Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Hüseyin Kurt, ilçe başkanlığıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Hüseyin Kurt kulislerde dolaşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in ‘benim adayım Hüseyin Kurt’ ifadelerinin de kendisini çok mutlu ettiğini ve güç verdiğini söyledi.
Kongre sürecine giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde hareketli günler yaşanıyor. Kongre sürecinde olan Ödemiş İlçe Örgütü’nde de adaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı. CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaya’nın ardından Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kurt da adaylığını açıkladı. Gazetemizin 28 Aralık 2011 tarihli sayısında yayımlanan ‘Fiskos Masa’ köşesinde ‘Şimdi kongre zamanı’ başlıklı yazıda kendisiyle ilgili olan bölümlere karşılık açıklamalar yapan Hüseyin Kurt, “Yazıda üç ilçe başkan adayı olduğundan bahsedilirken, sayın Mehmet Birlik için, ‘henüz açıklanmamış adaylık’ yorumu yanlıştır. İlk açıklanan adaylıktır. Aylardan beri İlçe Başkanımız Emin Öztürk destekli çalışmalar devam etmektedir. Partiye kayıtlı üye ziyaretleri yönetim kurulu üyelerinden ve İl Genel Meclisi üyelerinden bazıları eşliğinde sürmektedir” dedi.
Söz konusu yazının bir bölümünde geçen ‘Mustafa Kaya’nın en samimi yol arkadaşı’ yorumunun doğru bir yorum olduğunu ifade eden Hüseyin Kurt, “Yıllara dayanan bu dostluk ve arkadaşlık, keyifle ve karşılıklı samimi duygularla sürdürülen birlikteliktir. Ancak adaylıktan birileri adına çekilmem söz konusu değildir” diye konuştu.
“HERKESİN ADAYI OLMAK İSTİYORUM”
İlçe başkanlığa aday olmasının, Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından ortaya atılmış gibi gösterilmesine karşılık da açıklamalarda bulunan Hüseyin Kurt yine gazetemizde Aysun Ahmet Balcılar’ın kaleme aldığı 29 Haziran 2011 tarihli yazıyı örnek gösterdi.
Kurt, “Adaylığımın Belediye Başkanımız Bekir Keskin tarafından ortaya atılması söz konusu değildir. Adaylığım konusu çok öncelere dayanmaktadır. Bunun için gazetenizin 29 Haziran’daki sayısında A.Ahmet Balcılar’ın yazısına göz atabilirsiniz. Ayrıca Bekir Keskin’in ‘benim adayım Hüseyin Kurt’ diyerek destek beyan etmesi beni çok mutlu etti ve bana güç verdi. Kendilerine kamuoyunda önünde teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.
Hüseyin Kurt yalnızca Bekir Keskin’in adayı olmakla kalmayıp birçok kesimin adayı olmak istediğini vurgulayarak, “Yalnızca Bekir Keskin’in değil Ödemiş’e belediye başkanı olarak 5 yıl şerefle hizmet vermiş, adına leke sürdürmemiş, dostluğumuz, arkadaşlığımız 1978 yıllarına dayanan sayın Mehmet Eriş’in de, eleştirilerine ve önerilerine değer verdiğim sayın Baki Balıkçıoğlu ve Remzi Boyacıoğlu’nun da, partiye mesafeli kalmış, bütün partililerin de ‘benim adayım’ dedikleri aday olmak istiyorum” dedi.
Hüseyin Kurt açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “Ben CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı’na değil, iç çekişmeleri bir tarafa bırakmış, bütün kesimleri ve gruplarıyla bütünleşmiş, gençlerin dinamizm ve enerjisini harekete geçirmiş bir CHP örgütü başkanlığına adayım. Basın olarak sizlerin eleştirileri ve önerileri de daima yolumu ışıltacaktır.”
Editör: Haber Merkezi