Mehmet Eriş, “Emin Öztürk geçici bunama geçiriyor olabilir”
Emin Öztürk, “Bunları konuşmaktan utansın”
2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olan, Ödemiş Belediyesi eski Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş şu anda Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün İl Disiplin Kurulu’nda süren disiplin süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Eriş, “Emin Öztürk’ün sağlık sorunlarıyla ilgili olarak kullandığı ilaçların yan etkisi olmuş olabilir. Geçici bunamaya neden olabiliyormuş. Ben öyle duydum. Acil şifalar diliyorum” dedi.
CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün İl Disiplin Kurulu’na kesin ihraç sistemiyle disipline sevk edilmesiyle devam eden ve Mehmet Eriş’in de bilgisine başvurulan süreçte, Öztürk’ün parti bayrağı ve posterlerini yakma iddiasıyla gündeme gelmesine yol açtığı öne sürülen Eriş kendisini savundu. “Ben öyle bir şey demedim. Öztürk’ün, genel seçim çalışmaları sırasında kendilerini emniyete şikayet etmesi üzerine İl Başkanlığı’na bilgilendirmede bulundum” dedi.
İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün parti bayraklarını yaktırdığına dair İl Başkanlığı’na herhangi bir şikayette bulunmadığını söyleyen Mehmet Eriş, “Dört arkadaş disipline gittik, bana sorulan sorulara cevap verdim. Bayrakla ilgili şikayetim olmadı” ifadesinde bulundu.
Kendisinin bayrak yakma olayı ile ilgili şikayeti olmadığını ancak disiplin kurulunda kendisine bu sorunun yöneltildiğini belirten Eriş, “Disiplin kurulunda yıpranmış, kullanılamaz haldeki bayraklar atılır ama Rahmanlar Çayı’na atmaya gerek yok. Emin Başkan bana söyleseydi, ben gider atardım. Şık olmamıştır, iyi ki bu konu yerel basına yansımadı, iyi olmazdı’ şeklinde açıklama yaptım” diye konuştu.
EMNİYETE ŞİKAYET
Emin Öztürk’ün seçim çalışmaları kapsamında yaptığı görevlendirmede Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ile birlikte, kendisini ilçe merkezi ve beldelerde çalışmak için görevlendirdiğini kaydeden Mehmet Eriş, “Ayrıca İl Başkanlığı tarafından 23.grupta görevlendirildim. Bu grupta çevreye gelen milletvekili adaylarıyla gezmek için görevlendirildim. Son hafta da şimdi milletvekilimiz olan Aytun Çıray’ın da katılacağı bir kahve toplantısı düzenlemek istedik. Düzenleyeceğimiz kahve toplantısı için Emin Öztürk’ten bayrak isteyen bir yönetim kurulu üyesi arkadaşımız ise İlçe Başkanımız Emin Öztürk’ün ‘sizi emniyete şikayet edeceğim, disipline vereceğim’ ifadelerini duymuştur. Emniyete bizi AKP mi şikayet etti? Diye sorduğumuzda ‘hayır ilçe başkanı şikayet etti’ cevabını aldık. Bu kahve toplantısı halka duyurulmuş bir olay. İl Başkanlığı’na söyledik. Mustafa Kaya, Hikmet Güriş ve Mehmet Eriş olarak o gün o kahvede, ertesi gün ise Süleyman Demirel Mahallesi Efe Toplu Konutlar’da yapacağımızı bildirdik” şeklinde konuştu.
“EMİN ÖZTÜRK TARİHE JURNALCİ BAŞKAN OLARAK GEÇTİ”
İlçe Başkanımız Emin Öztürk’ün, İl Başkanı ve Genel Başkan’a ‘Bunlar bu işi bilmiyorlar. Acemi, çaylak’ diyerek hakaret ettiğini ve kamuoyun gözü önünde küçük düşürdüğünü söyleyen Eriş, “Seçim zamanında halk bize bunları sordu. İlçe başkanınızı uyarın dediler. Emin Öztürk bizleri emniyete şikayet ederek CHP tarihine ‘Jurnalci Başkan’ olarak geçmiştir. Parti içi rahatsızlıkları asla basının önünde konuşmadım, konuşmak da istemedim ancak yaşanan olaylar sonrası açıklama yapmak zorunda kaldım” dedi.
“EMİN ÖZTÜRK’ÜN YAPTIĞINI 50 DAKİKALIK PARTİLİ YAPMAZ”
Eriş, “50 yıllık partili Emin Öztürk’ün yaptığını 50 dakikalık partili yapmaz. Emin Öztürk bu olayla 50 yıllık geçmişini silip atmıştır. Beni 150 kişinin önünde kendisi görevlendirdi. Bölgede çalıştım, oralara kavun satmaya gitmedim, il görevlendirdi. Bu suçsa bana ceza versinler. Hayatımda ilk kez parti başarısına katkıda bulunmak için çalıştığım nedeniyle suçlandım. Her şeye rağmen Emin Öztürk ilçe başkanımdır, büyüğümdür, kendisine saygısızlık etmem” ifadelerinde bulundu.
