HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığını adına açıklamayı CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi yaptı. Kiremitçi yaptığı açıklamada şu ifadelere kullandı, “Ödemiş Milli mücadele yıllarında Atatürk’ün yol arkadaşı, mimarı olduğu Lozan Antlaşmasıyla, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını siyasal ve hukuksal açıdan dünya kamuoyuna kabul ettiren, Büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü vefatının 4.Nci yılında saygı ile anıyoruz.

 Cumhuriyet Halk Partisinin 2. Genel Başkanı Türkiye Cumhuriyetinin 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü Çağdaş, Demokratik ve Aydınlık Türkiye’nin yapı taşını oluşturan Cumhuriyet devrimlerinin yerleşmesi ve korunması için verdiği mücadele, bugün hepimize örnek teşkil etmeye devam etmektedir. Atatürk’ün en büyük destekçisi ve dava arkadaşı olan İsmet İnönü ilkeli çizgisi dış politikadaki bilge tavrı ve hizmetleri ile Türkiye’nin çağdaşlaşma ve demokrasi tarihinde özgün yeri bulunmaktadır. Türk Ulusu ve Cumhuriyet Halk Partisi İsmet İnönü’nün değerli hizmetleri ve saygın kişiliğini her zaman gönül borcuyla anacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk partisinin 2.Genel Başkanı 2. Cumhurbaşkanımız Büyük Devlet adamı İsmet İnönü’yü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi