Haber: Dilek Ayvalı

Ümit Köseataç'ın CHP Tire Kadın Kolları Başkan Adayı olduğu mavi liste seçimde 122 oy alırken, Arzu Başargan Kasap'ın başkan adayı olduğu beyaz liste 111 oy aldı.

Seçimin ardından Arzu Başargan Kasap, kadın kolları başkanlığı seçimi sürecinde, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın kendisi aleyhinde çalıştığını belirterek, seçimin iptal edilmesi için konuyu il başkanlığı ve genel merkeze iletti.

Arzu Başargan Kasap, İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın, parti üyelerini arayarak kendisinin adaylıktan çekildiğini söylediğini ve CHP Tire İlçe Başkanlığı SMS hattı ile mesaj atılarak üyelerin mavi listeyi desteklemesi istenildiğini söyledi.

"Sükûnetimi koruyarak ayrıştırmak isteğinde olmadığım için sessiz kaldım"

Konuyla ilgili açıklama yapan Arzu Başargan Kasap, "Seçim dönemi boyunca geçen dönem kendisi için çalıştığım İlçe Başkanımızın böylesi bir duruma göz yummasını kabul etmiyor, edemiyorum. Üyelerimiz aranarak adaylıktan çekildiğim söylendiği gibi, gerekse sevgili eşimin İyi Partili olması kullanılarak birçok aleyhimde çirkin ve asılsız söylemler, üyelerimize telefon açılarak bazı kişi ve kişiler tarafından yapıldı. (Diğer yapılanları söylemiyorum bile) Tüm bunlara rağmen sükûnetimi koruyarak ayrıştırmak isteğinde olmadığım için sessiz kaldım. Lakin bu son yapılanı artık kabul edemiyorum. Çünkü bu suçu işleyenler kadar, görmezden gelenler de en az yapanlar kadar suçludur diye düşünüyorum. Kadın kolları kongrelerine taraf olan ana kademe, diğer kadın adaylar sizin üyeniz değil mi? İlçe yönetimi bu mesajı atıp destek olacağına nasıl liste hazırlanır, ona destek olsaydınız. Çekin elinizi kadın kolları kongrelerinden” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi