Milliyetçi Hareket Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı son günlerde iyice artan terör saldırılarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Kırlı, bu tür insanlık saldırılarını artık hiç kimsenin savunamayacağını söyledi ve somut adımların bir an önce atılması gerektiğini ifade etti.
PKK’nın terör belasından kurtulmak için birlik ve beraberlik içerisinde olup kenetlenmek gerektiğini dile getiren Metin Kırlı, “Terörle bir noktaya varılamayacağı artık iyi anlaşılmalıdır. Ülkemizin gücü bu vatan hainlerini yetmeye her zaman yeter. Terör belasından kurtulmanın zamanı gelmiştir” diye konuştu.
Son 1 ayda terör örgütü PKK’nın saldırıları sonucu şehit sayısının sürekli yükseldiğine vurgu yapan Metin Kırlı, “Şehit ateşi tüm yurtta olduğu gibi havzamıza da düşüyor. Dağlarda askerlerimize yapılan saldırıları gerçekleştiren teröristler artık şehir merkezlerine indi. Şehir merkezlerinde sivil vatandaşlarımıza karşı saldırılar da düzenlenmeye başladı. Bir an önce bunların kökü kurutulmalıdır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne hedef alan bölücü terör hedefine ulaşamayacaktır. Siyasi iktidar bütün bu olaylara karşı sadece sözlü demeç vermekle yetinmektedir. Bu basiretsiz dış politikalardan cesaretlenenler artık Türkiye’ye karşı fiili müdahaleden çekinmemektedir” dedi.
Metin Kırlı geçtiğimiz haftada Siirt Pervari’de Belenoluk Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit düşen Bayındır Zeytinovalı Erdal Canbulat ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı’nda şehit düşen Kirazlı Özgür Küçük’e Allah’tan rahmet dilerken, acılı ailelerine de başsağlığı ve sabır diledi. Kırlı, “Şehitlerimizi hepimizin şehidi” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi