CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, eşi Neptün Soyer ile birlikte ziyaret etti. Kocaoğlu tarafından başkanlık girişinde karşılanan Soyer çifti, Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’na iletilmek üzere çiçek takdim etti. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Kocaoğlu, “Hayırlı uğurlu olsun. Hep birlikte çalışıp başaracağız. İzmir’de hedefimiz partimizin iktidarını sürdürmek. Umarım 2014’teki gibi olmaz. 2009’daki gibi bir başarıyı harç vurup, birlik ve beraberlik içerisinde örgütü harekete geçirip hedefe kilitleyip süreyi iyi değerlendirip çalışmamız gerekiyor. Örgütün ve İzmirlilerin sağduyu ile hareket edeceğini ve büyük bir başarı ile 31 Mart akşamı yerel seçimleri tamamlayacağımızı düşünüyorum. Şimdi çalışmalarımızı sahada sürdüreceğiz. Bizim ne bir yere gitmemiz söz konusu değil. Bir yerden aday olmamız da söz konusu değil. Biz partimizde yıllardan beri nasıl çalışıyorsak öyle çalışmaya devam edeceğiz. Her desteği vereceğiz. İzmir’in geleceği için yaşam biçimi ve CHP’nin başarısı için her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan gayrısı düşünülemez” diye konuştu.

"Bugün arayıp Zeybekci’yi yemeğe davet edeceğim"

Kocaoğlu’nun verdiği hizmetlerle 15 yılda kente büyük katkılar koyduğunu ifade eden Soyer de "Sizsiz bu iş olmaz. 15 yıldır verdiğiniz emeklerle yola çıkarak ileriye gitmeye çalışacağız. Şimdiye kadar demokrasinin en güzel örneklerini verdi İzmir. Bundan sonra son 2 ayı tüm gücümüzle İzmir’in oy potansiyelini daha artıracak çalışmalar yapacağız. Size çok ihtiyacımız var bu kampanya sürecinde” dedi.

AK Parti’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci’yi Kemeraltı’nda yemek yemeye davet edeceğini dile getiren Soyer, “Ben daha davet etmedim. Sadece niyet ettim. Daha sormadım. Bugün arayacağım daveti yapacağım o zaman cevabı hep beraber duyarız” açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti’yi ziyaret edeceğini, Kocaoğlu ile görüşmenin ise pozitif geçtiğini söyledi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, eşi Neptün Soyer ile birlikte ziyaret etti. Ziyaretin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Babadan oğla suç geçmez” sözlerini değerlendiren Soyer, “Akılcı rasyonel açıklamalar bunlar. 12 Eylül dönemi çok acılı bir dönem. Tamamen dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye o dönem tabiî ki hepimiz karşı çıktık. Dolayısıyla darbe ile ilgili bir şeyi tartışmanın manası yok. Yanlıştı, kardeş kanı dökülüyordu, insanlar birbirlerini boğazlıyorlardı. Çok vahşi bir dönemdi ama o dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkarmaya çalışmak doğru değil. Eski yaraları kaşımanın faydası yok. Bugün yepyeni bir kent ve dünya için uğraşmak gerekiyor. Seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti’yi de ziyaret edeceğim. Yerel siyaset başka bir şey. Biz herkesle kucaklaşacağız. Herkes herkesle kucaklaşıyor zaten ama siyaset ayrıştırıyor. Yerelde buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

"İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak"

Kocaoğlu ile keyifli bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Soyer, şöyle konuştu:

"Gerçekten Aziz Başkan son derece pozitif. Bütün kalbiyle inanıyor. ‘Bu parti bana 15 yıl bu görevi verdi, partinin kurumsal kimliğine son derece sadık bir insanım ve bu ne gerektiriyorsa onu yaparım’ noktasında. Bu da bize çok cesaret veren bir nokta. Aziz Başkanın sahip olduğu bilgi, tecrübe ve birikim İzmir’de kimsede yok. O çok kıymetli bir şey. Biriktirdiği ne varsa bizim için kullanacak. Bize el verecek. O nedenle çok mutluyum. İzmir’de iyi bir Tunç Soyer dönemi olacak. Temiz, iyi ve yeni siyasete dair özlem var. Bunu hissediyorum. İsim biraz daha benim önüme geçmiş durumda. Bunun gereklerini yapacağım. Çok önceliğimiz var.”

Yerel siyasetin apayrı bir şey olduğunu vurgulayan Soyer, “Biz genelde yürütülen siyaset ile uzaktan yakından ilişkili olmayacağız. Yerel yönetim bambaşka dinamiklerle yürüyen bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklamayı gerektiren bir şey. O nedenle merkezde yürütülen çatışmalar, kavgalar, itişler, kakışlar bizim umurumuzda değil. Herkesi kucaklayacak bir çalışma yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Siyasi tercihimiz olamaz”

Körfez Geçişi projesine ilişkin konuşan Soyer, “Buna karşı çıkmak veya taraftar olmak bir siyasi tercih gibi görünüyor. Bizim böyle bir siyasi tercihimiz olamaz. Biz gerçekten İzmir’e fayda ediyor mu etmiyor mu teknik anlamda sonuçları ne diye bakarak karar vereceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi