Demokrat Parti Ödemiş ilçe kongresini gerçekleştirdi. 126 delegeden 72’sinin katıldığı seçimde tek aday olan Mesut Akbay başkanlığa seçildi.
Ödemiş Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen coşkulu kongre saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Keleşoğlu, GİK Üyesi ve eski milletvekili Erkut Şenbaş, İl Başkanı Naşit Birgüvi, DP’nin İzmir’deki ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Kongrede ilk olarak, divan kurulunu belirlemek için oylama yapıldı. Divan kurulu üyeliğine GİK Üyesi Erkut Şenbaş, İzmir İl Başkan Yardımcısı Hakan Gürsu ve Kiraz İlçe Başkanı Ferit Gökçe seçildi.
Ardından konuşmalar yapıldı. İlk olarak konuşmayı Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi yaptı.
Birgüvi yaptığı konuşmasında, ilçeleri tek tek gezdiklerini, Ödemiş’te 22.kongreyi gerçekleştirdiklerini, görkemli bir il kongresi için hazırlık yaptıklarını ve yerel seçimlerde büyük başarı sağlayacaklarını belirtti.
Birgüvi, “İzmir’in bütün ilçelerini tek tek gezip, ilçe kongrelerini tamamlıyoruz. Amacımız Demokrat Partinin İzmir’deki ağırlığını hissettirmek. Öyle bir il kongresi yapacağız ki iktidar ve muhalefet partileri bizim gerçek gücümüzü görecekler” dedi.
Genel seçimlerde kaybettikleri oylarını geri kazanacaklarını iddia eden İl Başkanı Birgüvi açıklamalarını şöyle tamamladı:
“Bilindiği gibi genel seçimlerde üzücü bir başarısızlıkla karşılaştık. Aldığımız oy oranı çok düşüktü. Bu oyu biz artırıp, öncelikle önümüzdeki yerel seçimlerde ardından genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacağız. Katılımlarından dolayı başta Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Uyanık Bey’e, Genel İdare Kurulu üyelerimize ve bütün partililerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kongrenin Demokrat Parti’nin yıldızını parlatacağına inanıyorum” diye konuştu.
“İKTİDAR NİKAHIMIZ BU SALONDA KIYILDI”
İl Başkanı Birgüvi’nin sonrasında bir konuşma da Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi işadamı Hakkı Keleşoğlu yaptı.
Keleşoğlu, dededen partili olduğunu, bugüne kadar partilerinin yalanla dolanla, işi olmadığını ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:
“Dededen kalma partiliyim. Babam belediye başkanlığı yaptı. Demokrat Parti’den yakınlarım belediye meclis üyeliği, İl Genel Meclisi üyeliği yapmış insanlardan oluşuyor. Çünkü bizler yarı yolda bırakılacak bir partide değiliz. Biz bugüne kadar çalmayan, çaldırtmayan, yalana dolana müsaade etmeyen bir partideyiz. Belki genel seçimlerde başarısızlığa uğramış olabiliriz. Ama biz bu ülkenin en köklü partisiyiz. Biz Allah diyen, Muhammet diyenlerin partisiyiz. Bu yolda yürüyen siz değerli partililerime canı gönülden kutluyor. Bu nikah salonunda yapılan kongrenin iktidarlık nikahımız olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”
OY NAMUSTUR”
Keleşoğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Ahmet Uyanık geldi.
Uyanık katılımcılara yaptığı konuşmasında, mevcut olan iktidarı eleştirdi. Demokrat Parti’nin iktidara yürüdüğünü ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Uyanık şu konuşmayı yaptı.
