Torun’un işyerinde yapılan toplantıda İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç bazı açıklamalarda bulunarak DSP İzmir il Başkanlığı olarak Küçükmenderes havzasında örgütlenmeye başladıklarını Ödemiş’te de bu görevi Ulutan Toruna verdiklerini söyledi. Kireç açıklamasının devamın da ise şunları söyledi.

DSP İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç, “ DSP hiçbir Siyasi Partinin değneği değildir”

Demokratik Sol Parti rahmetli onursal ve kurucu Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in DSP’yi kurduğu günden bu yana siyaset yaşamında duruşu hiçbir zaman bozmamış ilkeli bir siyaset anlayışıyla siyaset devam eden bir partidir. DSP olarak bizim siyasette öncelikli anlayışımız bu ülkenin vatanıyla, milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu konusunda hemfikirdir. Ve öncelikli idealimiz ve hedefimizdir. Biz DSP olarak bu zamana kadar muhalefette yer almamamıza ve mecliste temsil edilmememize rağmen halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki. İlkeli bir siyaset anlayışıyla duruşumuzu bu halktan, bu milletten bu vatandan ve bölünmez bütünlüğünü kullanarak hiçbir siyasi partiye koltuk değneği olmadan dimdik kendi iradesiyle duran bir siyasi partidir. Maalesef ki şu an mecliste bir siyasi balo oynanıyor. Herkesin yüzünde bir maske DSP İzmir il başkanı olarak ben şu teklifte bulunuyorum. Bu maskeleri bir çıkaralım halkımız bu maskelerin altındaki gerçek yüzleri görsün. Ülkede yasalar arkadan dolaşılarak milletin seçtiği milletvekilliği milli egemenlik kiralanarak, milletvekili transfer edilerek siyaset yapılmaktadır.  Biz DSP olarak biz buna karşıyız. DSP bu yasa yapıcıları mecliste iktidarıyla muhalefetiyle bu zamana kadar barajı % 0’a düşürmeleri gerekiyordu. Siyasi parti yasasını ve seçim yasalarını değiştirmeleri gerekiyordu. Hep bahsediyorlar. Siyasi parti yasasını ve seçim yasalarının değişmesinden yana söylemde bulunuyorlar. Ama bakıyoruz ki hiçbiri gerçek anlamda bir adım atılamıyor.   DSP olarak bizim hedefimiz aldığımız oy oranında ne kadar milletvekili kazanırsak mecliste temsil edilebilmektir. Ama milli iradeyi temsil ederek, biz halkın milli iradesiyle meclise girmek istiyoruz. Bu halka sorulmadan milli iradeye danışılmadan oyları genel merkezler başka partilere transfer etmektedir. Biz buna DSP olarak kesinlikle karşıyız.  

“DSP Olarak Bizim Ödemiş’e Büyük Hizmetlerimiz Var”

Bizim Ödemiş’e çok büyük hizmetlerimiz vardır. Şu an bütün köyleriyle Ödemiş merkezleriyle birlikte bütün bu kilit taşlar bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır.  Oğuzlar köyünde bugün su dahi bağlanamamışken, biz iktidar partisiyken, burada o zaman DYP’ den bir belediye başkanı vardı. Ama biz ayrımcılık yapmadık. Oraya bütün hizmetleri götürdük. Bütün köylerin ve Ödemiş’in parke taşları DSP’nin eserleridir. Biz Türkiye’de tohumu ektik. Fidanı büyüttük.  Ama meyvelerini yemek başkalarına nasip oldu. Bütün Türkiye’deki kalkınmanın gelişmenin temellinde DSP’nin uygulamaları vardı. Bugün siyasette geçmişe dönün bir bakın bu ülkeye kazandıracak olan bütün yatırımları hamlesi onursal ve kurucu Genel Başkanımız rahmetli Bülent Ecevit iktidarı döneminde yapılmıştır. Bütün Ödemişli vatandaşlarımıza DSP İzmir il Başkanı olarak saygı ve Sevgilerimi sunuyor, salgının yaşandığı bugünlerde sağlıklı kalmalarını diliyorum. DSP İzmir İl Başkanlığı olarak Küçükmenderes havzasındaki DSP ilçe başkanlığını kurması için görevlendirilen isimler ise şöyle, Tire: İhsan Güçtekin,  Ödemiş Ulutan Torun, Kiraz Yılmaz Çelik, Bayındır ve Beydağ’da da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi