Haber: Dilek Ayvalı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Taylan Yıldız, İYİ Parti Tire Teşkilatını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Hayati Okuroğlu, Kurucu İlçe Başkanı Atakan Duran ve partililerle bir araya geldi.

GİK Üyesi Yıldız AA Muhabirine yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını getirdim sizlere. İnşallah kendilerinin de katılacağı bir Tire programı gerçekleştireceğiz. Yeniden atanan ilçe başkanımıza hayırlı olsun demek için geldik. 1 Aralık – 15 Aralık tarihleri arasında Belediye Başkan Aday Adaylarımızın başvuru süreci var. Genel başkanımız tevdi etmediği sürece aday açıklamıyoruz. Seçilebilecek en doğru adayla çıkacağız. Tire için de en doğru adayı belirleyeceğiz. Burada çok güçlü olduğumuz için de Tire Belediyesini kazanma şansımız çok yüksek. Tabandaki enerji sandığa da yansıyacaktır” dedi.

İTTİFAK İLÇELERDE DE OLABİLİR

İYİ Parti ve CHP’nin yerel seçime birlikte girerek bazı bölgelerde ortak aday çıkarma konusunda konuşan Yıldız, “Tabi ki İzmir Büyükşehir olduğu için CHP ile bir süreç yaşıyoruz. Onlarla bir güç birliği yapma olanağımız var. Koray Bey bizim tarafta, Oğuz Kaan Salıcı da CHP tarafında bu görüşmeleri sürdürüyorlar. Genel başkanımız da Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek yakın zamanda. Buna göre İzmir’de adaylık sürecimiz belirlenecek. Her bölgede oranın dokusu ile uyuşacak adaylarla yola çıkılacak. Sadece büyükşehirde değil ilçelerde de olabilir, bu görüşmelere bağlı belirlenecek. Biz partiler olarak toplamda maksimum belediyeyi kendi tarafımıza geçirmek isteriz. Bazı yerler var ki birlikte güç birliği yaptığımız zaman ayrı ayrı alamadığımız yerlerde çok iddialı konuma geliyoruz. Tabanda bu alanlarda güç birliği yaptığımızda bir sıkıntı olup olmayacağı ya da tabanın bunu istediği yerler belirlenecek” dedi.

TABANIN RUHU İLE UYUMLU OLDUĞUMUZ YERLERDE…

Küçük Menderes Havzasındaki ilçelerde güçlü olduklarını belirten GİK Üyesi Taylan yıldız, “Tire, Bayındır, Kiraz, Menderes, Ödemiş ve Bergama gibi yerlerde çok güçlüyüz. Baskın seçimle karşılaştık ve akabinde şimdi yerel seçime giriyoruz. 3-4 ay var önümüzde tabanın ruhu ile uyumlu olduğumuz yerlerde biz mesajımızı iletebildiğimiz zaman çok iddialı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi