Ödemiş Belediyesi’nin 5 Aralık’ta gerçekleştirdiği meclis toplantısının yankıları sürüyor. Meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olarak göze çarpan ve çeşitli tartışmaların yaşandığı, CHP’li meclis üyesi H.İbrahim Kökten’in bu madde oylandığı sırada meclisi terk etmesi üzerine kamuoyu bir hayli meşgul eden konu hakkında bir açıklama da CHP’li meclis üyesi Mehmet Kiremitçi’den geldi.
Mehmet Kiremitçi meclis toplantısında AKP’li meclis üyesi Hasan Uruktan’ın göstermiş olduğu tepkinin içkili yer bölgelerinin belirlenmesinde çalışan komisyona büyük bir saygısızlık gösterdiğini dile getirdi. Kiremitçi, Uruktan’ın bakış penceresinin de bir o kadar dar olduğunu savundu.
Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan CHP meclis üyesi Mehmet Kiremitçi,
“5 Aralık 2011 tarihinde yapılan Ödemiş Belediye meclis toplantısında gündemin 1. maddesi olan içkili yer bölgeleri genel revizyon çalışmasının tamamlanması ve komisyon kararının mecliste görüşülmelerinde AKP’li meclis üyesi Hasan Uruktan’ın gösterdiği tepki ve ardından söylediği sözler yapılan bu önemli çalışmayı yok saymaktadır. Öyle ki bu çalışma AKP grubundan meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşmiştir. Hasan Uruktan’ın göstermiş olduğu bu tepki sadece meclis grubuna değil bu çalışmada görüş ve önerilerine başvurduğumuz muhtarlarımıza, oda ve dernek başkanlarımıza, Emniyet Müdürlüğü personelimize ve bu konuda bizlerden talepleri olan Ödemişli vatandaşlarımıza da saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.
“HASAN URUKTAN’IN BAKIŞ AÇISI ÇOK DAR!”
Kendisinin de bu çalışma içerisinde yer aldığını ve almış oldukları kararları açıkladıktan sonra yapılan çalışmanın Ödemiş’e hayırlı olması temennisinde bulunduğunu aktaran Kiremitçi,
“Ne var ki Hasan Bey kendi üslubuyla algıladığı yönden tepki göstermiştir. Bu tepki kendi şahsiyetinin gösterdiği her zamanki tepkidir. Hasan Bey’in bakış penceresi bu kadar dar çerçevede. Dilerdim ki kendisine yapılan bu çalışma için teşekkür etseydi de kendi grubundaki meclis üyeleri ve diğer çalışma grubundaki katılımcıların emeklerine saygı gösterseydi. Öyle ki; bizler komisyon üyeleri ve çalışma grubundaki temsilciler 1995 yılında yapılan içkili yerler krokisini, üç ayda üç toplantı yaparak geniş katılımlı ve vatandaşlarımızın da görüşleri alınarak ortaya çıkan revizyon çalışmamızı büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Tabiî ki de bu çalışma Ödemiş ve Ödemiş’te yaşayan vatandaşlarımız için yapılmış olup, bizlere de Ödemiş’imize hayırlı olsun demek yakışır” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi