Haber: Dilek Ayvalı

Meydanı dolduran kalabalığa Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri tek tek tanıtılarak başlayan programda sahneye son olarak Cumhur İttifakı Başkan Adayı Selman İçelli davet edildi. Meydanı dolduran kalabalık İçelli’yi tezahüratlarla sloganlarla coşkuyla, alkışlarla karşıladı.

TİRE’Yİ YENİDEN PARLATMAK İÇİN HAZIRIZ

Başkan Adayı İçelli coşkulu bir konuşma yaparak şunları kaydetti, “İşte yanımda AK Parti Tire İlçe Teşkilatı, diğer yanımda Milliyetçi Hareket Partisi Tire Teşikalatı, işte Asenalar, İşte AK Kadınlar. Gençlik burada, bozkurtlar burada, AK gençler burada. Arkamızda hükümetimiz ve devletimiz. Bu iş bitmiştir Allah’ın izniyle. Cumhurbaşkanımız ismimi açıkladığı gün bir şey dedim, ‘Ben Tire’ye belediye başkanı olmaya gelmiyorum, ben Tire’ye hizmetkâr olmaya geliyorum’ dedim. Bu can bu bedende olduğu sürece gece gündüz demeden Tiremin emrindeyim. Tiremi güzelleştirebilmek için, hak ettiği seviyeye getirmek içim mücevher Tire’yi yeniden parlatmak için biz ekibimizle hazırız.”

KESTANE, İNCİR VE CEVİZ İÇİN KAPALI PAZAR YERİ

“Tire’de yapılacak o kadar çok iş var ki. Tire tarımın ve hayvancılığın kenti değil mi? Tiremizde bir mezbahamız yok. Et kombine tesisimiz yok, Hayvan pazarımız yok, soğuk hava tesisimiz yok. Biz bunları söylediğimizde diyorlar ki bize, o büyük şehrin işi sen yapamazsın. Yaparız Allah’ın izniyle, yaparsak biz yaparız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekci, “Selman İçelli ne söz verdiyse o söz benim sözümdür diyor. Biz Tire’ye mezbahayı da yapacağız, et kombine tesisini de yapacağız. İncir ceviz kestane pazarı ziyaretimde üreticilerimiz yağmurun altında incirini cevizini satmaya çalışıyordu. Onlara söz verdik kapalı incir ceviz ve kestane pazarı için. Pazar yerimiz hayırlı uğurlu olsun. Kapalı Pazar yeri yapılana kadar da üreticilerimizin istediği yanık konak pazarında satış yapabilecekler.”

DOĞALGAZI TİRE’YE 2008’DE BİZ GETİRDİK

“Tire’ye doğalgazı 2008’de biz getirdik. Şehrimizin bu bölgesine de doğal gaz getireceğiz. Biz belediyeciliği çok iyi biliriz. İstanbul’u çöp dağlarından kurtarmış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bizim örneğimizdir, referansımızdır. Tiremizin en büyük sorunu ne desek, çarşıda sorsak 10 kişiden 9’u otopark der, alt yapı der. Yapıldı mı on yıldır Tiremize bir otopark. Şurada AVM’nin altında bir otopark var ama o AVM’nin otoparkı, halkımızın değil. Kapısında ne yazıyor, ‘Tadilat dolayısıyla kapalıyız’. Biz tadilat dolayısıyla kapalı olmayan otoparklar üreteceğiz.”

BENİM TİREME HER ŞEY YAKIŞIR

“Biz projelerimizi ARGE ekibimizle hazırladık. Yapamayacağımız hiç bir şeyi yazmadık oraya. Altına imzamızı attık. Size bir projeden söz edeyim. Eski stadyumun olduğu alana çok güzel bir Millet Bahçesi yapacağız. Millet bahçemiz, içinde yürüyüş yolları, kafeteryalar, mescidi, basket ve voleybol sahası, Tirelilerin vaktini en güzel şekilde geçireceği bir dinlenme alanı olacak. Tam şehrin göbeğinde yakışmaz mı Tire’ye. Benim Tireme her şey yakışır.”

GENÇLİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ

“Tiremizin meşhur sandviççilerinin olduğu sokağı da güzelleştireceğiz. Atatürk Parkındaki havuzu engelli havuzu yapacağız. Sandviççilerin daha iyi iş yapabilmesi için çalışacağız. Belediye sadece yol yapmaz çöp toplamaz, esnaf daha iyi iş yapsın diye de çalışır. Endüstri Meslek Lisesini Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyıp, geçlere daha iyi iş istihdamı sağlamak amacımız. Gençler, şehrimizin muhtelif 10 alanında sizler için ücretsiz WİFİ sözümüz de var, hayırlı olsun. Gençlik benim için önemli. Ücretsiz WİFİ’yi çok kısa bir sürede yapacağız. Gençler için gençlik spor ve kültür merkezi oluşturacağız. Gençlerimiz için halı saha projelerimiz var. Şehrin farklı alanlarında halı sahalar üreteceğiz” dedi.

RAHVAN ATÇILARA YARIŞ SAHASI SÖZÜ

Başkan Adayı Selman İçelli konuşmasının sonunda Tire’de Rahvan At Yarışları ile ilgilenenlerin istediği yarış sahası ile ilgili de şunları söyledi, “Rahvan Atçılar bize dün gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte de destek oldular. Tire’de rahvan at yarışçılığını geliştireceğiz. Buradan söz veriyorum, rahvan at yarışlarını yapabilmeniz için güzel bir saha kazandırmak da bizim boynumuzun borcu olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi