AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim, süt fiyatlarının sabitleneceğini ve taban fiyatın 80 kuruştan aşağıya düşmeyeceğini söyledi.
İlçe binasında yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklaması yapan Ali Hadim, bir süre önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le görüştüğünü ve süt fiyatlarındaki sıkıntıyı dile getirdiğini ifade etti. Süt fiyatlarıyla oynanmasına bir çözüm bulunması gerektiğini, geçici değil de kalıcı bir fiyat belirlenmesi konusunu görüştüklerini belirten Hadim, “Bakanımız, devletin süt endüstri kurumları oluşturarak, sütün sabit fiyatta kalacağını söylemişti. Bu fiyat 80 kuruş olacak. Devlet fazla sütleri toplayarak, süt tozu yapacak. Fiyatlarda düşme yaşanmayacak, 80 kuruş taban fiyat olacak” dedi.
Daha sonra havzaya ilişkin çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Ali Hadim, “Yol çalışmalarının durduğu konusunda çeşitli söylentiler var. Seçim zamanında verilen sözler tutulmadı deniyor. Hiçbir zaman verdiğimiz sözün arkasında durmamazlık yapmadık. Hastane dedik, bizi eleştirdiler, muhalefet milletvekilleri seçim malzemesi yaptılar. Yeni yapılacak olan 170 hastanenin içinde Ödemiş yok, programa dahil olmadı dediler ama biz geçtiğimiz günlerde hastane ihalesinin 11 Nisan’da yapılacağını duyurduk. Bölünmüş yol sözü vermiştik. Ölçüm çalışmaları tamamlandı. Yol genişletmeden vazgeçildi, duble yol yapılacak. Kiraz-Ödemiş demiryolu hattı proje ihalesi yapıldı. Çok kısa sürede çalışmalara başlanıyor. Çiftçiye mazot ve gübre desteği de ödeniyor” dedi.
Basın toplantısına AK Parti Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve belde belediye başkanları katıldı.
Editör: Haber Merkezi