Yeniden refah Partisi ekonomik işler başkan yardımcısı Osman Yasir Çakır, "Milyonlarca asgari ücretlimizin kimseye muhtaç olmadan, kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, çoluk çocuğunun sağlıklı beslenmesini sağlayabilmesi mümkün değildir. Şu anda Türkiye'de asgari ücret net 2 bin 324 TL düzeyindedir ve bu rakam dört kişilik bir aile için açlık sınırının dahi altındadır. Dolar kurunun son dönemindeki artışıyla birlikte asgari ücret 300 doların altına inmiştir. Yani üç çocuklu beş kişilik Bir aile için kişi başına düşen günlük gelir 2 doların altına düşmüştür. Bu seviye neredeyse açlıkla boğuşan Afrika ülkelerin seviyesidir. 

Her konuşmamızda ifade ettiğimiz gibi bu aziz millet,  bu ülke bu tabloyu asla hak etmiyor. TUİK 3 Aralık tarihinde enflasyon rakamlarını açıkladı buna göre Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 14 olarak gerçekleştirildi. Resmi ifadeye göre bile Türkiye'de ürün fiyatları bir senede yüzde 14 arttı. Bununla birlikte daha acısı bugün bir ilkokul çocuğu dahi Türkiye'de gerçek enflasyonun bu oranın çok daha üstünde olduğunu bilmektedir. Gerçek enflasyonun özel çarpıtma ve ayarlamalarla ortaya konan bu resmi enflasyon rakamının en az İki katı düzeyinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumda gerçek enflasyonun %30 lar seviyesine geldiği ülkemizde 2021 yılı için asgari ücrete  yapılacak zam oranının yüzde 30'un olması halinde bunun matematiksel olarak artış sayılamayacağı açık ve net bir şekilde ortadadır.

Asgari ücret belirlenirken hem işçi hem işvereni de düşünmek lazım. Bu kadar artış işvereni olumsuz etkiler" tam da bu noktada işte devlet devletliğini gösterecek, bir çok gelişmiş ülkede olduğu gibi asgari ücretten vergi alınmayacak böylece işçinin yüzü güldürülürken işverenin de yüzü gülecek" açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi