CHP Ödemiş İlçe Örgütü Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına tepki gösterdi.
İl Genel Meclisi üyeleri Necati Tatlı, Adnan Saygılıer ve Erol Soyuer ile birlikte açıklama yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’dır, kutlamadır. Bir eğlence değildir. Kutlama törenlerinin iptaline anlam veremiyoruz. Bu bir düğün değildir. Resepsiyonu anlayabiliriz ancak geçiş törenleri yapılmalıydı” dedi.
İl Genel Meclisi üyeleri de Cumhuriyet Bayramı törenlerinin zaten göbek atılarak kutlanmadığını, ayrıca asıl bugünlerde daha da coşkuyla kutlanması gerektiği görüşünde birleşti.
Kutlamaların iptaliyle kaygılanmaya başladıklarını dile getiren Emin Öztürk, “Önce ilköğretim öğretmenlerine gönderilen kılavuz kitaplarından Atatürk’ün resmi, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı çıkartıldı şimdi ise en büyük bayramımızın kutlama törenleri iptal ediyor. Gelecekten endişe duyuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde daha coşkulu bir şekilde kutlayıp ayakta durmamız gereken Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin iptali doğru bulmuyorum” dedi.
“ÜLKE OLARAK KÖTÜ GÜNLER GEÇİRİYORUZ AMA BUNUN ARKASINA SIĞINMASINLAR”
En önemli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı’nın kutlamalarının iptal edilmesiyle cumhuriyete ve değerlerine nasıl sahip çıkılacağını merak ettiğini ifade eden Öztürk, “Çocuklarımız haftalardır Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için hazırlanıyor. Bu kararla çocuklarımızın hevesleri kursaklarında kalmıştır. Evet, ülke olarak kötü günler geçiriyoruz, hepimizin acısı büyük ancak bunların arkasına sığınarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal etmek doğru değil. Kutlamaları iptal ediyorsanız, o zaman cuma günü yarım gün tatili de iptal edeceksiniz” diye konuştu.
 Emin Öztürk, “Atatürk ölüm döşeğinde iken bile, halkın morali bozulmasın diye Cumhuriyet törenleri iptal edilmemişti. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetin bekçisiyiz ve bu değerlerimizi her ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
RESMİ GAZETE’DE GENELGE YAYIMLANMIŞTI
Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri çerçevesinde tören geçişi, resepsiyon gibi kutlama faaliyetlerinin yapılmamasına ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlamıştı.
Genelgede, 23 Ekim 2011'de Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul törenleri şeklinde icra edilmesinin; tören geçişi, resepsiyon gibi diğer kutlama faaliyetlerinin yapılmamasının uygun görüldüğü kaydedilmişti.
Editör: Haber Merkezi