“Başta divan kurulu üyelerim olmak üzere, il başkanıma, ilçe başkanlarıma ve tüm partililerimi ayrı ayrı sevgiyle kucaklıyorum. Sevgili dostlar; iktidarın izlediği yanlış politikalar yüzünden ülkenin durumu göz önündedir. Bir ülkeyi yükselten aydınları, yazarlarıdır. İktidarın izlediği politikayla bu ülkede ne yazar kaldı ne de aydın. Ekonomiye gelindiğinde ne esnaf, ne memur, ne işçi halinden memnun değil. Bu iktidarın karşısında durabilecek en köklü, en deneyimli parti biziz. Onun için seçimlerde artık bir değil, iki kere düşünelim. Oyumuz namus konumundadır. Düşünün kızımızı verirken 40 yerden araştırma yapıyoruz. Ama iş seçime geldi mi beş dakika düşünmeden oyumuzu kullanıp, geçiyoruz. Sizlerden rica ediyorum. Bu seçimlerde bir değil iki kere düşünelim.”
DP ÖDEMİŞ’TE YENİ YÖNETİM
Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. 126 delegesi olan seçime 72 delege katıldı. Kullanılan 72 oyun 59’u geçerli sayıldı. Tek liste olarak girilen seçimde emekli astsubay Mesut Akbay DP Ödemiş’in yeni ilçe başkanı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erkut Şenbaş da Ödemiş’ten il delegesi oldu.
Akbay’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.
İlçe Başkanı; Mesut Akbay, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Keke, Erdoğan Dağlı, İlhami Boz, Tuncer Demir, Mehmet Pişiren, Ahmet Erbak, İsmail Ur, İlhan Puna, Nazmi Karataş, Dursun Yıldız, Yüksel Berber, Latif Algaç, Mutahhar Ateş, Fehmi Kılıç, Seçkin Öner, Gökay Okyar, Mümin Kalfaoğlu, Cumhur Üçler.
Disiplin Kurulu; Bilal Bahadır, İlhan Odabaşı, Cemal Artuk, Hüseyin Özdemir, Orhan Değirmenci, Fuat Kılcı, Salih Yoğurtçu.
İl Kongresi Delegeleri; Mesut Akbay, Fuat Kılcı, Mehmet Özkan, Erkut Şenbaş, Ali Keke, Bilal Bahadır, İlhami Boz, İsmail Ur, Ahmet Erbak, Erdoğan Dağlı, İlhan Puna, Nazmi Karataş, Cemal Artuk, Yüksel Berber, Ayşe Çınar, Latif Algaç, Gökay Okyar, Ömer Sezgin, Ahmet Balcılar, Ahmet Acet, Mehmet Pişiren, Süleyman Çörek.
BİRGİ’Yİ GEZDİLER
Demokrat Parti kongresine katılan Ahmet Uyanık, Erkut Şenbaş, Hakkı Keleşoğlu, Naşit Birgüvi, Ödemiş ilçesinin tarihi açıdan en zengin beldesi olan Birgi’yi gezdiler. Öncelikli olarak İmam-ı Birgivi’nin kabrinin bulunduğu yeri ziyaret eden katılımcılar ardından, bir lokantada yemek yediler, ardından Çakırağa Konağı’nı gezip, görüş alışverişinde bulundular.
Ödemiş ziyareti hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, ziyaretten memnun kaldığını ifade etti.
Uyanık, “Ödemiş’in, methini her zaman duyuyorduk. Bunu canlı canlı yaşamaktan ayrı bir haz aldık. Bizleri yalnız bırakmayan tüm İzmir teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi 
Ardından genel başkan adayı olacak mısınız? Sorusuna tedirgin bir şekilde yanıt veren Uyanık, kendisinden genel başkan olamayacağını söyledi.
Uyanık sözlerini şöyle tamamladı:
“Partimizin başında, bir genel başkan mevcut ve bizler genel başkanımızdan memnunuz. Böyle bir düşünce parti içinde bölünmelere yol açar. Ayrıca benden de genel başkan olmaz.”
Partililer son olarak, Birgi beldesinin girişinde yer alan Mert İpek mağazasını gezip, alışveriş yaptılar. Ardından Ödemiş ve Birgi ziyaretini sonlandırdılar.
Editör: Haber Merkezi