Pandemi sebebiyle ertelenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, bugün Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kongrede yeterli imzayı toplayan Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül delegelerin kantarına çıktı. Yapılan oylamada beyaz liste ile seçime giren Burak Kotan 151 delegenin oyuyla seçimi aldı. Mert Anıl Akgül ise 143 oyda kaldı.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi üyesi Devrim Barış Çelik, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, il başkan yardımcıları ile CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam katıldı.Divan Başkanı ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu. Kongreye katılımın düşük olması ise dikkat çekti.

KOTAN: KENDİ ÖZGÜR İRADEMLE ADAY OLDUM
Konuşmaların tamamlanmasının ardından sıra CHP İzmir Gençlik Kolları Genel Başkan adaylarına söz verildi. Kura çekimi sonrası ilk konuşmayı,  Gençlik Kolları Başkan adayı Burak Kotan yaptı. Kotan seçimden sonra tüm ilçe başkanlarını ziyaret edeceklerini söyledi. Kotan “Ne konuşursak konuşalım polemik olabilir. Hüseyin arkadaşımıza ben ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Bir hatamız olduysa af olsun. Ben kimsenin adayı değilim kendi özgür irademle  aday oldum. Tanışmadığımız arkadaşlarımızla seçimden sonra tanışırız. Herkese teşekkür ediyorum”

AKGÜL SİTEM ETTİ
Konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkan adayı Mert Anıl Akgün, delegelerin işlerinden atılma korkusu yaşamaması gerektiğini söyledi. Akgün “Yaklaşık 7-8 aydır alanda kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Benle birlikte alanda mücadele eden Cevat kardeşimde büyük bir mücadele verdi. Biz bu yol kendimizi anlatmak gençliği bir adım öne çıkarmak için çıktık. Gençliği iktidar yürüyüşüne nasıl gideceğimizi konuşmamız lazımdı. Ancak biz hazurun listesini de buraya gelince gördük. GeNçlik Kolları başkanımız 1 haftadır telefonları açmadı. Arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Burada aday olan Burak kardeşim de sahsında iyi bir arkadaşımdır. Bütün aday arkadaşlarımızda iyidir ancak delege arkadaşlarımız belediye başkan vekilleri tarafından birebir aranarak işlerle tehdit edilecek kadar siyaset geldi. Adaleti sağlamaya çalışan büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızda burada özgür iradeleri ile sandığa gidecektir. Kendimizi örgüte emanet ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızı işlerinden atacak belediye başkanlarımız yok. Tunç başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Adının kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Başkanımızın bir arkadaşa oy attı diye kimseyi işinden etmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İKİ İSİM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Mevcut başkan Ozan Uyan’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül, CHP Gençlik Kolları İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan, CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım ve CHP Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan adaylığını açıklamıştı.

Uygar Yıldırım, yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladI. Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " CHP İzmir neferlerinin tekrardan parti tüzüğünü ve Nutuk'u okumaları; bugünkü kirliliğin bir daha yaşanmamasının önünü açacaktır. İzmirdeki feodal beylerin gölgesi ve baskısı altında, kirli pazarlıkların yapıldığı bir seçimde bulunmayıp, seçime katılmama kararını aldım. YENİLDİM. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımla" dedi.

ASLAN, BURAK KOTAN LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Cevdet Eren Aslan'ın ise Burak Kotan lehine adaylıktan çekildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aslan, “Ülkemizin gün geçtikçe karanlığa sürüklendiği, genç işsiz sayısının rekor seviyesine ulaştığı, üniversite diplomasının ya da diplomasızlığın bir anlam ifade etmediği, İstanbul Sözleşmesinin tartışılıp, türkülerden korkulduğu bu girdabı yırtmak için tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz. Bizler partimizin mutfağı olan gençlik örgütünde yetişmiş, Cumhuriyet değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanmış gençler olarak, kaosun ancak birliktelikle yok edileceğinin inancındayız. Tüm bu nedenler ışığında;  Daha güçlü bir gençlik ve genel iktidar hedefimiz için Av. Burak Kotan ile birleşme kararı almış bulunmaktayız. 1 yıla yakın süredir omzuma omuz olan, yanlarında yürümekten onur duyduğum yoldaşlarıma destekleri için çok teşekkür ederim. Önemli olan kişilerin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır.  İzmir'de yanan bu çoban ateşi tüm ülkemizi aydınlatacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi