AK Parti Tire Teşkilatı yarın yapılacak kongrede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın , “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde başlattığı bildiri için imza toplayacak, “Kadına şiddete karşı biz de varız” diyecek.
AK Parti teşkilatlarında kongre süreçleri birer birer geride kalırken, Tire İlçe Kongresi de yarın Seha Gidel Salonu’nda yapılacak seçimle tamamlanacak. Teşkilatları ziyaret etmek, kongre süreçlerini yerinde izlemek için Küçük Menderes Havzası’nda hafta sonu mesaisi yapan AK Partili vekiller Erdal Kalkan ve Nesrin Ulema, Kiraz ve Ödemiş’in ardından Tire Teşkilatı’nı da ziyaret ettiler. Kongre hazırlıkları ve genel süreç hakkında bilgi alışverişinde bulunup, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir süre sohbet eden Kalkan ve Ulema, kongre süreçlerinin AK Parti’ye yakışır bir kimlik ve heyecanla devam etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken, Nesrin Ulema da başka bir konuya dikkat çekti.
ULEMA, “TÜRKİYE BİR İLKE İMZA ATTI”
Kadına Şiddet Yasasını parlamentosundan geçiren tek ülke olduklarının altını çizen Nesrin Ulema, “Başta başbakanımızın katkılarıyla Türkiye, yine bir ilke imza atarak bu yasayı parlamentodan geçiren ilk ülke oldu. Şu anda bizim attığımız adımı atan bir başka ülke daha yok. Önümüzdeki süreçte, 26 maddelik bir kanun tasarısı ile kadına şiddetin tamamen önüne geçilmesi için gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.
Kadına şiddete karşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı “Kadına şiddete karşı biz de varız” bildirisine imza konulması için destek beklediklerini dile getiren Nesrin Ulema, “Başbakanımız Sayın Erdoğan, bildiriye imza atarak kadınlarımıza sahip çıktı. Ben Tire Teşkilatı’nın da kongrelerinde bu sürece ayrıca destek vererek, bu kanayan yaraya karşı toplumsal bir duruş sergilemelerini bekliyorum” söylemlerinde bulundu.
Kongre süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte göreve gelecek yönetim kurullarının 2014 Yerel Seçimleri’ne hazırlanacağını ifade eden Ulema, “Biz partili arkadaşlarımızın bizi 2014 seçimlerinde başarıya taşıyacak bir kadro kuracaklarına inanıyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz yerel seçimler. Yine inanıyoruz ki AK Partili belediyeler ile diğer belediyeler arasındaki hizmet farklılıklarını gören seçmen hizmeti tercih etmek yönünde bir iradeyi de ortaya koyacaktır. Kongrelerimiz şimdiden önce ilçelerimize sonra İzmir’e, ülkemize ve hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Tire teşkilatına da teşekkür eden Erdal Kalkan ve Nesrin Ulema, teşkilatın heyecanını yitirmeden büyük bir özveri ile bugüne kadar çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Erdal Kalkan, “Biz Meclis’te yasama için, ülkeyi ileriye taşıyacak ve önünü açacak kanun maddeleri için mücadele ederken muhalefet suni gündemlerle bu çalışmaları sabote ediyor. Ancak biz bu süreçte yılmayacağız. Başta Tire olmak üzere tüm teşkilatlarımızın, ilçelerimizin beklentilerini ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet adımlarını atacak, kanuni düzenlemeleri de birer birer hayata geçireceğiz. Bu süreçte yılmadan canla başla çalışan, başta Tire olmak üzere tüm teşkilatlarımıza da teşekkür ediyoruz” söylemlerinde bulundu.
ÇELTİKCOĞLU “BİZ DE VARIZ”
Kongre sürecinde teşkilatlarını ziyaret eden vekilleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti Tire İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çeltikcoğlu, “Salı günü gerçekleştirilecek olan kongremizde AK Parti’ye yakışır bir süreç yaşanacağından kimsenin endişesi yok. ‘Kadına Şiddete Karşı Biz de Varız’ diyebilmek için, sayın vekillerimizin ricasını dikkate alacağız. Böylesine önemli bir konuya kayıtsız kalmamız zaten mümkün değil. Bu nedenle bir masa da “Biz de Varız” demek isteyen partililerimiz için oluşturacağız. Kongre sonucumuz şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
İŞTE O BİLDİRİ:
BİZ DE VARIZ…
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü”nde biz erkekler olarak:
            Kadına yönelik her türlü şiddetin;
Acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna,
Toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna,
Kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına,
İnanıyoruz.
Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir.
Bu nedenle;
            Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız…
            Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim…
            Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede, erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere
KARARLIYIZ, BİZ DE VARIZ…
Editör: Haber Merkezi