Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk 3 Eylül kurtuluş etkinlikleri için kente gelen İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın kendisini örgüte kabullendirdiğini söyledi.
3 Eylül kurtuluş etkinliklerine katılan tek milletvekili olan CHP’li Aytun Çıray Ödemiş’te ilçe örgütünü ziyaret etti, halkın sorunlarını dinledi. 3 Eylül’ün Ödemiş’in en önemli günlerinden biri olduğunu ifade eden Çıray, kurtuluş gününde Dr.Mustafa Bengisu’nun adının anılmamasına ise üzüldüğünü dile getirdi.
Çıray, “Kurtuluş döneminde tahsillerini yarım bırakıp, hastane kuran Bengisu ve arkadaşları da törende anılmalıydı” dedi.
Hükümet Meydanı’ndaki törene katılamayacağını telgrafla bildiren ve bir kutlama mesajı gönderen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ödemiş yerine Eskişehir yazmasını ise AKP’nin halktan kopukluğunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Çıray, “Bu gönderilen mesaj gönülden değil, maksat mesaj göndermek olsun diye sekreterler tarafından yazılmış bir mesajdır” ifadesinde bulundu.
Ödemiş İlçe Örgütü’nde İlçe Başkanı Emin Öztürk’le buluşan Aytun Çıray burada Başkan Öztürk’ten ilçenin genel sorunları hakkında bilgi edindiğini, takip edilmesi gereken sorunları dinlendiğini söyledi.
Emin Öztürk, Aytun Çıray’dan Ödemiş’e yapılacak olan devlet hastanesinin takipçisi olmasını isterken, milletvekili Çıray da Meclis açıldıktan sonra bu konuda bir önerge vereceğini ve Sağlık Bakanı ile görüşeceğini vurguladı.
Emin Öztürk ise son olarak yaptığı açıklamada törene katılan tek milletvekilinin Aytun Çıray olduğunu ancak tören alanında adının anılmadığını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi