Okullarda sendikalara ait olan panolarda Hayır afişlerini tepki göstererek “bunları buraya asan zihniyet ahlaksızdır.” diye paylaşım yapan AKP ilçe Başkanı Halil Demir’e tepkiler devam ediyor.

Yapılan açıklamada;  Saygıdeğer basın emekçileri değerli kamuoyu

İlçemizde 17 Mart 2017 tarihinden bu yana demokratik, laik, bilimsel eğitime inanan eğitim sendikaların yasal hakkı olan okul sendika panolarındaki hayır ibareli afiş ve benzeri paylaşımların İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel tarafından engellenmesi o kurum müdürlerinden gayri resmi whatsap üzerinden istemektedir. Aynı sendika panolarında Evet afişleri de bulunmaktadır. Hayır afişleri ile ilgili kişiler ahlaksızlıkla suçlanırken, Evet afişi asanlar içinde aynı muamele de bulunuldu mu? Söz konusu afişlerle ilgili herhangi bir yasaklama veya toplatma kararı yoktur.

 “Halil Demir bilmiyorsa kanunları hatırlatalım”

Söz konusu panolar 4688 sayılı yasa ile tüm sendikaların hakkıdır. 4688 sayılı kanunun 23.üncü maddesinin son fırkasında hükmü gereğince sendika iş yeri temsilcilerine yer tahsisi ve ilan panosu temininin fiziki imkânlar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı veya konferans salonlarının ise uygun olması halinde iş yeri sendika faaliyetleri için sendikalara tahsisi konusunda gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır. 657 sayılı devlet memurları kanunun 15.inci maddesi ve 399 sayılı KHK’nin 17.inci maddesi hükümleri gereği sendika yöneticisi kamu görevlilerinin, kamu görevleri ile ilgili olmayan kanunlarda yapacakları basın açıklamaları ve mesai saatleri dışında sendikal faaliyetlere katılanlar hakkında disiplin soruşturması yapılmayacaktır.

Bu yasa maddesi dolaysıyla afişlerin indirilmesini sağlamayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’e destek AKP İlçe Başkanı Halil Demir’den gelmiştir. Sendika yasası ve sendikal hakları bilmeyen Halil Demir taraflı, yanlı ve halkı ayrıştıran, sendika üyesi öğretmenleri ötekileştiren, hedef gösteren skandal bir paylaşıma sosyal medya ve yazılı basın üzerinden imza atmıştır. Söz konusu yasa 2001 tarihinde çıkmış AKP iktidarı olduğu dönemler olan 2004, 2006, 2007, 2008 tarihlerinde yeniden düzenlenmiş hatta 12 Ağustos 2006 tarih ve 26257 sayılı resmi gazete tebliği ile sendikal faaliyet ve özgürlükler güvence altına alınmıştır. Kısacası AKP ilçe başkanı Halil Demir, AKP hükümetinin çıkardığı yasalardan habersizdir. Kendi partisinin çıkardığı yasaları bilmeyen Halil Demir, bugünde Anayasa değişikliği maddelerini biliyor mudur?

 “15 Temmuz konulu panelde öğrencileri ve öğretmenleri siyasi istismar konusu yapan kendileri değilmidir.”

Kendisi de eski bir sendika yöneticisi olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel siyasi otoriteye teslim olmuş, AKP ilçe başkanı Halil Demir’in tetikçiliğine soyunmuştur. Yasa dışı talimatla ilçe milli eğitim personellerini, okullara tespite göndermiştir. Mevcut yasalara göre açıkça suç işlemektedir.

Öğretmenleri siyaset yapmakla suçlayan siyaset yapacaklarsa meydanlara davet eden Halil Demir 25 Kasım 2016 tarihinde AKP bayrakları altında Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’in yönlendirmesiyle panel düzenlemiş, öğrencileri ve öğretmenleri siyasi istismar konusu yapmıştır. Kişileri ahlaksızlıkla suçlayan Halil Demir’in bu hareketi ne kadar ahlaklıdır.

Söz konusu kişi Halil Demir maalesef basın özgürlüğünden de habersizdir. Bu konu ile ilgili haber yapan basın mensuplarını da hakaret ve tehditler savurarak 17 Nisan’da “evet” çıkması durumunda nasıl bir Türkiye’yi uyanacağımızı göstermiştir.

Bizler demokrasiyi zenginlik olarak görüyoruz. Ülkemizi ve Cumhuriyet’imizi ve de öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Bir kişinin görüşü ve duruşu ne olursa olsun onun özgürce düşüncelerini paylaşabilmesi bizler için laik ve demokratik Türkiye’den yana olan duruşumuzu göstermek için 16 Nisan’da sandıklara gidip “HAYIR” diyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi