Haber: Dilek Ayvalı

Programda ilk olarak konuşan Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, Tire’ye Yem Fabrikası’nın ilçe başkanlığı döneminde projelendirildiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında kısa sürede fabrikanın temelinin atılması nedeniyle Bakan Pakdemirli’ye teşekkür etti.

BURASI TİRE DEĞİL Mİ, NEDEN ŞEHİR İÇİ MİNİBÜS YOK

“Bizim aşkımız var Tire’ye, bizim heyecanımız bizim çalışma aşkımız, güçlü ekibimiz, devletimiz var. Biz Tire için çalışmaya hazırız” diyerek konuşmasını sürdüren İçelli, Kesikbaş Semtinde şehir içi dolmuş hattı olmayışını hatırlatarak müjdeler verdi ve şöyle konuştu, “Burası Tire değil mi, Tire’nin en güzel semtlerinden biri değil mi. Buradan neden minibüs geçmiyor. Göreve gelir gelemez buraya da minibüs hattı vereceğiz. Burası şehrimizin en güzel yerlerinden biri burası. Kentsel dönüşüme buradan başlayacağız. Buraya doğal gaz da getireceğiz. Biz Tire’yi güzelleştireceğiz. 1 yıl Tire’den ayrı kalan, geri geldiğinde Tire ne kadar değişmiş diyecek.”

MİTİNGE ESKİYÖRÜK VE İBİŞOĞLU DA KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “31 Mart İzmir’de değişim zamanı olacak” dedi. Tire’de Kesikbaş semtinde gece mitinginde halka seslenen Pakdemirli, “İzmir, Nihat Zeybekçi ile artık makus talihini yenecek. Bundan en küçük bir şüphem yok” şeklinde konuştu. Miting alanına kurulan sahneye Cumhur İttifakı’nın AK Parti Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ile birlikte çıkan Bakan Pakdemirli’ye, İbn-i Melek ve Turan mahallesi muhtarları Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

BİZ KİMİZ, TANRI DAĞININ ÇOCUKLARIYIZ

Şeyh Edebali’nin, “Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini bilesin. Geçmişini unutma ki geleceğini inşa edebilesin” şeklindeki sözlerini hatırlatan bakan Pakdemirli, “Bu yurt bizim diriliş ve var oluş yurdumuzdur. Bu yurt bugünden sonra da inşallah bizim yükseliş yurdumuz olacaktır. Biz kimiz, Tanrı dağının çocuklarıyız, biz Hira mağarasının heyecanıyız, biz Orta Asya’dan kopup gelen fırtına, biz Anadolu’dan fışkıran sevgi ve merhamet pınarıyız. Biz, Alparslanlarız, biz Osmanlı’nın gördüğü kutlu rüya, biz dünyayı saran ulu çınarız. Biz İstanbul kapılarında Fatih, Çaldıran ovasında Yavuz, Mohaç meydanında Süleyman’ız. Biz İzmir’in dağlarında açan Muştada Kemaliz. Biz, Kuvayi Milliye’nin ta kendisiyiz. Biz nene hatunları torunları, Kara Fatmalar’ın oğullarıyız. Biz darağacında Menderes, biz barajların babası Demirel vatan peteğinin arısı Özal’ız. Biz, ‘Bu bayrağı kirletmeyin’ diyen Başbuğ Alparslan, biz her zor zamanda ortaya çıkan ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim’ diyen Devlet Bahçeliyiz. Biz ‘One minute’ diyerek dünyanın çarkına çomak sokan, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek dünyayı ayağa kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’ız. Biz, bu memlekete hizmet eden, bu milleti göklere yükselten ecdadın torunlarıyız” dedi.

İÇELLİ’YE YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Belediye Başkan Adayı Selman İçelli’ye, yazdığı “Gönül eli, Hizmet ehli, Tire için dertli, hem de Tireli Mustafa Selman İçelli” şeklindeki dörtlüğü de okuyan Pakdemirli sözlerini şöyle noktaladı. “ Sizler emredecek, Pakdemirli kardeşiniz yapacak. Çünkü bizler sizlere efelik yapmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. İzmir’de, Nihat Zeybekci Tire’de Selman İçelli kazanacak.”

Editör: Haber Merkezi