Bazı arkadaşlar merak ediyormuş tavrı bu ise zikri niye böyle, zikri buysa tavrı niye böyle diye... İzah edeyim efendim. Siyasette tavrınızı zikretmek sizi, zikrinizi tavra dönüştürmek ötekini küstürüyor. Bilmeyenler için yeniden söyleyeyim. Milliyetçiyim. Nereye gidersem, kimle görüşürsem görüşeyim Türk Töresinin buyurduğu, Atatürk'ün işaret ettiği ilkeleri savundum ve bunları partiler üstü bildim. Bu ilkelerle Eleştiremeyeceğim parti olamayacağı gibi, tam olarak teslim olduğum bir parti bulmakta da her zaman güçlük çektim. MHP'ye mensubiyetimi de bu çerçevede değerlendirmenizde fayda var. 

Nihayetinde yerel siyasete de bu gözle baktım vesselam.

Bu güne kadar hangi partiden olursa olsun,  aday adaylarının tümüyle uzun uzun  görüşmeler yaptım. Bir çoğunun çalışmalarına katkı sağladım. Tire siyasetinde işe yarar bir yapılanma ile bütün safralardan, tenyalardan arınarak yeni bir sayfa açılması için öğrendiğim, duyduğum ve bildiğim tüm doğruları aktarmaya çalıştım. 

Kimine, ne söyleyeceksen şimdi söyle. Ne yapacaksan şimdi anlat. Aday olduktan sonra söylediklerin sadece propaganda olur dedim, kimine de tut şu dilini, tut şu elleri dedim. Kimine öptüğün el, el değil, dinlediğin söz, söz değil dedim. Kimi gözlerini kapadı, kimi kulağını kimi de dilini yuttu ama sonunda kötü olacağımı bile bile her platformda aşağı yukarı aynı samimi düşüncelerimi ifade ettim. 

Açıkça söylemem gerekirse Burak Alp Ersen'i alan çalışmaları ve sosyal medya tanıtımları konusunda oldukça başarılı bulmuştum. Yücel Özen de tecrübesi, ilkeleri ve samimiyetiyle  takdirimi kazanmıştı. Hakan Şenoyar fanları ve ekibi ile dikkatimi çekmişti. Ali Doğu ise mütevazı çalışmalarıyla aklımda kaldı.

Diğer tarafta MHP'nin Tire'de seçimlere katilmayacak olduğu bilindiği için MHP adayları haliyle pek bir çalışma yapmadılar. Ak parti de ise Fatih Hayali ile kurduğum temaslarda sanki bir şeyleri biliyormuş gibi hep bir tedbirli davranış sezmiştim. Sadrettin Yakuter ise en aktif ve dinamik Ak Parti aday adayı olarak izlediğim bir isimdi. Fatoş Banu ise çok dikkat çekmeden aday adaylığı sürecini tamamlamıştı.

Yerel seçim gündeminde daha Bir çok isimle istişare etme fırsatı da buldum. Hatta bazıları başvuru yapmadığı hâlde başkan adayı olmayı bekleyen isimlerdi. Hatta  bazıları başkan adayı olmak isteyenler tarafından başkan adayı olarak önerilmişti !  Bir de en çok konuşulan Tayfur Çiçek vardı tabii. Ama ben kendisi hakkında konuşmaktan bıktığım için burada ayrıca bahsetmek bile istemiyorum. 

Tüm bunlar olurken Selman İçelli, planlarında olmadığı halde partisi tarafından sorunsuz ve tartışmasız bir aday olarak görüldüğü için adaylık talep etmeden aday ilan edilerek Ak Parti ilçe başkanlığı sürecinin akabinde kısa süre içerisinde kendini birden bire seçim sathı mahallinde buldu. Kendisini çocukluğumdan bu yana tanıdığım için açıkça söyleyebilirim ki, insaniyetine, samimiyetine, dürüstlüğüne ve aile terbiyesine hiç kimse bir şey söyleyemez. Sadece bu özellikleri bile ona bu şehri emanet etmeye yeterlidir diye düşünüyorum. Duygularını dışa vuran bir yapısı var. Ama keşke doğru diyerek teyit ettiği ya da doğru bildiği şeyleri tam olarak uygulayabileceği bir zamanı olsaydı.

 Öte yandan aynı süreçte  Salih Atakan Duran da  İyi Parti'nin tek adayı olarak başından beri hazırlıklarını sürdürüyordu. Atakan Duran'ı da 2014 seçimlerinden bu yana tanıyorum. Gerek MHP ilçe başkanlığı gerek, İyi Parti ilçe başkanlığı sürecinde istikrarlı ve sabırlı bir şekilde siyasetin bütün evrelerini başarıyla yaşayarak nihayetinde ittifak kapsamında İyi Parti başkan adayı olarak seçim sürecine dahil oldu. Dediğim gibi sabırlı, dirayetli ve kolay diyalog kurabilen bir yapısı var. Tireyi pek âlâ ona da emanet edebiliriz . Duygularını gizlemeyi biliyor ama keşke o da biraz,  duyguları, dengelere feda etme durumunda  kalmasa.. 

Sonuç olarak hali hazırda ön planda görünen iki belediye başkan adayımız var.  Biri Cumhur ittifakı adayı Mustafa Selman İçelli, diğeri de Millet ittifakı adayı Salih Atakan Duran . İkisinden biri belediye başkanı olacak. Eyvallah... Her ikisini de şimdiden kutluyor ve başarılar diliyorum. 

Ben buradan her iki adayımıza da , seçim sürecinde bazen lisan-ı siyaset,  bazen de lisan-ı hâl ile söylediklerimi, bir kere daha lisan-ı münasip ile söylemek istiyorum. Belki yanlış anlaşılacak ama, 10 yıldır yerel iradeye yuvalanmış kımıl zararlılarına karşı şerbetli olduğum ve bol bol bedel ödediğim için,  haklı  çıktığım  pek çok konuda edindiğim tecrübelerin işe yaratacağını düşünüyorum.


Evet sayın adaylarımız önümüzdeki  süreçte  daha çok alkışlayanları sakın ola ki, daha yetenekli ve daha samimi sanmayın. Çünkü onlar profesyonel yalaka. Hiç  değilse siyasette siz  amatör kalın. Nerede sizi kendini yırtarcasına alkışlayan varsa ona karşı dikkatli olun. 

Mesela yolda bulduklarınızı yola değişmeyin. Zira önemli olan yoldur, yolda olmaktır. Liyakat varsa itaate ihtiyacınız olmaz böylece yolunuz açık, ufkunuz geniş olur..

Ben ve benim gibi düşünenler nerde mi ? Hem millet hem de cumhuriyet için ittifak olan her yerdeler.  Onlar yine Tire için işinizin düştüğü her yerde ve zamandalar. Şu an yanınızda olan ya da yanında olduğunuz okey taşları gösterge yaparken, onların elini ağır taşların altında bulabilirsiniz. Tutarsanız ne âlâ..

Benden bu kadar. 

Yukarıdaki sözlerimin şahidi ise, yazımda adı geçen isimlerdir bilginize....