Yerel seçimlerde Demokrat Parti listesinden belediye meclis üyesi seçilen ve 3 yıldır Tire Belediye Meclisi’nin Demokrat Partili üyesi olarak görev yapan Kamil Taşal, Demokrat Parti’den istifasının ardından resmen CHP saflarına geçti.
CHP Tire ilçe binasında dün gerçekleştirilen törende CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in taktığı rozet ile resmen CHP’ye katıldı. CHP Tire ilçe binasındaki katılım törenine Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in yanısıra CHP Tire ilçe başkanı Mustafa Güngör, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, Tire Belediye Meclisi Üyesi Ali Kurtça, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
GÜNGÖR, “MEVSİMLİK ÇİÇEK DEĞİLİZ”
CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, daha önce CHP bayrağını taşıyan, DSP’de ilçe başkan yardımcılığı yapan ve son olarak da DP’de belediye meclis üyeliği yapmış olan Kamil Taşal’ın baba ocağına döndüğünü ifade ederek, “Kendisini mevsimlik çiçeklerle karşıladık. Bizleri her ne kadar mevsimlik çiçekler olarak görseler de biz mevsimlik çiçekler değiliz” şeklinde konuştu.
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in kendilerini her zaman desteklediğini ve hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Güngör, “İki yıldır bu görevdeyim. Üçüncü yıla örgütümün desteği ile seçildim. Seçildiğimizde 5 belediye meclis üyemiz vardı. Seçilen belediye meclis üyelerimizden biri CHP adına seçilmiş olmasına rağmen 12 Haziran genel seçimlerinde, sizlerin de gazetelerde okuduğu üzere CHP’yi bırakarak Cumhuriyet Güçbirliği için çalıştı. Yönetim kurulumuzun kararı sonrası partimizden ihraç edildi” dedi.
TAŞAL, “CHP’YE KATKI VERMEYE GELDİM”
CHP rozetini takarak resmen CHP saflarına katılan Tire Belediye Meclisi Üyesi Kamil Taşal da, rozet törenine katılan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Yoğun mesaisine rağmen programını değiştirerek bu anlamlı tören için bizlerle birlikte olan Birgül Ayman Güler’e, çok değerli ilçe başkanımıza, yönetim kurulumuza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Ben sosyal demokrat yapıda bir insanım. CHP’ye katkı vermeye geldim. İnşallah evim olarak kabul ettiğim CHP’de bu katkıyı en güzel şekilde verir,  hep birlikte güzel başarılara imza atarız” dedi.
GÜLER, “BELEDİYEYİ ALACAĞIZ”
Törene katılan CHP’li üyelere hitap eden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ise, geçtiğimiz hafta yeniden CHP Tire İlçe Başkanlığı seçimlerini kazanan İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ü ve yönetim kurulunu tebrik ederek, “Burada güzel bir seçim yapıldı biliyorum. Bundan sonraki hedef yerel seçimlerdir. Tire’de belediyeyi alacağız. O zafer günü de hep beraber o mutluluğu yaşayacağız. Bu işi bitireceğiz” dedi.
“SÜT DAĞITIMI RESMEN BİR REZALETE DÖNÜŞTÜ”
Güler, Türkiye genelinde dağıtımına başlanan ilköğretim öğrencilerine ücretsiz süt dağıtımı sonrası yaşanan istenmeyen sonuçlarla ilgili olarak, “3 günde 4 bin çocuk hastaneye yattı. Meğer sütleri 1 hafta önceden alarak okullara bırakmışlar. Okullar malum soğuk hava depolu değil. Buzdolapları yeterli değil. Sonuç 4 bin çocuk. Bu 4 bin hane demek. Memleketin 27 ayrı ilinde devletin dağıttığı sütlerden çocuklar hastanelik oldu. Bu büyük bir rezalettir. Bunu biz merkez yönetim kurulu olarak açıklamamızda dile getirdik. Bu yanlış her şeyden önce siyasilerin, Tarım Bakanı’nın ve Milli Eğitim Bakanı’nın üstlenmek zorunda olduğu bir yanlış. İstifa etmeleri lazım” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi