MHP Ödemiş İlçe Teşkilatı 10.Olağan Kongresi’ni dün gerçekleştirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Düğün Salonu’nda yapılan kongreye tek aday olarak giren mevcut Başkan Metin Kırlı, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Metin Kırlı 343 delegenin tamamının oyunu alarak, ilçe başkanlığı görevini sürdürdü.
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun da katıldığı kongre saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının sonrasında ise divan kurulu belirlendi. Divan başkanlığına A.Kenan Tanrıkulu, katip üyeliklere ise İl Başkan Yardımcısı Akın Bilik, Bülent Uygun ve Bülent Özer seçildi.
Faaliyet ve mali raporların okunduğu ve ibra edildiği kongrede partililere hitaben bir konuşma yapan Ahmet Kenan Tanrıkulu, hem ülkenin hem de Ödemiş’in gündeminde bazı siyasi, sosyal ve ekonomik konular olduğunu ifade ederek, “Siyasi meselelerin başında anayasanın değiştirilmesi geliyor. Bizim bazı kırmızı çizgilerimiz var. Anayasanın ilk üç maddesi değiştirilemez değerler. MHP olarak her yerde aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu da tabii ki bazılarının kulaklarına hoş gitmiyor” dedi.
Bir ülkeyi vatanlaştıran unsurların kolay oluşmadığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Allah bu ülkeye bir daha Kurtuluş Savaşı yaşatmasın, İstiklal Marşı yazmak durumunda bırakmasın” ifadesinde bulundu.
TANRIKULU, “OCAKLARIMIZDA GÜZEL BİR GENÇLİK YETİŞİYOR”
İzmir’de anayasayla ilgili bir toplantıya katıldığını söyleyen Tanrıkulu, “Gençlerimizi politikayla yakından ilgilenmiyor. Gençler de farklı mihrakların esiri durumunda. Anne-baba olarak ilk görevimiz çocuklarımızı vatana, millete, dinine bağlı biri olarak yetiştirmek olmalıdır. 12 Eylül’den önce üniversite yıllarında hiç istenmeyen, can ve mal kayıplarının olduğu dönemler yaşadık ama o zaman gençler siyasetle ilgilenmeyi şiar edinmişti. Bizim ocak gençliğimize büyük önem veriyoruz. Hepimizin buralardan çıkarak, belirli makamlara geldik. Ocaklarımızda güzel bir gençlik yetişiyor” şeklinde konuştu.
Tanrıkulu konuşmasının devamında vatandaşın cebine maddi yük olarak geri dönen 444’lü hatlar hakkında önerge verdiğini söyledi. Elektrik faturalarına, tüketim miktarının yanında ek olarak 4-5 kalem daha eklendiğini dile getiren Ahmet Kenan Tanrıkulu, “Kayıp kaçak, sayaç okuma parası, işletme, yatırım payı vs derken normal tüketim miktarının 3/4'ü kadar daha ek para ödüyoruz. Bu konu için tüketici hakem heyetlerine başvurun, Her şeyden önce bilinçli tüketici olun. Kuzu kuzu gidersek, bir duvara bodoslama toslarız. Her şeye rıza gösteriyoruz, baştan dikkat etmeliyiz” dedi.
Türkiye genelinde 750 ilçede kongrelerini tamamladıklarını kaydeden Tanrıkulu, “Bu sene partimizin 43.kuruluş yılını kutladık. Eylül ayında olağan büyük kurultayımız var. O şerefli oylarla kurultaya gideceğiz” ifadelerinde bulundu.
Tanrıkulu’nun konuşmasından sonra İlçe Başkanı Metin Kırlı da bir konuşma yaptı. Kırlı, partilerinin Ödemiş’te daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.
MHP’nin 10.Olağan Kongresi’ne, çevre ilçe teşkilatları ve siyasi partilerin Ödemiş’teki temsilcileri de ilgi gösterdi.
YÖNETİM KURULU VE İL DELEGELERİ
Kongrede yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan Metin Kırlı, Kadir Ergin, Ayhan Koru, Adnan Taşkan, Ali Atar, Hakan Acun, Mustafa Aksu, Hamit Oduncu, Seyfi Yarış, Ferhat Katırcı, Mehmet Aytaç, Hüsnü Baturay, Mehmet Dumanlı, Fatma Gürdamla, Mustafa Özalp, Yıldırım Akıllı, Ülkü Zerdali, Ramazan Çelik ve Mehmet Cingöz.
İl delege listesinde ise şu isimler yer aldı: Metin Kırlı, Ali Atar, Mustafa Aksu, Hakan Acun, Seyfi Yarış, Hüseyin Gönen, Mustafa Özalp, Kadir Ergin, Ayhan Koru, Mustafa Özkan, Mehmet Dumanlı, Kadir Kart, Fatma Gürdamla, Nermin Önkal, Hüsnü Baturay, Mehmet Aytaç, Hüseyin Kıs, Halis Çimen, Önder Ekmekçi ve Hamit Oduncu.
Editör: Haber Merkezi