Demokrat Parti İl Başkanı Naşit Birgüvi Ödemiş İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Birgüvi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra AK Parti’nin dağılacağını öne sürdü.
İl yönetim kurulu üyeleri ile birlikte DP Ödemiş İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden İl Başkanı Naşit Birgüvi’yi Ödemiş’te İlçe Başkanı Mesut Akbay ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ana gündem maddesinin üye kayıt listeleri olduğu toplantıda biraraya gelen Demokrat Partililer, üye listelerinin güncellenmesi ve daha derli toplu olması konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Demokrat Parti’nin tekrar ayağa kalkması için öncelikle kendi üyelerine sağlıklı bir şekilde ulaşması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Naşit Birgüvi, “Mahalle ve köy temsilcilerimizi yakından takip etmeliyiz. Partimizi canlandırmak için gerekli çalışmaları yapmalıyız” dedi.
NABZA GÖRE ŞERBET
Toplumun birçok farklı kültür ve işçi kesimden oluştuğuna dikkat çeken Birgüvi hitap edilecek kesime göre propaganda yapılması gerektiğinin altını çizdi. Birgüvi, “İzmir’deki 2 milyon 500 bin seçmeni taramalıyız. İktidar olmak istiyorsak bunu yapmalıyız. Devlet insana hizmet etmek için var, biz de vatandaşla kucaklaşmalıyız. Devlet böyle teşkilatlanıyor. Her mahallede muhtar var ve herkesin sorunu biliniyor. Belediye meclisine, il genel meclisi üyesi belirlerken, demografik yapıyı ele almalı, demografik bütün özellikleri tabloya koymalıyız” ifadelerinde bulundu.
12 Haziran genel seçimlerinde parti olarak büyük bir hezimet yaşadıklarını söyleyen Birgüvi, “Demokrat Parti bir hezimeti daha kaldıramaz. Gereken çalışmaları yapmalıyız. İktidar partisi yıpranıyor, umutluyuz. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. AKP’nin cumhurbaşkanı seçiminden sonra dağılma ihtimali var. Demirel ve Özal cumhurbaşkanı seçildiklerinde partiler nasıl sallantıya girdiyse AKP’de de bu olabilir” dedi.
“VATANDAŞ AKP’YE KERHEN OY VERDİ”
CHP ve MHP’nin ülkeye faydalı olamayacağını bilen vatandaşların AKP’ye kerhen oy verdiğini savunan DP İl Başkanı Naşit Birgüvi, “Vatandaş önünde alternatif olmadığı için oyunu AKP’ye verdi. AKP başarılı oldu diye değil. Anamuhalefet partisi CHP de AKP kadar medyayı kullanıyor, para yardımı alıyor. Ancak AKP yıpranma sürecine girince CHP ve MHP bundan nemalanamayacak. Bizim dirilmemiz lazım. AKP’nin alternatifi Demokrat Parti’dir” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirdikleri il kongresine 17 il başkanının katıldığını ifade eden Birgüvi, “Biz bir adım öndeyiz. İzmir’deki atmosferi görüp, kongre sürecinde kamçılansınlar diyerek, davet gönderdik” dedi.
Editör: Haber Merkezi