CHP’de tüm aday adaylarının katıldığı toplantıda birlik beraberlik mesajları verildi. Aday tanıtımına CHP İzmir Milletvekili Attila Sertel, Millet ittifakının diğer ortağı İYİ Parti ilçe teşkilatı, CHP aday adayları Cumhur Şener, Mustafa Aydın, Bekir Keskin CHP İlçe örgütü tam kadro olarak destek verdi. CHP belediye başkan adayı Remzi Boyacıoğlu ise yurtdışında olduğu için tanıtım toplantısına katılamadı. 

SERTEL, “Biz mutluluğu insanların mutsuzluğu üzerine kurmadık”

Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı CHP örgütü adına CHP İzmir Milletvekili Attila Sertel yaptı. Sertel ; “ Ödemiş’te Mustafa Kemal’in yeri ayrıdır derme çatma silahlarla Kuvayı Maliyecilerle efelerle birlikte silah arkadaşlarıyla Ödemişlilerin kalbinde yeri hiç bitmez. Mustafa Kemal’in evlatları olarak laik çağdaş Türkiye yaratmak için bir araya gelen kardeşlerimizin başarılı olacağından emininiz biz ülkeyi hısım akraba ile yönetmeyiz ama biz iktidarımızı bütün halkımızla birlikte seçen seçmeyen bir anlayışla yönetmekten yanayız. Ben inanıyorum ki Eriş geldiğinde, bizim işçilere yapılan zulmü çalışan işçilere yapmayacaktır. Eşit ve adaletli davranacaktır. Kimsenin canını yakmayacaktır. Siyasi görüşüne bakmaksızın herkesin korunmasından yana olduğunu bilerek söylüyorum. Biz mutluluğu insanların mutsuzluğu üzerine kurmadık kurmayız. İttifakımıza dil uzatanlara söylüyorum kötü söz söyleyenlere cevap vermeyeceğiz. Bize her türlü hakareti yapıyorlar ama bilsinler ki millet kendisine yapılan hakaretin hesabını gelir sorar İnsanları küçük görmeyin beyler ama bizim insanlarımızın iki üç odalı evinde mutsuzluğu paylaşırken bile mutlu olamaya çalıştığını biliyorum” dedi.

ERİŞ, “Cumhur Şener Arkadaşımızın Onuru Hepimizin Üstündedir”

Millet ittifakı adına konuşmasını yapan CHP Belediye Başkan adayı Mehmet Eriş, “AK Parti ve MHP ittifakına karşı İYİ parti ve CHP bir ittifak kurdular. Bunlardan biriside Ödemiş, hepimiz birlik beraberlik ve dayanışma ile bu uğurda bu yolda yürüyeceğiz. Bu yolda yürürken bir gönül kazası yaşayan benimde asla mutlu olmadığım, olmayacağım çok daha onurlu çözümler bulunabilirdi. Ama karşı durmamız mümkün değil. Önce partimizin aday gösterdiği sonra ne yazık ki yeni görevlendirmesi benim yükümü daha fazla arttırmıştır. Bu konuda üzüntü yaşattığımız gönül kırgınlığı yaşattığımız Cumhur Şener arkadaşımızın onuru hepimizin üstündedir. Onun onurunu asla yere düşürmeyeceğiz. Bunu o korkanlar iyi bilecekler onun ailesini onuru benim onurumdan daha aşağıda değildir. Bunu herkes böyle bilsin. Bugün İYİ partili arkadaşlarımızla yolla çıktık. Bu yolun sonunda başaracağız. Asla dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar. Biz Mustafa Kemal’in öğrenciliğine devam ediyoruz. Bizim siyaset anlayışımız gönül almaktır. AK Parti'ye MHP’ye gönül veren bizim düşmanımız değildir. Bizim kazandığımız seçimde onlarda bizim kadar mutludur böyle bilsinler” dedi.
CHP’li gençler aday tanıtım toplantısına ellerinde “Ödemiş’in Efesi Eriş“ ,“Yolu açık olsun efem” yazılı pankartlar taşıdılar. Yüzlerce kişi hükümet konağındaki alanı doldurarak Eriş’e destek oldu.

Editör: Haber Merkezi