Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sürecinin ilk ayağı olan üye listeleri Ödemiş İlçe Başkanlığı’nda askıya çıktı. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, “17 Aralık’ta askıya çıkan listeler 24 Aralık’a kadar askıda kalacak” dedi.
CHP Ödemiş’in emektar ilçe başkanı, partililerce Küçük Menderes Havzası’nın Başbakanı olarak anılan Emin Öztürk, kongre sürecinin başladığını bildirdi. Bir önceki kongrede seçildikten sonra bir daha aday olmayacağını ve görevi bırakacağını söylediğini hatırlatan Öztürk, “Sözümün arkasındayım, bir önceki kongremizde aday olmayacağımı söylemiştim. Kongrede aday değilim” diye konuştu.
Kongrede seçilecek yeni yönetimin ilçe binası için kira ödemeyeceğine dikkat çeken İlçe Başkanı Emin Öztürk, “Bilindiği gibi bundan önceki genel merkezimiz ilçe binamızın satın alınmasını sağlamıştı. Binanın tapu masraflarını da Kadir Şen karşılamıştı. Yeni seçilecek yönetim kira parası ödemeyecek. Bu konuda sıkıntıları olmayacak” dedi.
Kongrede seçilecek kişinin partide iki başlılık yaratmadan, birlik ve beraberliği sağlayabilecek bir başkan olması dileklerinde bulunan Emin Öztürk, “Bu koltuğu hak edecek, parti değerlerine sahip çıkabilecek bir kişinin seçilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi