Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığına aday olduğunun açıkladı.
Basın mensuplarıyla Kuvvetli Mahallesi’nde bir kahvehanede biraraya gelen Mehmet Eriş, ilçe başkan adayı olduğunu parti üyesi Hikmet Güriş ve emekli öğretmen Doğan İnan ile birlikte duyurdu.
Kamuoyu yoklaması yaptıktan sonra, örgütte değişim olması gerektiğine inandığı için ilçe başkanlığına adaylığını koyduğunu belirten Mehmet Eriş, “Benden önce iki arkadaşımız, mevcut ilçe başkanımız Emin Öztürk’ün aday olmayacağını açıklamasıyla adaylığını duyurmuştu. Ben de partililerimle, vatandaşlarla, çevre teşkilatlarla kamuoyu yoklamasını yaptıktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Örgütü’nde değişimin gerektiğini düşünerek, aday olmaya karar verdim. Aday olurken, yeni yüzlerle, gençlerle ve ekiple uyumlu çalışan bir yönetim kurulu oluşturarak aday oluyoruz. Hepsinden önce halka değişimi göstermek için büyük adımların atılması gerekiyor. Bunu Ödemişlilere kabul ettirmemiz gerekiyor” dedi.
EMİN ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR
Ardından delege seçimlerine değinen Mehmet Eriş,  şu an isimleri aday olarak geçen eski ilçe başkanı, İl Genel Meclisi üyesi, işadamı Mehmet Birlik ve Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kurt’a başarılar dileyerek, “Ödemiş’te çok değil on yıl kadar önce 20’nin üzerinde ayakkabı imalatçısı vardı. Bu imalathanelerde nereden baksanız, 20 ila 30’ar işçi çalıştırılıyordu. Şu an durum ortada üç beş imalatçıdan başka, imalatçı kalmadı. Bu durumdan sadece CHP, MHP ve diğer partililer değil AKP’liler de zarar gördü, onların da çocukları işsiz kaldı. Burada yapılması gereken, ekmeği biraz daha büyütmekten geçiyor. Bizler de bunu sağlamak için CHP olarak iktidara talibiz. Bizler bunu sağlamak için, öncelikle üye sayımızı, ikiye katlayıp, Ödemiş’te 5 bin üye sayısına ulaşacağız. Buradan basın mensupları aracılığıyla partili üyelerimize sesleniyorum. Sandıklarımıza sahip çıkalım, düşüncemiz ne olursa olsun gidelim delege seçimlerinde oylarımızı kullanalım. Ben bugüne kadar partimizde yıllarca ilçe başkanlığı yapmış sayın Emin Öztürk’e teşekkür ediyorum. Birlikte bayrak yarışına gireceğimiz, sayın Mehmet Birlik ve Hüseyin Kurt arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Ne olursa olsun kazanan CHP olsun, kazanan Ödemiş olsun” ifadelerinde bulundu.
Açıklamalarının sonrasında mahalle halkıyla sohbete başlayan Eriş, adaylığını burada açıklamasının sebebini anlattı.
Eriş, “Adaylığımı burada, sizlerin yanında açıklamamın sebebi, sizler kenar mahallede olduğunuz için unutulduğunuzu düşünebilirsiniz ama bizler sizi hiç unutmadık. Unutmayacağız. Adaylığımı bugün sizlerin yanında açıkladım. Çünkü Ödemiş’i var eden yine sizlersiniz” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi