Ödemiş ilçesinde AK Parti üyeleri ilçe delegelerini belirlemek için sandık başına gitti. Delege seçimlerinde mevcut İlçe Başkanı Ali Hadim’in listesi Ödemiş’teki 16 mahallenin 14’ünde önde çıkarkan İl Genel Meclisi eski üyesi ve AK Parti İlçe Başkan adayı Şerif Delibalta 2 mahallede üstünlük sağladı.
İki liste ile girilen seçimde 400 delege seçildi. Seçilen delegeler aralık ayında yapılacak kongrede AK Parti Ödemiş ilçe yönetimini tespit etmek için oy kullanacak. Cumartesi günü 13.00’de Belediye Şehir Salonu’nda başlaması gereken delege seçimleri yeterli katılım sağlanmadığı için ancak 15.00’te başlayabildi.
Delege seçimleriyle ilgili açıklamalar yapan AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ve eski Ödemiş Beldiye Başkanı Mahmut Badem, iki liste seçime girilmesine rağmen oldukça samimi ve demokratik bir seçim yaşandığını dile getirdi.
KAZANAN AK PARTİ OLDU
Badem” İlçemiz Ödemişin 74 köyü 16 mahallesi ve 9 beldesinde toplam 400 delege belirleyeceğiz. Katılım oldukça yüksekti. İki liste var seçime katılan biri mevcut başkanımız Ali Hadim’in listesi diğeri de eski İl Genel Meclisi üyemiz Şerif Delibalta. İkisinin de bu görevi başarıyla sürdüreceklerini hem ben hem de bütün partililerimiz yürekten inanmakta. Kazanan liste aralık ayında yapılacak olan ilçe başkanı ve yönetim kurulu seçiminde oy kullanma yetkisine sahip olacaktır. Kongrede kazanan başkan ve yönetim kurulu da 2014 yerel seçimlerinde görevde olacaklardır” dedi.
Delege seçimlerine şu ana kadar tüm teşkilat mensuplarının yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, “Teşkilatlarımız kendilerini temsil edecek delegeleri belirlemek üzere sandıklara gidiyor. Sürecin başında da ifade ettiğimiz gibi bizim arzumuz tek adaylı seçimler yapmaktır. Delege seçimlerinde tek liste olması partimizin birlik ve beraberliği açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdik. Ancak bu seçimlerde iki kıymetli arkadaşımızı birbirine rakip oldu. AK Parti içinde rekabet başkanlık için değil hizmet içindir. Seçimler İl bünyesinde oluşturduğumuz Kongre Koordinasyon Merkezindeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve ilçelerimizdeki teşkilat mensuplarımızın gayretli çalışmaları ile birlikte sorunsuz olarak devam etmektedir. AK Parti olarak tüm seçimlerde olduğu gibi bu süreçte de bir kez daha başarılı bir demokrasi sınavı veriyoruz” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim ise, seçimlere iki listeyle gidilmesinin tatlı bir rekabet, hizmet rekabetinin olduğunu ifade ederek, AK Parti’nin böyle seçimlerden her zaman daha da güçlü çıktığını kaydetti. Hadim, tüm teşkilat üyelerine, hizmet yarışında kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi