CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Sovancı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Gençliğe Hitabe ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Hüseyin Çelik’in Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile ilgili sözlerine CHP Ödemiş Gençlik Kolları olarak sessiz kalmalarının mümkün olmadığını söyleyen Sovancı, “Hüseyin Çelik’in yaptığı açıklamaları dinlerken AKP zihniyetinin amaçlarını bir kez daha cesurca ifade ettiğini gördük” dedi.
Çelik’in ‘Gençliğe Hitabe ayet midir kardeşim!’ deyişinden sonra söylenecek laf bulamadıklarını ifade eden Mehmet Sovancı, “Bütün Türk gençliği gibi biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde dile getirdiği o muhteşem paragrafları bütün dünyada mazlum milletlerin emperyalizme karşı verdikleri savaşta ders aldığı bir kılavuz olarak görüyoruz. Nasıl o zaman ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmuşsa bu millet şimdi de kurtulacaktır! Önce Cumhuriyet Bayramı’mızı iptal eden, sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı elimizden alan iktidar şimdi de Atamızın bu günlerin geleceğinden emin olarak yazdığı Gençliğe Hitabı’na gözünü dikmiştir” diye konuştu.
“ERDOĞAN’IN ASIL AMACI ŞERİAT REJİMİNE ASKER YETİŞTİRMEK”
İlkokullarda okutulan Andımızı ırkçı olarak nitelendiren hükümetin öğrenim hakkının parasız olmasını isteyen üniversite öğrencisini aylarca hapse atarken, terörist cenazelerinde Apo bayrakları açanlara sessiz kaldığını dile getiren CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sovancı, “AKP zihniyetinin altında yatan şey İran rejiminin Türkiye Cumhuriyeti’ne uygulanmasıdır” dedi.
“Dindar nesil” çıkışı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın asıl amacının şeriat rejimine asker yetiştirmek olduğunu bir kez daha gördüklerini belirten Mehmet Sovancı, “Biz dinimizin gereğini bilen çağdaş bir gençliğiz. Kimsenin bizi yetiştirmesine ihtiyacımız yoktur.
Son olarak ‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini AKP zihniyetinden kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi