HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Öğretmenevi önünde yapılan programa Ödemiş Belediye Başkan Vekili Feridun Azeroğlu, İYİ Parti Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan, Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sema Şen ve Teşkilat Başkanı Recep Yılmaz’da katıldılar.

İYİ Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şöyle, “ Geçtiğimiz ay içerisinde 36 kadın “Kadın cinayetine ”kurban gitti. 2019 yılını henüz tamamlamadık ama ne yazık ki bu yıl içerisinde katledilen kadın sayısı şimdiden 377 oldu.

Kimi çocuk denecek yaşta, kimisi yaşlı; kimi sevdiği eşi tarafından öldürüldü kimi hiç tanımadığı saplantılı takipçisi tarafından. Kadınların hikâyeleri farklı farklı ama sonları hep aynı. Sadece kadın olmaları nedeni ile hayattan koparıldılar, geride onları seven acılı aileler bırakarak.

İYİ PARTİ OLARAK BİZLER BU BİLİNÇ İLE TEK BİR KADININ DAHİ TOPLUMSAL CİNSİYETE DAYALI ŞİDDET İLE KARŞILAŞMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ne yazık ki ülkemizde kadına karşı işlenen şiddet suçları bir türlü önlenemiyor. Gerek cinayet gerekse diğer şiddet eylemleri giderek artan bir eğilim ile artış gösteriyor. Oysa Kadınlar “yaşama hakkı” başta olmak üzere temel insan haklarına eşit ölçüde erişemedikleri sürece toplumsal barış sağlanamaz. İşte İyi Parti olarak bizler bu bilinç ile tek bir kadının dahi toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ile karşılaşmadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

“6284 SAYILI YASANIN İÇİNDE BİLDİĞİMİZDEN DAHA FAZLASI VAR”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebeti ile burada şiddete uğrayan kadınların yasal hakları konusunda farkındalık yaratmak amacı ile hazırladığımız broşürlerimizi halkımız ile paylaşıyoruz. Toplumun genelinde 6284 sayılı yasadan anlaşılan genellikle şiddet uygulayanın evden uzaklaştırılması ihlal ederse hapis cezası ile cezalandırılması ise de yasanın bundan çok daha fazlası var. Örneğin, şiddete uğrayan kadına ve çocuklarına kalacak yer sağlanması, çocukların velayetinin geçici olarak kadına verilmesi, kadının ve çocuklarının gerekir ise kimlik bilgilerinin değiştirilmesi, koruma süresi boyunca maddi yardım verilmesi ve yine koruma süresi boyunca sağlık güvencesi olmayan kadına genel sağlık sigortalı sayılma imkânı tanınması gibi pek çok yasal hak tanınmış durumda. Şiddete uğrayan kadınların bu haklarını bilmesi ve gerektiğinde kullanmasını şiddet ile mücadelenin önemli bir adımı olarak görüyor o nedenle de kadınlarımızı bilinçlendirme konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“UNUTULMAMALIDIR Kİ ŞİDDET KAÇINILMAZ DEĞİL ENGELLENEBİLİRDİR”

Ancak bu sadece yasal düzenlemeler ile sağlanamaz. Öncelikle siyasi erki elinde bulunduranların bu akan kanı durdurma hususunda irade göstermesi gerekmektedir.  Bu irade ile sorunun nerede olduğunun tespiti ve gerekli önlemlerin alınması mümkündür.

İyi Parti olarak bizler, yasalarda gerekli iyileştirmelerin yapılmasını özellikle kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası da dahil olmak üzere kadına karşı işlenen şiddet suçlarında caydırıcılığın arttırılmasını, kanun uygulayıcılarının gerekli eğitimleri alarak bilinçlendirilmesini, özellikle İstanbul sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmeler ile üstlenen yükümlülüklerin uygulamaya konulmasını, medya ve yayın organlarında kadına karşı şiddeti özendiren yahut magazinleştiren her türde yayıncılığa gerekli cezaların uygulamasını, toplumun bilinçlendirilmesi adına hazırlanacak kamu spotlarının tüm medya organlarında yayınlanmasını, okullarda öğretmen ve öğrencilere yönelik kapsamlı eğitimler verilmesini, kadınlara yönelik ekonomik güçlendirme ve gelir desteği gibi çözümlerin derhal alınması taleplerimizi bir kez de buradan yineliyoruz.

Siyasi iktidarı elinde bulunduranlara buradan çağrımızdır hem toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızın güvenliğini ve hem de toplumsal huzuru sağlamak için derhal etkili bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya konulmalıdır. İYİ parti olarak bizler kadına yönelik şiddetle ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadelemize dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm gücü ve adalete olan inancımızla devam edeceğimizi basına ve kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz”

Editör: Haber Merkezi