Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Mualla Akgün, cumhuriyetin 88.kuruluş yıldönümü etkinlikleri kutlama törenlerinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Başbakanlık genelgesi ile valilik, kaymakamlık ve okul müdürlüklerine; Van depremi nedeniyle kutlamaların iptalinin duyurulmasıyla yas ilan edildiğini söyleyen Mualla Akgün, “Matem sadece Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri iptal edilerek yapılmıştır. Özel televizyonlar müzik eğlencelerine devam etmektedirler. İlköğretim okullarımızda trampet çalarak merasime hazırlanan çocuklarımız da düşünülmemiştir Ülkemizin başına gelen terör belası, 33 askerimizin şehit edilmesi, şehitlerimizin kanı kurumadan Van depremi, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için büyük acı yaşamaktayız. Hepimiz, Ödemişli kadınlar yardımlar için el ve gönül birliği oluşturularak, bu acıya desteğimizi verdik. Depremzedelere Türkiye Cumhuriyeti el uzatıyor. Cumhuriyetimizin kurumları destek veriyor. O bölgeye giden yardımlara her vatandaşımızın vergileri ile katlısı var. Bir ülkenin kuruluşunun resmi törenlerinin iptal edilmesi sorumlu bir kadın olarak bizleri halkımızı üzmüştür” dedi.
“SÜREÇ ALIŞTIRA ALIŞTIRA İŞLİYOR”
Dokuz yıldır yavaş yavaş, alıştıra alıştıra bir sürecin işletildiğini savunan Akgün, “Cumhuriyet Bayramlarında bandolar öğrencilerimizin ellerindeki Türk Bayrakları ile kutlama yapılırdı.  Sokaklarımız da okulların, çocuklarımızın coşkusuna evlerin balkonlarından; çocukların yanlarında vatandaşlarımız da katılırlardı 
Önce Cumhuriyet Bayramı’na katılan okul sayısı talimatlarla azaltıldı. Sayı azaltılarak coşku azaltılmaya çalışıldı. Milli marşlarımızın çalınması hoparlörden kaldırıldı.
İlköğretim okullarımızda Latin alfabesi el yazısına döndürüldü. Aynı anda alfabe sırasıyla A,B,C sırasıyla öğretilen okuma yazma, ilkokul birinci sınıflarda Kuran sistemine geçilerek, E,L,İ,F ile başlatıldı.
Türkiye, Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile müfredattan Atatürk ilke ve inkılaplarını Türk milletinin milli, insani, manevi kültürel değerlerini, benimseyen koruyan geliştiren öğrenciler yetiştirmek maddeleri çıkartıldı.
Ücretsiz basılan ilköğretim kitaplarının başlık sayfasından Atatürk resimleri silindi. Bir tarafta Başbakan’ın diğer tarafta ise Milli Eğitim Bakanı’nın resimleri konularak ilkokul kitapları basıldı okullara dağıtıldı. Artık çocuklarımız gençlerimiz böyle bir zihniyet tarafından şekillendirilmektedir.
TRT haberde Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafı sakallı olarak gösterildi.
Ben çağdaş bir Türk kadını olarak Ulu Önder Kemal Atatürk’ü hiçbir resminde sakallı görmedim.
AKP kendi zihniyetine göre toplumu yönlendirmek istemektedir. Keşke Van İlimizde de Cumhuriyetin resmi törenleri eğlence kısımları kaldırılarak yapılabilseydi. Resmi törenlerin iptal edilmesi vatandaşlarımız arasında Cumhuriyetin kaldırılmasının ön çalışması olarak yorumlanmıştır. Atatürk bizlere özgürce yaşayıp düşünebilmemiz için bağımsız ulus bilinci içinde vatan bıraktı. Bizler törenlerin iptaline karşın halkımızın kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi