Kılıç, Son günlerde İYİ Parti’den Belediye Meclis Üyesi olan Ödemiş Eski İlçe Tarım Müdürü Feridun Azeroğlu’nun Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanması ve aldığı maaş ile ilgili gösterilen tepkiler karşısında açıklamada bulundu.

Seçime Millet İttifakı olarak girdiklerini ve belediye başkanının başkan yardımcılarından birinin de İYİ Parti’den birinin atanmasının olumsuz karşılanmasına anlam veremediğini belirten Kılıç, “ Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı kadrosuna getirilen isim Feridun Azeroğlu olmuştur. Bulunduğu konum, geçmişinde yapmış olduğu çalışmalar, akademik kariyeri göz önüne alındığında belediyemiz ve Ödemiş için büyük katkı sağlayacak bir ismin başkan yardımcısı olmasından kim neden rahatsız olur ki? Almış olduğu maaş, özlük hakları göz önüne alındığında 11 bin lira alması gerekirken 7 bin kusura çekilmiştir. Bu durumun sürekli dile getirilmesi, belediyenin geçmişten günümüze düşürülmüş olduğu durumu ve geçmişte yapılan hataları örtmek istercesine, belediyenin borç batağına sürüklenmesinin tek sebebi Feridun Azeroğlu’nun başkan yardımcısı atanması ve almış olduğu maaş ile Belediyenin ekonomik sarsıntıya uğrayacağı algısı oluşturulmaktadır.  Öncelikle bir Ödemişli olarak Azeroğlu gibi bir kişinin deneyimleri ile koyacak olduğu katkının memleketimize yararlı olacağı inancımız tamdır. Bunu da ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.”

MECLİS ÜYESİNİN SORUNLARA ÇÖZÜM BULMA NOKTASI SOSYAL MEDYA DEĞİL

Belediye Başkan Yardımcılığının İYİ Parti’den herhangi bir belediye meclis üyesine verilmesi ile ilgili bir pazarlığın söz konusu olmadığını belirten Kılıç, “ Seçime Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak girildi. Bugün Mehmet Eriş yerine Cumhur ittifakı Adayı Münir Bezmez kazanmış olsa idi. MHP’den bir meclis üyesi başkan yardımcısı olsaydı buna karşı çıkmaz bir pazarlık sonucu mu diye yargılamazdık. Ayrıca Belediye Başkanımız Eriş, Ödemiş’i birlikte yöneteceğiz diyerek MHP’li Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun’a Başkan Vekilliği vermiştir. Önümüzde bir 4 yılımız var. Belediye Meclis üyeleri Ödemiş adına alınacak olan kararlara destek olmak ya da varsa yapılmayanlar, yanlışlar, eksikliklerin tamamlanması için seçildi. Bunu yaparken de şahsım ve meclis üyesi arkadaşlarımız olarak Ödemiş menfaatine olan her kararın arkasında olmaya yanlışa da dur demek için varız. Sosyal medya hesaplarından normal vatandaş, gazeteci yapsa anlarım ama eksiklikleri bir belediye meclis üyesi olarak sosyal medya hesaplarından şikâyet etmenin de bir anlamı yok. Siz Ödemiş Belediye Meclis Üyesisiniz. Meclis üyesi olarak tespit edilen sorunların çözülmesi için belediyede gerekli birimlere aktarır o sorunun çözülmesini talep edersin.  Sizin telefonlarınıza cevap vermeyen bir müdür ve o sorunla ilgili sorumlu kişi yoktur. Bu şekilde paylaşımlar yapınca siz haklı olmuyorsunuz. Siz de o sorunun bir parçasısınız ve çözüm bulmak, buldurmak zorundasınız. Ödemiş’i kutuplaşmalar ile bir yere götüremeyiz. Yeterince bu zamana kadar sorunlar yaşandı. Hata üstüne yapılan hatalar Ödemiş Belediyesini zora sokmuş. Bize düşen bu hataları tekrarlamamak ve mevcut olanın nasıl giderileceği konusunda önerilerde bulunmak, birlikte çalışmaktır. İYİ Parti İlçe Başkanı olarak hangi siyasi partiden seçmen olursa olsun sorun çözmek için varız. Kapımız herkese açıktır.”

Editör: Haber Merkezi