş’in aday olmasını açıklamasının ardından ilk destek Demokrat Parti’nin kurucu üyelerinden İsmet Yalgın’dan geldi. İsmet Yalgın Mutahhar Ateş’in bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğini ve elinden gelen tüm imkanlar dahilinde destek vereceğini bildirdi.
Demokrat Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nda şu anda başkanlık görevini Nurettin Badem yürütürken, Mutahhar Ateş de yardımcılık görevinde bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi