İlçe eski başkanlarından ve İl Genel Meclisi eski üyelerinden işadamı Mehmet Birlik, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Mehmet Birlik, CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nde parti üyelerinin de yoğun katılım gösterdiği basın toplantısında ilçe başkan adayı olduğunu açıkladı ve devam eden delege seçimlerine müdahale eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i tarafsız olmaya davet etti. Mehmet Birlik, “Belediye Başkanı Keskin işini yapsın, proje üretsin, belediye çalışanlarını kullanarak delege seçimlerine müdahale etmesin” dedi.
 
İşadamı Mehmet Birlik, Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş ilçe başkan adayı olduğunu diğer adayların aksine, ilçe örgütünde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Partililerin de yoğun ilgi gösterdiği açıklama öncesi bir konuşma yapan İlçe Başkanı Emin Öztürk ise bir daha ilçe başkan adayı olmayacağını bir önceki kongrede ifade ettiğini ve her zaman canla başla mücadele ettiği CHP’nin Ödemiş’te layıkıyla yönetilmesi temennisinde bulundu. CHP’nin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyleyen Emin Öztürk, Belediye Başkanı Bekir Keskin’e atıfta bulunarak, “Referandum süreci ve genel seçimlerde hiçbir katkı koymayarak, belediye işçilerini sandıklardan uzak tutan kişiler, delege seçimlerinde tüm güçleriyle işçileri kullanıyor. Onu tarafsız olmaya davet ediyorum. Kongre sürecinde kaybeden tarafta olan arkadaşlarımız da partililerimizdir. Küslük olmasın, partimize herkes her zaman gelebilir. CHP’nin kapısı herkese açık” dedi.
BİRLİK, “CHP KAZANSIN”
Emin Öztürk’ün açıklamasından sonra, ilçe başkan adaylığı ve delege seçimleri üzerinde partililere hitaben bir konuşma yapan Mehmet Birlik, Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanlığı’na aday olmanın tarif edilemez gururu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirtti. İlçe başkan adaylığının her açıdan şahsına yüklediği sorumluluğun farkında olduğunu kaydeden Mehmet Birlik, “Nihayetinde bu bir bayrak yarışıdır. En azından ben öyle görüyorum. Benim derdim Ödemiş’te Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını layık olduğu en üst noktaya taşıyarak, Türkiye’de özlenen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına katkı koymaktır. İlçe başkanlığını kazanabilirim ya da kaybedebilirim, sonuç her ne olursa olsun yani ilçe başkanı her kim olursa olsun umudum ve beklentim Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasından yanadır.
BİRLİK, “BELEDİYE BAŞKANI İŞİNİ YAPSIN, ÖRGÜTE MÜDAHALE ETMESİN”
Adaylık açıklamasının sonrasında devam eden delege seçimleri hakkında da konuşan Mehmet Birlik; Mustafa Kaya, Hüseyin Kurt ve Mehmet Eriş’in tek bir çatı altında toplanarak bir ittifak gerçekleştirdiklerini gördüklerini dile getirdi. Kendisini üzen şeyin gerek referandum gerekse genel seçimler esnasında konumu gereği müdahalede bulunmayan Belediye Başkanı Bekir Keskin’in delege seçimlerinde bizzat taraf olarak belediye imkanlarını kullanması olduğunu savunan Birlik, “İşçilerin sandık görevi almaması konusunda şantiyeye uyarı asan aynı belediye başkanı bugün canını dişine katarak delege seçimleri için mücadele vermektedir. Aynı özveriyi referandum ve genel seçimlerde göstermeyen Belediye Başkanı Bekir Keskin’in delege seçimlerindeki duruşunu, mesafesini tekrar gözden geçirmesini rica ediyorum. O belediye işlerini yapsın. Güzel projeler üretsin. Onu oraya taşıyan siyasete müdahale etmesin. Belediye çalışanlarının delege seçimlerinde belediye gücünü hissettirerek müdahalede bulunması doğru bir hareket olmadığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerine de terstir. Bu açıdan her zaman hizmetlerini beğenip takdir ettiğim Belediye Başkanı Bekir Keskin’i delege seçimlerinde tarafsız olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
CHP örgütünün en doğru kararı vereceğine inandığını, örgüte güvendiğini ifade eden Mehmet Birlik, “Tekim! Ve arkamda sadece örgüt olsun istiyorum. Örgütüme daha büyük bir Cumhuriyet Halk Partisi vaat ediyorum. İnanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde bunu başaracağız” şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi