Kiraz’ın AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çavuş ilçeye yatırım yapılacağını ancak arsa temin etmede sorunlar yaşandığını dile getirdi. Son olarak Kiraz’a 200’er kişilik iki öğrenci yurdu yapımı için karar aldırdığını ifade eden Çavuş, “Bunun için arsa bağışı gerekiyor, herhangi bir kurum ve vatandaşımız bu konuda ilgi göstermedi” dedi.
İlçe Tarım Müdürlüğü’nün eski binasının bu yatırım için uygun bir bina olduğunu söyleyen Hüseyin Çavuş, “Ancak Kiraz Belediye Başkanlığı burası için uygunluk verilemeyeceğini belirtti. Kirazlı vatandaşlarımızdan bu önemli yatırım için yer bağışı bekliyoruz” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çavuş, çaresizlikten kıvrandığını ve bıkkınlığını ifade ederken ‘yetti artık’ dedi.
Kiraz’a öğretmen okulu, askeri birlik geleceğini ancak arsa temin edilemediğinden bu işlerin olmadığını dinleyerek, kahvehanelerde dedikodu malzemesi haline gelen söylemlerle büyüdüklerini ifade eden Çavuş, “Ne yazık ki bu konuyu bizzat yaşıyorum. İlçemizin tümünde 55 milyon liralık yatırım yapıldı. Sağlığıma zarar verecek kadar yoğun ve yorucu çalışmalar yaptık. Fakat Kirazlılardan bu çalışmalarıma karşı en ufak bir duyarlık göremedim. Bu hizmetin değeri 3,5 milyon TL. Arsa temin edilemediğinden hizmet cuma günü iade ediliyor. Bu yurtta köy çocukları liseyi devlet adına okuyacaktı. Üniversiteyi kazanacaklar ve eğitilmiş iş sahibi olmuş köy çocukları olacak” şeklinde konuştu.
200 kişilik bir öğrenci yurdu daha yapımının Şanlıurfalı bir hayırsever bayanın üstlendiğini, yer temin edilemediği için lisenin yanına, sayısı 200 kişiden 85 kişiye düşürülerek, zar zor bir bina sıkıştırıldığını kaydeden Çavuş, “Şimdi bunu vicdan kabul eder mi? 3,5 milyon TL’lik 200 kişilik bir yatırım daha Kiraz’a gelecek mi? Bunun vicdani sorumluluğunun kime ait olacağını taktirlerinize bırakıyorum” dedi.
Hüseyin Çavuş’un plansız programsız organize edildiği yönünde iddialarda bulunduğu İstiklal İlköğretim Okulu için de 18 derslikli okul yapılacağını ancak yine arsa veren kimsenin olmadığını söyledi. Çavuş, “Bu okul eski sağlık meslek lisesinde faaliyet sürdürüyor. Bu binanın boşaltılması halinde burada meslek yüksekokulu açılacak. Şimdi açamıyoruz” ifadelerini kullandı.
ARSA YOK!
Hüseyin Çavuş arsa sıkıntılarıyla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ben adliyeye gittiğimde kimyam bozuluyor. Hiç olmazsa gidenler rahat ve huzurlu bir ortamda olsunlar. İşlerini iyi bir ortamda çözebilsinler. Çalışanlar nitelikli bir binada çalışsınlar diyoruz. Yeni bir bina yapmak istiyoruz. Bu bir prestij yapıt olmalı ama arsa yok.
Beş dekar arsa arıyoruz, 50 yataklı hastane yapalım diyoruz. Bir kişi dahi ilgilenmedi.
Bukonularda öncelikle belediyenin arsa üretmesi gerekir. Arsa üretmek belediyenin asli görevidir.
Geçmişte hastane yeri bağışlayan Niğde ailesine Ahmet Niğde rant sağlayacak diye sitem edilmişti. Buyurun sizler arsa bağışlayın sizler de rant elde edin. Ayrıca sayın Yaşar Sarı’ya arsa bağışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Arsa olmadığı için hizmet alınamamasının ayıbı benim olmayacak. Kiraz halkı iyi düşünün. Yorum yapmayacağım.
Sözüm ilgili olanlara. Benim faaliyetlerim hükümet adına ve Kiraz içindir.  Kirazlıları temsilen çalışıyoruz. Benim hizmetleri Kiraz’a getirebilmedeki heyecanımı nasıl dumura uğratırız, nasıl çelmeleriz, nasıl bertaraf ederiz, çalıştırmayız diye entrika yapacağınıza ve bugün olduğu gibi kıvrıla burkula mizansen hazırlayacağınıza, ilçeye bir çivi çaktınız mı bir ağaç diktiniz mi onu düşünün.”
Editör: Haber Merkezi