AK Parti Ödermiş ilçe binası önünde Ödemiş İlçe Başkanı Muhammed Şen, AK Parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partiler tarafından karşılanan Dağ daha sonra ilçe binasında basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “On yıldır bu toprağın vekilliğini yapıyoruz. Her halde bu civardaki en uzun Milletvekilliği yapan kişilerden biriyim.  Bu on yıllık sürede İzmir’imize buraya faydamız oldu. Ama şunu yaşayarak gördük ki ben yerel seçimler öncesi devamlı söylemişimdir, sizler aslında her şeyi yaşayarak görüyorsunuz. 2011 yılından 2014 yılları arası burada bir Belediye Başkanı vardı. Ve 3 yıl boyunca biz o belediye başkanı ile görüşme, konuşma veya Ankara’da bir projenin takibini yapmadık. Bunu eleştirmek amacıyla söylemiyorum aynı şeyi yeni dönemde yaşıyoruz. Yani bu biraz da mizaçla, dünyaya bakışla, dünyada almış olduğunuz görevlerde nasıl bir beklenti içerisinde olmanızla nasıl bir farkındalık ortaya koymanızla alakalıdır. Kişilerin kişiliklerinden çıkıp almış oldukları Misyonlarla alakalı 2014- 2019 yılında belediye bizdeyken, neredeyse her ay ya da bir buçuk ayda bir Belediye Başkanlarımız ve milletvekillerimizle beraber Ankara’da projenin takibini yapıyorlardı. Onlar yerel yönetimler olarak Belediye başkanını ve belediye meclisinin alacağı kararlarla biz hükümet olarak önünü açma konusunda işler yapıyorduk. Doğalgazı, Hastanesi gibi bunlar uzun süreç alan işler şimdi seçim geçeli 2,5 yıl oldu. Belediyenin yarısı bitti. Hala daha aynı şeyleri yaşıyoruz. Yine kişilikliler, kimlikler,  kendi yapısından uzak olarak söylüyorum bunu yani burada özellikle böyle metropol dışı yerlerde daha hızlı netice almak açısından bu iletişimin ne kadar önemli olduğunu biz görüyoruz. Siyasetin ve hizmet üretmenin neredeyse yarısından fazlası iletişimle alakalıdır. Hayata bakışla alakalı yani bazıları diyor ki ben on kalemlik iş üreteyim iki kalemlik reklam yapayım. Halbuki ben bu görevde geçiciyim geçici olduğum süre boyunca bu görevdeki işlerimi yapayım. Ve o şehirde yaşadığım sürece bu eser benim diyeyim bende bunda katkım var diyeyim.  Yani ben Hamza Dağ olarak bundan on sene sonra siyasette olmadığım zaman Ödemiş’e geldiğim de Bilimler fakültesinde, doğalgazda, hastanede, yolda bizim katkımız vardı diyebilelim o işi yaptığımızda reklamını yapmayalım. Ya da az yapalım.

“23 AYLIK SÜREYE ZİNDE VE STRATEJİMİZİ ORTAYA KOYMUŞ VAZİYETTE HAZIRLANIYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, 2023 seçimlerine yaklaşık 23 aylık bir sürenin kaldığını belirterek, "23 aylık döneme biz gayet zinde bir şekilde hazırlanıyoruz. Önümüze 23 ayın stratejisini koymuş vaziyetteyiz. Hem teşkilatlar noktasında hem milletvekillerimiz noktasında hem saha noktasında... Bundan önceki seçimlerde nasıl netice almışsak, inşallah 2023 seçimlerinde de AK Parti yine birinci parti olacaktır, Recep Tayyip Erdoğan da yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. Milletimizin siyasete olan güvenini, siyasetten beklentisini siyasetçiler olarak yükseltmek zorundayız. Siyasetin hukukunu, siyasetin ahlakını önce biz siyasetçiler olarak ortaya koymalıyız. Algıyla uğraşayım, olgularla işim olmasın", "Yalan söyleyeyim, kafaları karıştırayım ama ortaya bir icraat koymayayım" şeklindeki yaklaşımın daha çok siyasetçiyi ve siyaset kurumunu zayıflattığını belirterek, şunları kaydetti: "Muhalefetin, AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı zayıflatacağım derken verdiği en büyük zarar siyasete. Milletin siyasete güvenini azaltma noktasında bir durum ortaya çıkıyor. Onun için muhalefet bu stratejiyi uygularken, 'AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na zarar verebilir miyim?' diye düşünürken kendi yaptıkları işe karşı bir saygısızlıkları ortaya çıkıyor. Biz öncelikle kendi gündem ve sürecimize bakıyoruz. Önümüzde 23 aylık bir dönem var, bu dönemde ne yapacağımıza bakıyoruz. Ama siyasete de zarar vermemeler bütün siyasetçiler açısından ortak bir temennidir."

Editör: Haber Merkezi