“EMİN ÖZTÜRK’ÜN AZRAİL’İN ELİNDEN KURTULMASINDA BENİM DE KATKIM OLMUŞTUR”
Emin Öztürk’ün kendisini nankörlükle suçladığını söyleyen Mehmet Eriş, “Beni nankörlükle suçluyor, o kadar güçlüyse benim belediye başkanı seçildiğim dönemde parti genel seçimde baraj altında kaldı. Ben ise merkezde 3 katı oy aldım. Partinin üstünde biri değilim, partiliyim. Eğer nankörlükse sayın ilçe başkanımız 2 yıl önce rahatsızlanmıştı. Ambulansta sağlık ekiplerinin yanında ‘dayan başkanım dayan’ diyerek elini okşayan bendim. Herhalde nankörlük bu olsa gerek. Onu Azrail’in elinden alıp Ödemiş’e döndürmemde herhalde benim de insani bir katkım olmuştur. Allah acil şifalar versin, bir daha böyle sağlık sorunları yaşamasın” dedi.
Mehmet Eriş son olarak, “Emin Öztürk’ün sağlık sorunları nedeniyle kullandığı ilaçların geçici bunamaya sebep olmuş olabileceğini duydum. Acil şifalar. Yine de benim ilçe başkanımdır. Kırgın değilim ancak kamuoyunda yaptığı yanlışın hesabını vermek zorunda. Bayrak yakma konusunda fotoğraf çekip, şikayet edenler başkalarıdır” ifadelerini kullandı.
EMİN ÖZTÜRK, “PARTİYİ İKİ BAŞLI HALE GETİRDİLER”
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ise Mehmet Eriş’in açıklamalarına yanıt verdi. Öztürk, “Ödemiş’te tek ilçe binası vardır. Nerede toplantı yapılacağını ilçe başkanlığı belirler. Onun dışında ilçe başkanından izinsiz toplantı yapılmaz” söylemlerini kullandı.
Emin Öztürk Mehmet Eriş ile birlikte hareket eden grubun tüzük suçu işlediğini söyleyerek, “Ödemiş’te 3 bin parti üyemiz var. Her kafadan ses çıkmaz, herkes kafasına göre hareket edemez. Partiyi iki başlı hale getirdiler. Kendisini biraz parti disiplinine davet ediyorum. Buranın sorumlusu il başkanı değil, ilçe başkanıdır. İl başkanının muhatabı da ilçe başkanıdır. Mehmet Eriş değil!” dedi.
“UTANSIN”
Sağlık sorunlarıyla gündeme getirilmekten ise oldukça rahatsız olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Öztürk, “Bu tür şeyler beni çok üzüyor. Kendisi bunları söylemekten utansın. Gün geldiğinde değişmesinler, sağlık sorunu ayrı bir şeydir. Bu konu da konuşmak istemiyorum. Mehmet Eriş’in milletvekili aday listesine konulmasını içtenlikle istedim. Kiraz, Beydağ ve Ödemiş’te oylarımız artacaktı. Bunu da dile getirdim verdiğim ifadeyi okusunlar. Genel seçimlerde önseçim yapılsaydı ona yardımcı da olacaktım. Her şey partimin menfaati için, benim herhangi bir beklentim yok” dedi.
“İLÇE BAŞKANI MEHMET BİRLİK OLACAK”
Emin Öztürk kendisinin bir süre önce bir sonraki kongrede aday olmayacağını söylemesine rağmen, “Galiba tekrar ilçe başkanı olmamı istiyorlar herhalde. Bütün sıkıntılarını biliyorum ancak ilçe başkanı Mehmet Birlik olacak. İşte bu kadar da açık konuşuyorum. Onlar herhalde Ödemiş’te emekli polis yönetimi kurmak istiyorlar” diye konuştu.
GENÇLİK KOLLARI ÖZTÜRK’Ü SAVUNDU
Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kenan Çayan, partideki bayrak ve posterleri yakmak iddiasıyla suçlanan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ün kesinlikle böyle bir şey yaptırmadığını, kullanılamayacak halde olan bayrakların imha edildiğini, aksine Öztürk’ün partinin mallarını canı gibi sevdiğini söyledi.
Bir süre önce ‘partiyi kamuoyu önünde tartışılır’ hale getirmek iddiasıyla İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP Ödemiş İlçe Balkanı son yapılan disiplin kurulu toplantısında yeni bir iddiayla karşı karşıya bırakıldı.
Öztürk’ün, seçim döneminin ardından parti bayrak ve posterlerini, gençlik kolları üyeleri aracılığı ile dereye attığı sonra da yaktığı öne sürüldü. CHP Ödemiş Gençlik Kolları ise bu iddiaların tamamen asılsız olduğuna dair bir açıklama yaptı.
ÇAYAN, “SİYASİ AHLAKA YAKIŞMIYOR”
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Ödemiş Gençlik Kolları Başkanı Kenan Çayan, bayrak ve posterlerin usulsüz şekilde yakıldığına dair Emin Öztürk’e yapılan suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.
Çayan, “İmha edilen bayraklar, kullanılamayacak halde olup, depoda koku yapmakta ve yer kaplamaktaydı. Bu olayda kesinlikle hiçbir kasıt bulunmamaktadır. Ayrıca bu konu üzerinden İlçe Başkanımız Emin Öztürk’e yüklenilmesi siyasi ahlaka ve CHP duruşuna uymamaktadır. Yapılmak istenen CHP’ye zarar vermektir. Yaşanan bu olay biz gençleri derinden üzüyor” dedi.
Editör: Haber Merkezi