2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Güçbirliği adayı Doğru Perinçek’i desteklediği gerekçesi ile sorgusuz sualsiz CHP’den ihraç edilen Tire Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Bozdağ, sessizliğini bozarak bir basın açıklaması yaptı. Bozdağ, “ABD’den icazet alan Yeni CHP yerine, aklı başında projeler ortaya koyan Cumhuriyet Güçbirliği adayını desteklemeyim doğru buldum” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2009 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilen İsmet Bozdağ, 2011 genel seçimlerinde Doğu Perinçek’i destekleyince, Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör tarafından parti tüzüğünün 70’nci maddesinin A bendi, E fıkrasına muhalif davranmaktan dolayı ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Bu süreçte kendisinden hiçbir ifade, savunma alınmadan partiden ihraç edilen İsmet Bozdağ’dan, dün sessizliğini bozarak sert bir basın açıklaması yayınladı. Basın açıklamasında, İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ü de hedef alan Bozdağ, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini özümsemiş olarak subaylık mesleğimden sonra emeklilik hayatımla birlikte önce Atatürkçü Düşünce Derneği Tire İlçe Başkanlığı iki yıl müddetle yaptım. Bu dönemde, devlet kurmuş CHP’ye üye oldum. Kendi bilgi birikimimi ve tecrübelerimi de belediye yönetiminde değerlendirmek üzere son yerel seçimleri üyesi olduğum CHP’den belediye meclis üyesi seçildim.
Ancak 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce, ülkemizin ABD ve AB emperyalizminin dayatmalarıyla karşı karşıya kaldığı, vatanın bölünmesi, milletin dağılması ile milli ekonominin tamamen çökertilmesi tehlikesi karşısında halkçı, devletçi CHP’nin değil, fakat AB projelerine uygun ABD’den icazet alan Yeni CHP’nin milletimize çare olacak siyaseti geliştiremediğini bizzat gördüm. Bütün bu gelişmeler karşısında bu büyük oyunu bozacak, milletimizi her türlü etnik ve mezhepsel bölünmeden kurtaracak vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini ve devletin tekliğini savunan milli bir hükümet programını CHP’ye teklif eden Cumhuriyet Güçbirliği’ni olumlu değerlendirdim.
Bu nedenle bağımsız adaylarla seçimlere giren CGB’nin adaylarını ve programlarını desteklemek benim için en doğru karar olmuştur. Bugün ise CHP’ye teklif edilen milli hükümet programını kabul etmek sadece doğru bir çözüm değil, tek çözümdür. Ben bu desteğimi, adayları destekleyişimi gizli olarak değil, açıkça yaptım ve basına demeç verdim.
CHP Tire İlçe başkanı ve yönetimi benim bu konudaki faaliyetlerimi parti tüzüğünün 70.madde A bendi E fıkrasına muhalif davranmaktan il disiplin kuruluna ihraç istemiyle bildirdiklerini basından öğrendim. İhraç edildiğimi de basında öğrendim. Şu ana kadar da ne savunma ne de ihraçla ilgili bir tebligat almadım.
Parti tüzüğüne göre genel seçimlerdeki açıktan ve hiçbir gizliliğe gerek duymadan tamamen kendi siyasi inanışlarım ve Kemalist ideolojim doğrultusunda yaptığım çalışmalardan dolayı partiden ihraç edilmem bende asla bir pişmanlık yaratmamıştır. Ancak partiden ihracımı isteyen bugünkü CHP ilçe başkanı da aynı parti tüzüğüne muhalif olarak son yerel seçimlerde bir sağ partinin belediye başkan adayını promosyon çakmak, kalemle desteklemiş, daha ötesinde bazı kahve konuşmalarındaki masraflarını gizlilik içerisinde karşılayıp desteklemişse bu partiden ihraç değil fakat siyaseten imha edilmesi gerekir.
CHP ilçe başkanı en yüksek sesi ile her yerde bugüne kadar CHP’den ayrılmadığını, hiç istifa etmediğini anlatmaktadır. Ancak bugünden sonra ucuz kahramanlık yapmasına gerek yoktur. Eğer bir gün ispata davet edilirsem bunu, CHP’li yurtsever partili vatandaşlarımın huzurunda yerine getiririm. Çünkü gerçek kahramanlar asla yalan söylemez.”
Editör: Haber Merkezi