Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il örgütü, İzmir'den milletvekili seçildikten sonra mahkeme tarafından tutukluluğu sona erdirilmeyen Ergenekon davası sanığı gazeteci Mustafa Balbay'a destek için imza kampanyası başlattıktan sonra bu süreç ilçelere de yayıldı.
Geçtiğimiz hafta Kemeraltı Çarşısı’nda İl Başkanı Tacettin Bayır ve milletvekillerinin katıldığı bir basın açıklamasıyla Balbay’a destek için imza kampanyası başlatılmıştı. CHP’lilerin partili olsun veya olmasın her vatandaştan destek beklediklerini açıkladıkları kampanya cumartesi günü Ödemiş Öğretmenevi önünde CHP Ödemiş Kadın Kolları’ndan bir grup üyenin öncülüğüyle başladı. Mustafa Balbay’a destek için MHP’liler de imza attı, sade vatandaş da.
İmza kampanyasını Ödemiş’te başlatan CHP Ödemiş Kadın Kolları üyelerinden Dilek Dirican, yaptığı açıklamada Mustafa Balbay için ek bir ayrıcalık istemediklerini kendisine kanunen verilmiş olan vekillik hakkını kullanması için tahliye edilmesini istediklerini söyledi.
Öğretmenevi önünde kurdukları stantta Balbay’a destek için imza toplayan grup adına konuşan Dirican, “Biz, milletvekili seçilmesine engel bulunmamış, YSK tarafından mazbatası verilmiş, yüzbinlerce İzmirlinin oyunu almış Mustafa Balbay'ın millet tarafından kendine verilmiş olan vekillik görevini özgürce yerine getirmesini istiyoruz. Balbay’ı serbest bırakmamak için toplumun hiçbir kesimini tatmin etmeyen bahaneler üretilmesi, adalete olan inancımıza darbe vurmaktadır" açıklamalarını yaptı.
İmza kampanyasının, Ödemiş’in bazı caddelerde devam edeceğini vurgulayan, kadın kolları üyesi Dilek Dirican açıklamalarını şöyle sürdürdü.
“İmza kampanyamıza bugün öğretmenevi önünde başladık. Pazartesi Gazi (Bankalar Caddesi, salı günü Salı Pazarı çarşısı, çarşamba günü garaj çevresinde, perşembe günü, Perşembe Pazarı’nda ve son olarak tekrar öğretmenevinin önünde kampanyamızı sürdüreceğiz. Destek veren tüm Ödemiş halkına teşekkür ederiz.”
İzmir genelinde toplanan imzalar bir dosya haline getirilip TBMM Meclis Başkanlığı’na sunulacak.
Editör: Haber Merkezi