HABER: DİLEK AYVALI

Geçmiş dönem milletvekili aday adaylarından, 2019 yerel seçimlerinde CHP Tire Belediye Başkan Aday Adayı, CHP Enerji Komisyonu Üyesi Tireli Ayten Gülsever Kadın Kolları Genel Başkanlığı için aday oldu. CHP Kadın Kolları Başkanı Nisan Ayı’nda Kurultay’da seçilecek.

‘2-3 AYDIR ÇALIŞMA YAPIYORUM’
CHP’nin Küçük Menderes Havzası’nı sevilen kadın siyasetçilerinden CHP Enerji Komisyonu üyesi Ayten Gülsever yaklaşık 2-3 aydır çalışma yaptığını belirterek ‘Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adayım. İlleri geziyorum. Genel Başkan son bir kez daha görüşeceğim. Kadınların yeterli şekilde temsil edilmelerini sağlamak için mücadele edeceğim” dedi.

Kadın arkadaşlarımıza sahip çıkmak istiyorum

CHP’li Gülsever. “Demokrasiye sahip olacaksınız ki genel seçimlerde siyasete sahip olacaksınız. Genel seçime giderken kadın örgütünün ve gençlik örgütünün güçlenmesi gerek. Ben CHP Kadın Kolları’na Genel Merkez’de yaptığım siyasette ve bürokratik hayatımdaki tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Sadece Kadın Kolları Genel Başkanlığına adayım. Buradan bir başka bir adaylık düşünmüyorum. Gerçekten liyakat sahibi olan, donanımlarıyla fark getirecek kadın arkadaşlarımıza sahip çıkmak istiyorum. Böyle bir yola çıktık.  Enerji kazandıracağımıza inanıyorum. Kadınların enerjisini hayata geçireceğimi düşünüyorum. Kırsalla kentteki kadınları buluşturalım istiyorum” dedi.

*Tire Gençlik Kollarından siyasete başlayan Gülsever, eski Bakan ve Milletvekili Halil Çulhaoğlu’nun danışmanlığını yapmış, çeşitli bakanlıklarda da görev yapmıştı.

*Geçmişte BOTAŞ İzmir Bölge Müdür vekilliği görevi de yürüten Gülsever, partinin son gerçekleştirdiği önseçimde sandıkta yarışmıştı. Gülsever, kentte bir çok ilçeye doğalgazın gelmesinde BOTAŞ’taki görevi sırasında büyük rol oynamıştı.

*Çankaya Belediyesi’nde de geçmişte görev yapan Gülsever, CHP Enerji Komisyonu Üyesi görevine devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi