Demokrat Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nın 22 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan ilçe kongresi öncesi sahte imza şoku yaşandı. Olay sonrası Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan işadamı Mutahhar Ateş adaylıktan çekildi.
Mevcut İçe Başkanı Nurettin Badem yönetiminde 2.Başkan olarak görev yapan ve bir süre önce ilçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mutahhar Ateş, delege listelerinin belirlenmesinde yapılan oyunların Demokrat Parti’ye yakışmadığını gerekçe göstererek adaylıktan çekildiğini bildirdi.
Ödemiş’te Demokrat Parti’nin kongre delegelerinin belirlenmesinde sıkıntılı bir süreç geçirildiğini aktaran Mutahhar Ateş şu açıklamalarda bulundu:
“Bir süre önce İlçe Seçim Kurulu’na 126 kişilik bir delege listesi sunuldu. 126 kişilik bu listedeki 71 delegemiz seçim kurulundan veto yedi. Bu veto yiyen 71 kişinin yerine alelacele yeni ve bazı isimler tekrar olmak üzere yeniden yazıldı. Bu yazılan isimlerin çoğunun haberi olmadan kendileri adına imza atılarak Sayıştay’a gönderildiğini öğrendik. Böyle bir davranışta bulunup, bu kişilerin yerlerine haberleri olmadan imza atılması ve tasdik edilerek listenin geri gönderilmesi, bu kişilerin partiye üye olarak alınması nedeniyle başkanlık adaylığından çekiliyorum. Böyle bir şeyin Demokrat Parti gibi adı demokrat olan partiye yakışmaması nedeniyle bu kararı aldım.”
SAHTE İMZA ŞOKU
Şu anda yönetim kurulu üyesi olan Kadir Poslu da kendisinin haberi olmadan delege listesinde adına imza atıldığını öne sürerek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na şikayet dilekçesi yazarak başvurdu. Kadir Poslu kendisinin haberi olmadan üye kayıt defterine imzasının atıldığını bildirdiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Bilgim dışında Demokrat Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı üye kayıt defterine imzam taklit edilerek delege gösterildim. Sorumlular hakkında gerekenin yapılmasını arz ederim” ifadeleri yer aldı.
Editör: Haber Merkezi