AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a Ödemiş İlçe Teşkilatı’na hitaben yaptığı konuşmada, üye sayısının artırılmasını istedi. Ödemiş Teşkilatı’na kayıtlı her üyenin 28 Şubat’a kadar en az 1 kişiyi üye yapmasını isteyen Akay, “Bunu gerçekleştirirseniz, 18 Mart’ta 3 otobüs kaldırarak, sizleri Çanakkale Şehitliği’ne götüreceğim” dedi.
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ile birlikte Kiraz, Beydağ ve Ödemiş ilçelerini ziyaret etti. Bu ilçelerde teşkilat mensuplarıyla biraraya gelen Akay, teşkilatların üye sayılarını artırmalarını istedi.
Ödemiş’te de Belediye Nikah Salonu’nda partililerle buluşan Akay’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Partililer Ömer Cihat Akay ve Mahmut Badem’i omuzlara alarak, sevgi gösterilerinde bulundu.
Ödemiş Belediye Nikah Salonu’nu dolduran coşkulu partili grubuna ilk konuşmaya AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim yaptı. Hadim yaptığı konuşmada yerel seçimlere 2 sene olmasına rağmen tüm mahalle, köy ve beldelerde çalışmalara başladıklarını söyledi. Ali Hadim seçimlerde canla başla çalışan teşkilat mensuplarıyla onur duyduğunu ifade etti.
BADEM, “KENTİ TERKETMEDİK HİZMETE DEVAM ETTİK”
Ali Hadim’in konuşmasından sonra ise İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem salonu dolduran partililere seslendi. Badem seçimlerden sonra İl Başkanı Akay’ın ilk ziyaretini İzmir’in en uzak ilçesi Kiraz’dan başlatıp, Beydağ ve Ödemiş ile devam etmesine, Küçük Menderes Havzası’na verdiği önemden dolayı teşekkür etti.
AK Parti’nin 2002’de başlattığı serüveni 2014’e götürdüğünü söyleyen Mahmut Badem, “Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde genel seçimlerde yüzde 50’lere ulaşan oy oranımız, Küçük Menderes Havzası’nda yüzde 46 oranına ulaşmıştı. Teşkilatımız seçimlerde yüreğini ortaya koydu. 2004’teki yerel seçimlerde bir avuç kadınla seçim kazanmıştık. 2009’da bir yol kazası geçirdik. 2004’te yüzde 39’la Ödemiş Belediye Başkanlığını kazandık, 2009’da yüzde 43 ile kaybettik. 2014’te de kadınlarımız önemli. 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere İzmir’in bütün ilçelerinde iktidar olacağız. Köyden merkeze teşkilatımızın tüm mensuplarının gayretiyle kazanacağız” dedi.
AK Parti’nin yaptıklarıyla örnek olmaya devam edeceğini kaydeden Badem, “Ödemiş’te seçimi kaybettimiz gün kenti terketmedik. Aksine, yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir zamanlar iptal edilmesi gündemde olan demiryolu hattını 70 km’lik mesafede yeniledik. Yine değişmesi gündemde, havza insanımız İzmir’e daha rahat ulaşsın diye yine yenileyeceğiz. Tüm İzmir’in emrindeyiz. İzmir’den 2 bakanımızın olması bizim için çok büyük bir şans. Bakanlarımız ve başbakanımızın talimatıyla İzmir hakettiği yatırımları almaya devam ediyor” diye konuştu.
AKAY, “EMANETİ GERİ ALACAĞIZ”
Toplantıda son sözü İl Başkanı Ömer Cihat Akay aldı. Akay, halka hizmetti hakka hizmet düsturuyla çalıştıklarını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürüdüklerini belirtti.
Ödemiş İlçe Teşkilatı’nın hiçbir zaman başını öne eğdirmediğini ifade eden Akay, “Emanet olarak verdiğimiz Ödemiş Belediye Başkanlığını 2014’te geri alacağız. Teşkilat çalışmaları yapıyoruz. Ödemiş hakettiği noktada. Burada gözümüz hiçbir zaman arkada kalmıyor. Gerek İlçe Başkanımız Ali Hadim gerekse İl Başkan Yardımcımız Mahmut Badem görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. İlçe kongresinde bir aday arkadaşımız daha vardı. Demokratik bir yarış oldu, kazanan AK Parti oldu. Kaybeden arkadaşlarımız da bu partinin mensubu olarak çalışmaya devam etmeli” şeklinde konuştu.
“ÜYE SAYISI ARTIRILMALI”
Daha sonra Genel Merkez’de gerçekleştirilen il başkanları toplantısında İzmir’in üye sayısı sorulduğunda kendini kötü hissettiğini aktaran İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Türkiye’de 81 il arasında İzmir üye sayısı olarak 67.sırada bulunuyor ve bu beni çok üzüyor. İlk üç sırada Rize, Sivas ve İstanbul yer alıyor. İzmir’i bu sıralamada üst sıralara yükseltmeliyiz. Ödemiş’in 129 bin 695 nüfusu, 99 bin 740 seçmeni var. Seçmen sayısının yüzde 15’ini üye olarak kaydetmek zorundayız. Yani yaklaşık 15 bin üye yapmalıyız. Şu anda AK Parti Ödemiş Teşkilatı’na kayıtlı 8 bin 575 üye var. Her üye şubat ayının sonuna kadar 1 üye getirecek. Şubat ayının sonuna kadar bu rakama ulaşırsak Çanakkale Şehitliği’ne 3 otobüs kaldıracağım. 28 Şubat’ta müjdeyi almak, 6 Mart’taki il başkanları toplantısında üye sayısı yükselmiş olarak Ankara’ya gitmek istiyorum” dedi.
KİRAZ’IN KALKINDIRILMASINA KATKI KOYMAK İÇİN SÖZ VERDİ
İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kiraz’a gerçekleştirdiği ziyarette ise 2014 yerel seçimlerinde birlik ve beraberliği tesis ederek, belediye başkanlığını AK Parti’ye kazandıracaklarını söyledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir 2.bölgeden seçilmiş olmasının bölge için çok büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Akay, “Belediye başkanlığını kazandıktan sonra Kiraz’ın geri kalmış denilen makus talihini değiştirme fırsatı yakalayacak” dedi.
Akay, sırasıyla tren yolunun, 50 yataklı hastanenin Kiraz’a kazandırılıp göz, göğüs, diyaliz merkeziyle beraberinde uzman doktorların getirilerek, ilçe halkının sağlık sorunlarının hızla çözüleceğini beyan etti.
İl Başkanı Akay, Kiraz’ın ekonomik sosyal ve kültürel kalkınması için Ege Üniversitesi’ne bağlı olarak 2 yıllık yüksekokulun ilçeye kazandırılması için gerekli girişimleri yapacağını söyledi. Tarım meslek lisesi ve imam hatip lisesinin açılması konusunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den söz alındığını ifade eden, mevcut sorunların çözümü için söz verdi.
Akay’ın Kiraz ziyaretinde İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Teşkilat Başkanı Özcan Kaymak, AK Parti Kiraz ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi