Cumhuriyet Halk Partisi'nde delege seçimlerinin ilk gününde 3 mahallede seçimler yapıldı. İlçe başkan adayı Mehmet Birlik'in listesiyle, Hüseyin Kurt ve Mehmet Eriş'in müşterek hazırladığı listenin yarıştığı delege seçimlerinde 3 mahalleyi de Mehmet Birlik'in listesi kazandı. İlçe başkanlığına aday olan Mehmet Eriş'in liste hazırlamakta zorlandığı iddia edilirken, bu konuda İl Başkanı Tacettin Bayır'ın da Ödemiş ziyaretinin etkisi olduğu öne sürülüyor.
Hüseyin Kurt ve Mehmet Eriş'in hazırladığı müşterek listeyle, Mehmet Birlik'in listesinin yarıştığı Akıncılar, Umurbey ve Bengisu mahallelerinde seçimleri Birlik kazandı.
Akıncılar Mahallesi'nde Mehmet Birlik'in listesi 26 oy, Kurt ve Eriş'in listesi 18 oy, Umurbey Mahallesi'nde Birlik 21, Kurt ve Eriş oluşumu 19, Bengisu'da ise Birlik 25, Kurt ve Eriş 19 oy aldı.
Akıncılar'da 6, Umurbey'de 7, Bengisu'da da 8 kongre delegesi seçildi.
Seçimler pazar günü Mehmet Birlik ve Hüseyin Kurt'un da kayıtlı olduğu mahalle olan Anafartalar'da başlayacak ve sonrasında ise Meşrutiyet ve Mimar Sinan mahalleleriyle devam edecek.
Editör: Haber Merkezi